(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Perníčky které jsou měkké ihned

Potřebné ingredience
80 dkg hladké mouky, 12 dkg másla, 4 lžíce tekutého medu, 4 vejce, 2 lžíce jedlé sody, 28 dkg moučkového cukru, 2 lžíce koření do perniků poleva: prosátý (několikrát) cukr moučka, bílek, pár kapek citronky nebo octa
Postup přípravy
Na vál dáme všechny suroviny a zaděláme těsto které dobře propracujeme( asi 15 minut), těsto zabalíme do potravinářské folie a necháme 24 h odležet v ledničce, před pečením ho vyndáme z lednice asi 2 hodiny a by nebylo tak tuhé, trochu ho propracujeme a rozválíme na vale a vykrajujeme dle libosti, pak dáme péct, po upečení perníčky potřeme rozšlehaným vajíčkem ( hned jak je vyndát z trouby) budou lesklé. Perníčky se dají konzumovat hned jsou měkké
poleva: bílek s cukr moučkou ( několikrát prosátou) a pár kapkami citronky nebo octa třeme v misce vařečkou do jemna ( konzistence tak akorát aby se neroztíkala a naopak aby nebyla moc tuhá) já to neodvažuji, dávám podle potřeby, hmotu třu minimálně půl hodiny až je pěkně lesklá a hladké, a pak se může zdobit.třu to vařečkou protože když jsem zkoušela el šlehač tak tam bily bublinky a dělalo se to blbě - každý má na to jinou metodu
hodně štěstí
poleva: bílek s cukr moučkou ( několikrát prosátou) a pár kapkami citronky nebo octa třeme v misce vařečkou do jemna ( konzistence tak akorát aby se neroztíkala a naopak aby nebyla moc tuhá) já to neodvažuji, dávám podle potřeby, hmotu třu minimálně půl hodiny až je pěkně lesklá a hladké, a pak se může zdobit.třu to vařečkou protože když jsem zkoušela el šlehač tak tam bily bublinky a dělalo se to blbě - každý má na to jinou metodu
hodně štěstí
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
RM5
(upraveno)
21. 11. 2011, 12:14
zdravím paní Petro. Perníčky jsou sice krásné, ale za hodinu jsou tvdé jako beton. Chutné jsou taky. děkuji za tip, ale bohužel nejsme spokojení

nahlásit

Snezenkakyticka
(upraveno)
22. 11. 2011, 12:00
@RM5
Ráďo, já dělám perníčky taky x let, učíme se celý život. Nemáte je tvrdé protože jsou "moc" upečené? ne spálené, ale dlouho v troubě, jakoby se vysuší..... zkuste zkrátit dobu pečení...jakmile vyběhnou, nechat jen chviličku....a ven a pomazat. Osobně myslím, že perníčky nejsou o těstě které je hned mkké nebo tvrdé, ale o pečení těsta....ikdyž samozřejmě poměry surovin v těstě mohou změnit jeho vlastnosti..zkuste pohlídat tu dobu pečení, třeba je "kámen úrazu" právě zde.. ať se povedou, držím palce

nahlásit

Petajonasova
(upraveno)
23. 11. 2011, 10:11
@RM5
Dobrý den Radko, tak to nevím kde jste udělala chybu nepečete je moc dlouho že byste je připekla?, protože my je děláme podle tohoto receptu skoro 20 a nikdy nebyly tvrdé,asi je neumíte
ano pokud vychladnou tak jsou trošku tvrdé,ale nejsou jak beton( jako každé cukroví) Já je peču ráno a odpoledne jsouk krásně měkké a vláčné


nahlásit
chucky 1111
(upraveno)
17. 11. 2011, 6:11
pěkné

nahlásit

Petajonasova
(upraveno)
17. 11. 2011, 20:23
@chucky 1111
děkuji
nahlásit
bluezuu
(upraveno)
11. 11. 2011, 8:29
krásný věnec
můžu se zeptat, čím pak přiděláte ty hvězdičky?


nahlásit

Petajonasova
(upraveno)
14. 11. 2011, 16:12
@bluezuu
děkuji
, hvězdičky přidělávám tou polevou kterou zdobím, jen jí tam dám víc aby to pořádně drželo

nahlásit
Hnědovláska
(upraveno)
10. 11. 2011, 9:59
Máte moc hezký věnec

nahlásit

Petajonasova
(upraveno)
11. 11. 2011, 8:06
@Hnědovláska
děkuji

nahlásit