Nepečený moučník - dortík (piškotová kuchařka)

Potřebné ingredience
3 balíčky piškotů Opavia, 3 kelímky zakysané smetany,1 kelímek šlehačky, 1 x smetanafix - ztužovač, ovoce - jahody, borůvky, banán nebo kompot dýně, broskve, meruňky, jablka, 4 vanilkové cukry. Já přidávám nahoru: jahody (popř. ovoce z kterého to děláte), poleji červenou dortovou želatinou, a ozdobím šlehačkou + ztužovač, okraje posypu strouhanou čokoládou - kaštany nebo mletými oříšky.
Postup přípravy
Do dortové formy rozložíme potravinovou folii, celofán nebo alobal a na něj poskládáme vrstvu piškotů, ovoce a šlehačkového krému. Vrstvy střídáme (vyjdou 2 vrstvy), zakončíme piškoty (můžeme pokapat šťávou z kompotu - já nekapu, piškoty sami zvlhnou z ovoce). Zatížíme a dáme do ledničky nejméně na dvě hodiny, nejlépe však přes noc.
Ozdobíne ovocem a šlehačkou, popř. želatinou, a okraje posypeme oříšky nebo strouhanou čokoládou.
My máme nejraději s čerstvými jahodami (teď kupovanými, později svými). Jde o velice svěží velice chutný moučník. Pro děti ideální. Dobrou chuť.

1. Nejprve si ušleháme šlehačku se ztužovačem a smícháme s kysanými smetanami a vanilkovým cukrem.

2. Vyložíme si dortovou formu potr. folií a začneme skládat vrstvy - začínáme piškoty na ně ovoce a první díl krému

3. Takhle vypadá první vrstva.

4. Takto ukončený dortík piškoty překryjeme folií a dáme do chladničky nejlépe přes noc nebo na pár hodin - něčím zatížíme.

5. Po vyjmutí z dortové formy nazdobíme dle fantazie a možností. My dnes máme jen zbytek jahod, které jsem uhlídala a šlehačku. Nemám dortové želé, myslím, že dětem to vůbec nevadí.

Tak vypadá nazdobený a hurá na něj.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé