Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Babiččiny ovocné palačinky

0.0
Babiččiny ovocné palačinky

Potřebné ingredience

3 lžičky cukr,1/2 kg hladká mouka,3 ks vejce,1/2 l mléko,1 špetka ,sůl,125 g máslo NA OZDOBU: šlehačka ,granko PODLE CHUTI: zavařenina (jahodová, meruňková)ovoce PODLE POTŘEBY: olej nebo máslo na smažení

Postup přípravy

Vejce rozklepneme do misky spolu s máslem a cukrem, šlehačem vše utřeme. Osolíme špetkou soli. Po troškách pomalu přilijeme mléko a nakonec za stálého šlehání i mouku. Vyšleháme jemné řídké těsto.

Mezitím dáme rozehřát pánev s olejem nebo máslem. Po rozehřátí lijeme naběračkou těsto na pánev a pečeme z obou stran dozlatova. Po osmažení celou plochu palačinky potřeme marmeládou a poklademe ovocem (jahody, mandarinky).

Na babiččiny ovocné palačinky nastříkáme šlehačku a posypeme trochou granka.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Alokinis 17. 3. 2015, 19:47
+o( +o( +o( Palačinky dělám normálně od oka, ale dneska jsem chtěla zkusit něco nového a ouha...tenhle recept, sklidil velikou kritiku celé rodiny a kdybych ji dceři nenamazala nutelou, tak bych do ní nedostala ani ty dva kousky, co snědla. Poměr ingrediencí je katastrofa a palačinky hodně tuhé, takže příště radši zůstanu u zaručené klasiky a tenhle recept nechám míchačkám na beton (N) :-| +o( (N)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie