Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Perníčky které jsou měkké ihned

0.0
Perníčky které jsou měkké ihned

Potřebné ingredience

80 dkg hladké mouky, 12 dkg másla, 4 lžíce tekutého medu, 4 vejce, 2 lžíce jedlé sody, 28 dkg moučkového cukru, 2 lžíce koření do perniků poleva: prosátý (několikrát) cukr moučka, bílek, pár kapek citronky nebo octa

Postup přípravy

Na vál dáme všechny suroviny a zaděláme těsto které dobře propracujeme( asi 15 minut), těsto zabalíme do potravinářské folie a necháme 24 h odležet v ledničce, před pečením ho vyndáme z lednice asi 2 hodiny a by nebylo tak tuhé, trochu ho propracujeme a rozválíme na vale a vykrajujeme dle libosti, pak dáme péct, po upečení perníčky potřeme rozšlehaným vajíčkem ( hned jak je vyndát z trouby) budou lesklé. Perníčky se dají konzumovat hned jsou měkké
poleva: bílek s cukr moučkou ( několikrát prosátou) a pár kapkami citronky nebo octa třeme v misce vařečkou do jemna ( konzistence tak akorát aby se neroztíkala a naopak aby nebyla moc tuhá) já to neodvažuji, dávám podle potřeby, hmotu třu minimálně půl hodiny až je pěkně lesklá a hladké, a pak se může zdobit.třu to vařečkou protože když jsem zkoušela el šlehač tak tam bily bublinky a dělalo se to blbě - každý má na to jinou metodu
hodně štěstí

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

RM5 21. 11. 2011, 12:14
zdravím paní Petro. Perníčky jsou sice krásné, ale za hodinu jsou tvdé jako beton. Chutné jsou taky. děkuji za tip, ale bohužel nejsme spokojení (N)
Snezenkakyticka 22. 11. 2011, 12:00
@RM5 Ráďo, já dělám perníčky taky x let, učíme se celý život. Nemáte je tvrdé protože jsou "moc" upečené? ne spálené, ale dlouho v troubě, jakoby se vysuší..... zkuste zkrátit dobu pečení...jakmile vyběhnou, nechat jen chviličku....a ven a pomazat. Osobně myslím, že perníčky nejsou o těstě které je hned mkké nebo tvrdé, ale o pečení těsta....ikdyž samozřejmě poměry surovin v těstě mohou změnit jeho vlastnosti..zkuste pohlídat tu dobu pečení, třeba je "kámen úrazu" právě zde.. ať se povedou, držím palce (C)
Petajonasova (upraveno) 23. 11. 2011, 10:11
@RM5 Dobrý den Radko, tak to nevím kde jste udělala chybu nepečete je moc dlouho že byste je připekla?, protože my je děláme podle tohoto receptu skoro 20 a nikdy nebyly tvrdé,asi je neumíte :-D ano pokud vychladnou tak jsou trošku tvrdé,ale nejsou jak beton( jako každé cukroví) Já je peču ráno a odpoledne jsouk krásně měkké a vláčné :-)
chucky 1111 17. 11. 2011, 6:11
pěkné |:o)
Petajonasova 17. 11. 2011, 20:23
@chucky 1111 děkuji
bluezuu 11. 11. 2011, 8:29
krásný věnec (Y) můžu se zeptat, čím pak přiděláte ty hvězdičky? :^)
Petajonasova 14. 11. 2011, 16:12
@bluezuu děkuji (F), hvězdičky přidělávám tou polevou kterou zdobím, jen jí tam dám víc aby to pořádně drželo
Hnědovláska 10. 11. 2011, 9:59
Máte moc hezký věnec (Y)
Petajonasova 11. 11. 2011, 8:06
@Hnědovláska děkuji (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie