(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Perníčky - hned měkké
Potřebné ingredience
350 g hladké mouky, 2 vajíčka, 1/2 lžičky sody, cca 3 lžíce mléka, 200 g cukru, 2 a 1/2 lžíce medu, perníkové koření
celé vajíčko na potření
Postup přípravy
Všechny přísady smícháme dohromady a necháme 12 hod. odležet v chladu. Poté vyválíme na plát cca 4-5 mm silný a vykrajujeme různé tvary. Upečeme v předehřáté troubě na 160 C a hned po upečení potřeme
rozšlehaným vajíčkem aby se perníčky hezky leskly.
POZOR: těsto není tak tuhé jako na ostatní perníčky
rozšlehaným vajíčkem aby se perníčky hezky leskly.
POZOR: těsto není tak tuhé jako na ostatní perníčky
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

koblizecek
(upraveno)
5. 12. 2007, 17:30
Kolik toho pernikoveho koreni?To vajicko po upeceni?Neni to divne?

nahlásit
jamamca
(upraveno)
6. 12. 2007, 17:15
@koblizecek
vajíčko na potření až po upečení
a toho koření tak dvě lžičky
Když perníčky potřete až po upečení (hned jak vytáhnete z trouby) tak se krásně lesknou


nahlásit

MALIČEK
(upraveno)
5. 12. 2007, 17:50
@koblizecek
Já taky potírám perníčky až po upečení
a koření dávám přiměřeně


nahlásit