Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 23 návštěvníků)

Mrož řez - vynikající, jednoduchý

0.0
Mrož řez - vynikající, jednoduchý

Potřebné ingredience

Piškot: 5 vajec, 15 dkg cukru krupice, 15 dkg polohrubé mouky, špetku prášku do pečiva Krém: 2 plechovky jahod, 3 jahodové pudinky, 9 lžic cukru krupice, 1 máslo I. Čokoládová poleva nebo čokoláda na strouhání

Postup přípravy

Piškot:
Žloutky utřeme spolu s cukrem přidáme mouku s práškem do pečiva a zamícháme, z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do těsta. Vlejeme na plech - pečicí papír a upečeme.

Krém:
2 plechovky jahod rozmixujeme i s nálevem, doplníme do 1 l vodou (já používám i vlastní zmrazené rozmixované jahody, které mám v tlačenkových střevech v mrazáku, nebo čerstvé ze zahrádky).
V tom rozmícháme 3 jahodové pudinky, přidáme 9 lžic cukru krupice a uvaříme. Po ztuhnutí odstavíme
a dáme pořádně vychladnout. Po vychladnutí hmotu vyšleháme šlehačem s 1 máslem do krému. Dáme na upečený piškot a buď polejeme čokoládovou polevou nebo nastrouháme čokoládu (já raději strouhám čokoládu). Přeji dobrou chuť. Moji kluci se o něj i hádají. Fotografii momentálně nemám, časem dodám. Dodávám slíbené fotografie.

Nejprve si uděláme jahodovou hmotu na řez, kterou dáme chládnout. Rozmixované jahody v množství 1 l.

Rozmixované jahody uvaříme spolu se třemi jahodovými pudinky a 9 lžícemi cukru na tuhou hmotu.

Hmotu dáme vychladit a připravíme si těsto na piškot.

Dáme péct do trouby.

Připravíme si vychladlou hmotu a vyšleháme s máslem na krém.

Jahodový krém.

Krém natřeme na vychladlý piškot a polejeme čokoládovou polevou nebo nastrouháme čokoládu. Dáme do ledničky vychladit.

Dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

babkamt 15. 4. 2014, 6:59
(Y) (Y) (Y) (Y)
laskonka333 14. 4. 2014, 23:12
(velikonoce6) (velikonoce6) (velikonoce) (velikonoce) (velikonoce) (velikonoce)
romanareh 20. 7. 2012, 17:48
Jani tak ty jsou úúúúúžasnééééééééé (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) dnes jsme je dělala a zítra musím zase 8o| tak nevím jestli vám děkovat za receptík nebo ne *-) :-D ALE JO ,-) MOOOC DĚKUJI ,-) (L) (L) (L) (L) (L)
Casanova 29. 8. 2012, 20:47
@romanareh U nás je to obdobné, kluci jej přímo milují.
zúza14 7. 2. 2011, 16:12
Včera jsem řezy upekla,nesla jsem je v pondělí pro ženský do práce.Opravdu moc jednoduché a dobré.Také jsme přemýšleli,že by to možná nebylo špatné s nějakou odlehčenou variantou.Třeba s tvarohem,šlehačkou atd. Nezkoušela jste Jani? Jinak moc dobré ,do práce jsem měla co dělat,abych donesla,aby je moje rodina nespořádala. (Y) (Y) (Y) Zuzka
Casanova 8. 2. 2011, 18:59
@zúza14 Já je s tvarohem ani šlehačkou nezkoušela, většinou si kluci vzpomenou, když není nic takového doma, u nás v obchůdku se tohle prodává jen někdy a do města se mi proto nechce. Třeba by to také šlo, my z tvarohu zase děláme Míšu řez . (F) (F) (F) Jinak i já musím říct, že i návštěvy, které moc sladké nejí, neodolaly a chtěly receptík. (Y) (Y) (Y) U nás se moc neohřeje. Mějte se pěkně a pokud vyzkoušíte jinou variantu dejte vědět, jaký je rozdíl v chuti atp. Jana (flower) (flower) (flower)
jakl 5. 2. 2011, 20:36
Jani,tak ted jsem vyzkoušela a mohu doporučit (zajic) .Samozřejmě jsme hned ochutnala a myslím že zítra nebude co ochutnávat (L) moc děkuji za receptík (Y) (Y) (Y) Petra
Casanova 8. 2. 2011, 19:00
@jakl (flower) (flower) (flower)
TanjaFo 4. 2. 2011, 16:07
Podle receptu to vypadá fakt skvěle, safra jen tu fotečku by to ještě chtělo, moc prosím, co nejdřív upečte, ať mají vaši kluci radost a my zde také ,-)
Casanova 8. 2. 2011, 19:03
@TanjaFo Táni, tento víkend je budu asi péci, teď má malej neštovice a nic nejí, starší už má po a je na jarních prázdninách u švagrové, tak jak přijede tak na uvítanou mu ho upeču a nafotím - 12.2.-13.2. (flower) (flower) (flower) Zdravím Jana
cherrycake 4. 2. 2011, 16:04
jani, po přečetení vypadá lákavě, určitě foto dodejte, Katka (hello)
Casanova 8. 2. 2011, 19:04
@cherrycake určitě dodám, zdravím Jana (flower) (flower) (flower)
zúza14 2. 2. 2011, 20:56
Jani, tento recept vypadá,že by mohl být velmi zajímavý.Jen se zeptám,když použiju mražené jahody a nechám rozmrznout a umixuju,půjde to také tak?máte to už vyzkoušené ve více variantách? Díky za odpověď :-) :-) :-) Zuzka
Casanova 2. 2. 2011, 21:42
@zúza14 Zuzko, já používám svoje jahody z mrazáku, mám je sice už rozmixované, ale jde to na všechny způsoby, mám jahod hodně takže ani nedolévám vodu a použiji celý litr jahod rozmixovaných - u domácích jahod je lépe ochutnat, zda-li je to dost sladké popř. přidat cukr, švagrová to dělá z plechovek a konečná chuť je stejná jako moje, takže použít jdou jahody v jakékoliv podobě. Jinak je to opravdu moc jednoduché, uvidíte. Mějte se, popř. dejte vědět jak vám mrož chutnal. Jana (flower) (flower) (flower)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie