Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Nepečený moučník - dortík (piškotová kuchařka)

Nepečený moučník - dortík (piškotová kuchařka)

Potřebné ingredience

3 balíčky piškotů Opavia, 3 kelímky zakysané smetany,1 kelímek šlehačky, 1 x smetanafix - ztužovač, ovoce - jahody, borůvky, banán nebo kompot dýně, broskve, meruňky, jablka, 4 vanilkové cukry. Já přidávám nahoru: jahody (popř. ovoce z kterého to děláte), poleji červenou dortovou želatinou, a ozdobím šlehačkou + ztužovač, okraje posypu strouhanou čokoládou - kaštany nebo mletými oříšky.

Postup přípravy

Ušleháme šlehačku a vmícháme do ní zakysanou smetanu a vanilkový cukr.
Do dortové formy rozložíme potravinovou folii, celofán nebo alobal a na něj poskládáme vrstvu piškotů,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
KINDER MLÉČNÝ ŘEZ  (podle Květy K. ID 157858)

KINDER MLÉČNÝ ŘEZ (podle Květy K. ID 157858)

Potřebné ingredience

Těsto: 14 lžic polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 10 lžic cukru, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce oleje, 6 vajec. Krém: 2 měkké tvarohy v kostce, 1 zakysaná smetana, 1 vanilkový cukr, 4-5 lžic medu - kvalitního, 3 lžíce cukru moučka, já dávám navíc - pár kapek citronového aroma.

Postup přípravy

Těsto:
Vyšleháme vejce s cukrem, přidáme olej, kakao a vmícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto rozdělíme na dva plechy a pečeme na 170-180 C cca 10 min v předem předehřáté…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pikantní bůček

Pikantní bůček

Potřebné ingredience

Vaření: 1 kg vepřového bůčku (lepší je delší protáhlejší), 12 stroužků česneku, celý pepř a bobkový list. Marináda: 15 stroužků česneku, lžička kari, lžička pepře, lžička grilovacího koření, chilli a worchestrové omáčky.

Postup přípravy

1 kg vepřového bůčku dáme vařit do tlakového hrnce spolu s dvanácti stroužky česneku, celým pepřem a bobkovým listem. Zatím co se vaří maso, rozlisujeme dalších 15 stroužků…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mrož řez - vynikající, jednoduchý

Mrož řez - vynikající, jednoduchý

Potřebné ingredience

Piškot: 5 vajec, 15 dkg cukru krupice, 15 dkg polohrubé mouky, špetku prášku do pečiva Krém: 2 plechovky jahod, 3 jahodové pudinky, 9 lžic cukru krupice, 1 máslo I. Čokoládová poleva nebo čokoláda na strouhání

Postup přípravy

Piškot:
Žloutky utřeme spolu s cukrem přidáme mouku s práškem do pečiva a zamícháme, z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do těsta. Vlejeme na plech - pečicí papír a upečeme.…

Zobrazit více...

Kategorie