(recept
si oblíbilo 37 návštěvníků)
Výborný vlahý makový dort

Potřebné ingredience
Tento recept jsem dostala od sousedky a musím říct, že je opravdu výborný !
Postup přípravy
Korpus:
60g margarínu
60g cukru krupice
150 g hladké mouky
1 vejce špetka soli
1 prášek do pečiva
Druhá vrtsva:
1/2 l mléka
1 vanilkový pudink
160 g cukru krupice
1 zakysaná smetana
trochu vaječného koňaku, může být i rum
200g NEMLETÉHO máku
Třetí vrstva:
125 g cukru krupice
3 vejce
1 vanilkový cukr
2 zakysané smetany
Korpus připravíme smícháním všech přísad a natlačíme i do boků do vymazané formy o průměru 28 cm.
Druhá vrstva -uvaříme pudink (mléko, cukr, pudink), po zhoustnutí do horkého přidáme nemletý mák a zakysanou smetanu a nalijeme na první vrstvu.
Třetí vrstva - utřeme cukr , vanilkový cukr a žloutky, zamícháme dvě zakysané smetany a pak lehce vmícháme sníh.Opatrně lijeme přes lžíci na druhou vrstvu.
Dáme péct do předehřáté trouby na 1 hodinu na 180° C
Hořejšek vypadá spáleně , ale opravdu tak má být a spálený opravdu není :-)
Péct den předem a až vychladne, tak ho dát do lednice pořádně vychladnout!!!!
60g margarínu
60g cukru krupice
150 g hladké mouky
1 vejce špetka soli
1 prášek do pečiva
Druhá vrtsva:
1/2 l mléka
1 vanilkový pudink
160 g cukru krupice
1 zakysaná smetana
trochu vaječného koňaku, může být i rum
200g NEMLETÉHO máku
Třetí vrstva:
125 g cukru krupice
3 vejce
1 vanilkový cukr
2 zakysané smetany
Korpus připravíme smícháním všech přísad a natlačíme i do boků do vymazané formy o průměru 28 cm.
Druhá vrstva -uvaříme pudink (mléko, cukr, pudink), po zhoustnutí do horkého přidáme nemletý mák a zakysanou smetanu a nalijeme na první vrstvu.
Třetí vrstva - utřeme cukr , vanilkový cukr a žloutky, zamícháme dvě zakysané smetany a pak lehce vmícháme sníh.Opatrně lijeme přes lžíci na druhou vrstvu.
Dáme péct do předehřáté trouby na 1 hodinu na 180° C
Hořejšek vypadá spáleně , ale opravdu tak má být a spálený opravdu není :-)
Péct den předem a až vychladne, tak ho dát do lednice pořádně vychladnout!!!!

Vymačkaný korpus i do boků

maková druhá vrstva

třetí vrstva

Po upečení- nevypadá popravdě nic moc , ale chuťově je vynikající

na řezu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Danuliatko75
(upraveno)
18. 9. 2012, 9:24
Dělala jsem , s mletým mákem, je vynikajíci






nahlásit
Ivuchas
(upraveno)
6. 4. 2011, 13:00
Krásné už mám v oblíbených, jenom trošku váhám nad tím nemletým mákem, není to divné, nemá být spíše mletý mák??? Děkuji za odpověď!
nahlásit

Krťanda
(upraveno)
9. 4. 2011, 13:31
@Ivuchas
Ivanko, opravdu se toho nemletého máku bát nemusíte. On se upeče a krásně křupe
. Libuška dola zkoušela i z mletého a v pohodě, tak to zkuste, jak budete chtít, myslím, že na chuti to nic nezmění


nahlásit
kopretina123
(upraveno)
7. 4. 2011, 10:13
@Ivuchas
Toho nemletého máku bych se nebála.Mám jiné dva recepty, kam se dává nemletý mák a je to moc dobré.
nahlásit
KABELKAK
(upraveno)
6. 4. 2011, 12:34


nahlásit

liba1963
(upraveno)
6. 4. 2011, 16:57


















nahlásit

liba1963
(upraveno)
7. 4. 2011, 9:44
@liba1963
Tak opět jsem tu a píši,jak jsem slíbila. Právě popíjím
a k ní si
makový dortík. Leni je opravdu vynikající,moc dobroučký a já ti za něj děkuji. Liba








nahlásit

Krťanda
(upraveno)
9. 4. 2011, 13:29
@liba1963
Libuško, padla jsem s chřipkou
Děkuju za pochvalu




nahlásit

liba1963
(upraveno)
11. 4. 2011, 17:11
@Krťanda
Jééé,Leni,to mě mrzí,tak se brzy uzdrav.



nahlásit

Irena S.
(upraveno)
5. 4. 2011, 20:07
Vypadá báječně! Určitě brzo udělám!!!


nahlásit

lidare
(upraveno)
5. 4. 2011, 13:35




nahlásit