(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
PEČENÝ BŮČEK
Potřebné ingredience
1-1,5KG BŮČKU S KOSTÍ, NEBO BEZ, ČESNEK, SŮL, KMÍN, VODA NA PODLÉVÁNÍ
Postup přípravy
MASO NASOLÍME, NAKMÍNUJEME, NECHÁME ODLEŽET, 4-24HODIN, ČESNEK OLOUPEME A NAKRÁJÍME NA TENKÁ KOLEČKA (KNOFLÍČKY) A ROZPROSTŘEME RŮZNĚ NA MASO, PROPÍCHÁME KŮŽI (JE-LI TAM), PRO SNADNĚJŠÍ ÚNIK TUKU ZE VNITŘ MASA, PEČEME V ROZEHŘÁTÉ TROUBĚ ZA VYŠÍ TEPLOTY OTÁČÍME MASO, ABY SE Z VENKU JAKOBY ZATÁHLO, A POTOM PODLEJEME VODOU, ZAVŘEME NÁDOBU A PEČEME NA STŘEDNÍ TEPLOTU, AŽ DO ZMĚKNUTÍ MASA (ZHRUBA 45-60MINUT)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
rezetka
(upraveno)
9. 7. 2008, 17:32
Zkoušela jsem taky, jen jsem to dělala z uzeného bůčku a bylo to skvělé!!!