Mrož řez - vynikající, jednoduchý

Potřebné ingredience
Piškot: 5 vajec, 15 dkg cukru krupice, 15 dkg polohrubé mouky, špetku prášku do pečiva Krém: 2 plechovky jahod, 3 jahodové pudinky, 9 lžic cukru krupice, 1 máslo I. Čokoládová poleva nebo čokoláda na strouhání
Postup přípravy
Žloutky utřeme spolu s cukrem přidáme mouku s práškem do pečiva a zamícháme, z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do těsta. Vlejeme na plech - pečicí papír a upečeme.
Krém:
2 plechovky jahod rozmixujeme i s nálevem, doplníme do 1 l vodou (já používám i vlastní zmrazené rozmixované jahody, které mám v tlačenkových střevech v mrazáku, nebo čerstvé ze zahrádky).
V tom rozmícháme 3 jahodové pudinky, přidáme 9 lžic cukru krupice a uvaříme. Po ztuhnutí odstavíme
a dáme pořádně vychladnout. Po vychladnutí hmotu vyšleháme šlehačem s 1 máslem do krému. Dáme na upečený piškot a buď polejeme čokoládovou polevou nebo nastrouháme čokoládu (já raději strouhám čokoládu). Přeji dobrou chuť. Moji kluci se o něj i hádají. Fotografii momentálně nemám, časem dodám. Dodávám slíbené fotografie.

Nejprve si uděláme jahodovou hmotu na řez, kterou dáme chládnout. Rozmixované jahody v množství 1 l.

Rozmixované jahody uvaříme spolu se třemi jahodovými pudinky a 9 lžícemi cukru na tuhou hmotu.

Hmotu dáme vychladit a připravíme si těsto na piškot.

Dáme péct do trouby.

Připravíme si vychladlou hmotu a vyšleháme s máslem na krém.

Jahodový krém.

Krém natřeme na vychladlý piškot a polejeme čokoládovou polevou nebo nastrouháme čokoládu. Dáme do ledničky vychladit.

Dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu





































































