Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Ovocný tvarohový dort

0.0
Ovocný tvarohový dort

Potřebné ingredience

Tento recept jsem dělala podle paní Jarky,která ho měla ve svém deníčku.Děkuji...

Postup přípravy

KORPUS:
1 hrnek polohr.mouky,1 vejce,1/2 hrnku cukr krystal,1/2 hrnku mléka a 1/2 káv.lžičky sody (zamíchat do mouky)
Všechny suroviny smíchat a krátce vyšlehat elektr.šlehačem.Těsto vlít do dortové formy,před tím si vystřihneme z pečícího papíru kruh rozměru dna a dáme ho tam.Vše vymažeme a vysypeme moukou.V předehřáté troubě pečeme na 180°stup.
TVAROHOVÁ HMOTA:
použít směs pro přípravu nepečeného tvarohového dortu(viz.obr.),která se připraví podle návodu.
Upečený korpus vyklopíme,necháme vystydnout ,dáme na rovný tác a znovu ho přiklopíme dortovou formou bez dna.Naneseme tvarohovou hmotu (musí se s ní hned pracovat,já jsem se trošku zapomněla a pak jsem měla problém jí tam nandat,rychle tuhne),kterou si můžete dát jen půl,ovoce a další půlku,nebo dát celou,ovoce a zalít to želatinou (paní Jarka používá indické ovocn.želé v prášku s příchutí ovoce,příchuť volí podle ovoce),já želatinu zrovna neměla,tak jsem to řešila bez ní.Pokud by jste chtěli vyšší vrstvu želé,použít dvě balení.Hotový dort dát na půl dne do lednice vychladit,já to měla do druhého dne.Jak jsem koukala na krabičku,jsou tam ještě jiné dva recepty.Dort je rychlý,jednoduchý a výborný.

shora

zde jak vypadá balení

rozkrojený

vnučka Terezka pomáhala při zdobení

obrázek dortu p. Jarky,má ho více povedenější :)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jeremy 28. 4. 2012, 8:51
(clamp) (clamp) (clamp)
stranpa 5. 7. 2008, 12:36
Tak jsem se pustila do dortu...zatím peču korpus,ale je strašně hutný..tuhý...žádné mechové těsto..má to tak být...? *-)
sonja 5 8. 7. 2008, 15:37
@stranpa Pavlínko,nevím,jak moc se Vám zdá tuhý,ale ani já si nemyslím,že je to těsto mechové,asi to tak má být.Ještě jsem Vám přiložila na ukázku dort p.Jarky a sama vidíte ten rozdíl,že ani mně se nepovedl asi tak jak má ;-) ale stejně jsme si ohromně pochutnaly :-) Tak snad se i Vám nakonec povedl. (Y) (L)
komaka 1. 7. 2008, 9:18
KRÁSNÝ DEN!!! VČERA JSEM VYHOTOVILA PRO SVÉHO MANŽELA PERFEKTNÍ OVOCNÝ DORT. POUŽILA JSEM VÁMI UVEDENÝ KORPUS. JE MOOOOOC DOBRÝ A JEDNODUCHÝ. DĚKUJI VÁM ZA INSPIRACI (Y) (Y) (Y) (Y) (D) (D) (D) (D) S POZDRAVEM MARUŠKA A ALŽBĚTKA (mamca)
sonja 5 8. 7. 2008, 15:27
@komaka Maruško,děkuji za pochvalu,jsem ráda,že se Vám povedl.Mám ráda jednoduché a hlavně dobré recepty a tento je opravdu (Y) Přeji celé rodince krásné léto (hello) (L)
Zrušený účet 22. 6. 2008, 21:36
Ten musel být dobrý. Hned bych si dala. (clamp) (clamp) Moc se Vám povedl. (Y) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie