Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Kuřecí plátky s česnekem a Camembertem -DEKUJI MIRCE75

0.0
Kuřecí plátky s česnekem a Camembertem -DEKUJI MIRCE75

Potřebné ingredience

Suroviny: Kuřecí stehenní řízky 4ks(lze i prsní,ale maso je pak sušší), česnek 8 větších stroužků, olej, šunka 4plátky, anglické slanina 4plátky(lze nahradit špekem), Camembert 2ks, sůl,pepř mletý bílý, paprika mletá sladká, Staročeské koření(nebo grilovací), mouka hladká lžička, žampiony dle chuti, tekutiny na podlití-voda,vývar, bílé víno asi 1dcl(nemusí být).

Postup přípravy

Postup:

Kuřecí řízky lehce naklepeme,posolíme,posypeme kořením,paprikou a potřeme každý plátek dvěma stroužky česneku.Maso dáme do misky,prokapeme olejem a necháme pár hodin odležet(nejlépe přes noc).
Druhý den maso opečeme na pánvi,do které jsme přidali máslo nejprve česnekovou stranou(pozor,aby se nám česnek nepřipálil),pak maso otočíme a opečeme z druhé strany.Rovnou k masu si přihodíme žampiony nakrájené na osminky a orestujeme je.Hotové maso i houby vyjmeme stranou a uchováme v teple.Na té samé pánvi(neumyté!) si lehce opečeme plátky slaniny a hotové je rozložíme na maso.
Na pánev si nasypeme mouku,orestujeme,podlijeme vodou nebo vývarem,řádně promícháme,necháme dojít do varu,přidáme maso se žampiony,na maso položíme plátek šunky a půl plátku Camembertu(řeznou stranou nahoru).Ztlumíme plamen,šťávu dle potřeby dochutíme solí,špetkou pepře,kdo má chuť může maso se sýrem přelít trošku b.vína a pánev přikryjeme pokličkou.Hned jak se začne sýr "tavit".plamen vypneme a necháme chvilku dojít.
Jako přílohu můžeme podáváme brambory všech úprav-vařené,smažené,kaši,... ,nebo rýži.(Já dělala brambory šťouchané s cibulkou a slaninou).

MASO NALOŽENÉ

ORESTOVAT Z OBOU STRAN

PŘIDAT ŽAMPONY-JÁ NEMĚLA ČERSTVÉ,TAK STERILOVANÉ JSEM DALA

VYNDAT NA TALÍŘ

ORESTOVAT SLANINU

DAT NA MASO

DO PÁVIČKY DÁT MOUKU A ZŘEDIT VÝVAREM-POVAŘIT AT TAM NEJSOU HRUDKY

VRATIT MASO,DÁT ŠUNKU A CAMEMBERT A NECHAT POD POKLIČKOU ROZTÁT-VELKÁ DOBROTA

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

marcelau 13. 3. 2011, 18:05
to vypadá móóóc hezky a musí to být ňamka, děluji (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie