Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Nepečený borůvkový dortík

0.0
Nepečený borůvkový dortík

Potřebné ingredience

KORPUS: 2 balíčky tmavých Bebe sušenek, 3 PL mléka, 10 dkg změklého másla, olej a moučkový cukr na vymazání a vysypání formy
NÁPLŇ: 250 ml smetany ke šlehání + ztužovač, 2 kelímky zakysané smetany, 15dkg cukru moučka,
1 1/2 PL práškové želatiny, cca 20dkg borůvek (mražených nebo čerstvých)
POVRCH: 1 sáček červeného dortového želé, borůvky

Postup přípravy

viz. foto

Nejprve připravíme korpus. Sušenky vložíme do igelitového sáčku a pomocí válečku je rozdrtíme na jemnou drobenku. Přidáme mléko a smícháme s rozměklým máslem. Dortovou formu vymažeme olejem a vysypeme moučkovým cukrem.

Hmotu namačkáme na dno formy - třebas obrácenou stranou sklenice. V chladničce necháme tuhnout přibližně půl hodinky. V průběhu tuhnutí si přichystáme náplň.

Smetanu ušleháme se ztužovačem šlehačky, přidáme zakysanou smetanu a cukr. Jeden a půl polévkové lžíce želatiny namočte na pět až deset minut ve 150 ml studené vody, počkejte, až nabobtná a mírně ji ohřejte, aby se rozpustila. Smíchejte s připravenou směsí. Přimícháme borůvky - jestliže jsem použili mražené, necháme prvně lehce rozmrazit, ale ne úplně. Náplň nalejeme na připravený korpus a necháme přibližně dvě hodinky tuhnout.

Nakonec připravíme podle návodu dortové želé. Borůvky nasypeme na povrch dortu a zalijeme želé. Necháme opět v chladu ztuhnout. Dobrou chuť!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Hannnah 6. 7. 2014, 21:06
(Y)
Daanny 5. 8. 2012, 21:35
Děkuji za receptík na úžasný nepečený dortík (Y) (Y) Vyzkoušela jsem a všem moc chutnal |:o) |:o) |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie