(recept
si oblíbilo 58 návštěvníků)
Perníčky které jsou hned měkké
Potřebné ingredience
650 g hladké mouky
250 g moučkového cukru
250 g tuku omega
4 vejce
130 g tekutého medu
1/2 lžíce perníkového koření
3/4 lžíce mleté skořice
1 sáček (15g jedlé sody)
Postup přípravy
Tuk nastrouháme nahrubo do mouky,promícháme s kořením a jedlou sodou.Přidáme cukr,vejce,med,a vypracujeme hladké těsto.To pak zabalíme do folie a necháme v chladu uležet(Klidně i týden když hned není čas)Pak vyválíme a vykrájíme tvary.Pečeme na peč.papíru dál od sebe do růžova. Ihned potřeme rozšlehaným vejcem a necháme vychladnout.
CHceme li mít barvu perníčků tmavou,přidáme do ušlehaného vejce 1 lžičku kakaa rozmíchané s 1 lžící vody.Na perníčcích pak vynikne lépe bílá poleva.
POleva na zdobení.
Utřeme 1 bílek se 150 g -180 g prosátého cukru asi 15-20 minut.
Používám jemný moučkový cukr.1/2 kg asi 19 Kč.Který stačí 1x prosít.
Polevu nešlehat jinak opadává.
CHceme li mít barvu perníčků tmavou,přidáme do ušlehaného vejce 1 lžičku kakaa rozmíchané s 1 lžící vody.Na perníčcích pak vynikne lépe bílá poleva.
POleva na zdobení.
Utřeme 1 bílek se 150 g -180 g prosátého cukru asi 15-20 minut.
Používám jemný moučkový cukr.1/2 kg asi 19 Kč.Který stačí 1x prosít.
Polevu nešlehat jinak opadává.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
tetinka
(upraveno)
30. 3. 2010, 21:52
rivca
(upraveno)
28. 11. 2009, 22:00
Tak Kristýnko, perníčky se povedly . Dneska mi přišla návštěva a já jsem s malým stačila upéct jen z poloviny dávky.... a byly hned pryč.... jsou opravdu hned měkoučké, naducané.... no paráda . Kamarádka si hned odnesla recept a já právě dopekla zbytek.... tak snad aspoň chvilku vydrží - aspoň než je nazdobím . Ještě jednou díky za bezva recept A VŠEM VŘELE DOPORUČUJI... Hanka
judina
(upraveno)
30. 11. 2009, 10:25
@rivca
Tak to jsem moc ráda že byl úspěch Já jsem se do toho ještě nedala Nemám nějak tu správnou náladu
rivca
(upraveno)
26. 11. 2009, 21:40
Dobrý den Kristýno, dnes jsem poprvé dělala těsto na perníčky - vybrala jsem si ty Vaše. Můžu se zeptat, těsto vypadá dobře, jen se mi zdá, že dost lepí . Je to tak správně? Trošku jsem ho vypracovala na mouce do šišky a teď leží v lednici.... Chci se zeptat, jak hodně těsto potom vyválet a hlavně - můžu na mouce? Děkuji za odpověď, jsem opravdu začátečník Hanka
judina
(upraveno)
27. 11. 2009, 13:42
@rivca
Tak takhle na dálku je to těžký posoudit.Nechte ho odležet a pak bych ho válela přes potravinářskou folii.Jinak jestli drobet pomoučíte tak se taky nic nestane ale né zase moc Jinak jestli se hodně moc lepí,tak přidejte ještě drobet mouky.Ale na to válení už potom pozor,to by bylo moc na tom povrchu.
rivca
(upraveno)
27. 11. 2009, 19:09
@judina
Děkuji za radu.... jdu na to.... Hanka
Alanet
(upraveno)
25. 11. 2009, 14:07
A vy už jste je letos pekla na Vánoce neni to brzo?Já bych řekla,že tak za 14 dní ztvrdou.Taky bych je už chtěla upéct,ale zdá se mi to brzo.
judina
(upraveno)
26. 11. 2009, 9:37
@Alanet
Nene ještě ne,na mě je to opravdu brzy
Alanet
(upraveno)
25. 11. 2009, 9:14
Přesně tyto perníčky dělám již několik let.Jsou výborné,hned měkké.Akorát se nesmí dělat moc dlouho před Vánoci jinak ztvrdnou.
judina
(upraveno)
25. 11. 2009, 11:48
@Alanet
Jojo je to tak U nás by stejně bylo hned snězeno a na vánoce by nebylo nic
Ilonáček
(upraveno)
24. 11. 2009, 17:43