(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Pikantní bůček
Potřebné ingredience
Vaření: 1 kg vepřového bůčku (lepší je delší protáhlejší), 12 stroužků česneku, celý pepř a bobkový list. Marináda: 15 stroužků česneku, lžička kari, lžička pepře, lžička grilovacího koření, chilli a worchestrové omáčky.
Postup přípravy
1 kg vepřového bůčku dáme vařit do tlakového hrnce spolu s dvanácti stroužky česneku, celým pepřem a bobkovým listem. Zatím co se vaří maso, rozlisujeme dalších 15 stroužků česneku, přidáme lžičku kari, pepře, grilovacího koření, chilli a worchestrové omáčky. Vařený bůček po vyjmutí z hrnce hned potřeme směsí ze všech stran. Horké maso zabalíme do alobalu a necháme vychladit. Pak dáme zaležet do lednice - nejlépe alespoň na 14 dní. Je to moc dobré - přeji dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Kamis1
(upraveno)
29. 6. 2011, 5:26
Dělala jsem z plece a taky výborné
akorát příteli tam nechutnalo kari koření


nahlásit

moninani
(upraveno)
3. 2. 2011, 21:46
taky dělám,je to výborné

nahlásit

Vanusak
(upraveno)
3. 2. 2011, 21:36
Ten je výborný, ten znám, mňam!
Ale minule se stalo, že ani ne po týdnu v lednici začal plesnivět...
Nevím, jak to...



nahlásit

Casanova
(upraveno)
19. 2. 2011, 19:10
@Vanusak
U nás je bůček oblíbený ve všech podobách - pečený, uzený a tento. Je opravdu výborný, zatím se vždy vyved. Jestli se vám tam nedostalo něco co nemělo






nahlásit