(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Sardinková a česneková pomazánka - dietní, bez tuku, ale není to znát!
Potřebné ingredience
Na obě potřebujeme asi 1 hrnek mléčné rýže Alnatura z DM (nebo jakékoliv rýže kulatozrnné, na rizoto) SARDINKOVÁ: 1 plechovka šprotů, sůl, najemno nakrájená cibulka, 1 lžička plnotučné hořčice, 1PL másla nebo margarínu ČESNEKOVÁ: prolisovaný česnek, eidam na kostičky, 1 PL oleje, sůl, bílý jogurt podle chuti na zjemnění.
Postup přípravy
Opranou rýži vysušíme na pánvi a poté podlejeme vodou, vaříme dokud nezměkne, vodu přiléváme podle potřeby, aby jí nebylo moc, ale zároveň aby se nám nepřipékala. Trvá to cca 20 min, max. půl hodiny. Necháme vychladnout.
Rozdělíme na poloviny a rozmixujeme s uvedenými přísadami. Jen cibulku v první variantě přidáme nakonec.
Česnekovou pomazánku je lépe nechat den uležet v ledničce. Nemusí se mixovat zcela najemno.
Inspiraci na sardinkovou pomazánku jsem našla v knížce Dr. Fořta a česnekovou pomazánku dělám podle receptu paní Ady ID 36274, originální recept zde: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=68994
Rozdělíme na poloviny a rozmixujeme s uvedenými přísadami. Jen cibulku v první variantě přidáme nakonec.
Česnekovou pomazánku je lépe nechat den uležet v ledničce. Nemusí se mixovat zcela najemno.
Inspiraci na sardinkovou pomazánku jsem našla v knížce Dr. Fořta a česnekovou pomazánku dělám podle receptu paní Ady ID 36274, originální recept zde: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=68994
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
MatildaH
(upraveno)
18. 7. 2011, 10:50
U nás tyto pomazánky vedou, máslové či tukové už téměř neděláme Hlavně to není vůbec poznat, že jsou z rýže
kajito
(upraveno)
24. 2. 2011, 13:41
Je to ňamka, právě jsem udělala.