Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 19 návštěvníků)

Rafaelo

0.0
Rafaelo

Potřebné ingredience

1 slazené kondenzované mléko (SALKO),
20 dkg strouhaného kokosu + trochu na obalení,
oloupané mande (nemusí být)

Postup přípravy

Kokos smícháme se Salkem a necháme v lednici odpočinout, alespoň 2 hod, nejlépe přes noc.
Pak tvoříme kuličky, do kterých vložíme oloupanou mandli, a obalíme v kokosu. Na vále necháme trochu proschnout a dobře uložíme (teda alespoň u nás, jinak jsou hned pryč)
Co mám malé děti, nedávám mandle a vůbec to neubere na chuti.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mewl 5. 12. 2008, 13:39
tak jsem prave v polovine.....kulicky jsou luxusni (Y) (Y) (Y) Musim je nekam poradne schovat, aby nam do vanoc vydrzely... :-p Dekuji za receptik a i za napad bejby friendly varianty s lentilkou |:o) |:o) |:o) Nevim, jak jsme bez nich mohli do ted o vanocich byt.... :-) :-) :-) milli+ (Z) Krasne (banky) (andel) (stromecek)
AnnaW 5. 12. 2008, 14:40
@mewl Jsem ráda, že vás nadchly, u nás jsou nejoblíbenější :-) :-) :-) :-) a nemůžu dělat jen jednu várku ....já právě teď uvažuju, kam s tím cukrovím *-) aby do vánoc vydrželo ;-) ;-) ;-) Též přejeme krásné vánoce (kolednici) (banky) (stromecek) Jarka a (Z) (X) (Z)
mewl 6. 12. 2008, 13:51
@AnnaW Dekujeme za pranicko.... |:o) My mame vyhodu, ze mame krasny cisty a hlavne velky sklep, takze to tam nenapadne skladuju a nikomu to neprozrazuju :-# a o (stromecek) se budeme divit, kdeze se to vsechno vzalo :-) milli
Renda L 2. 4. 2008, 15:38
Tak takhle jsme je ještě nezkoušely, my děláme doma tenhle recept: 25 dkg 100 % ztuženého tuku - rozehřát a nechat zchladit, přidat 1 slazené kondenzované mléko a šlehat šlehačem do zhoustnutí, chvilku to šlehání trvá, pak hmotu dáme do ledničky do druhého dne ztuhnout,pak je dobré hmotu vyndavat po částech z ledničky, děláme kuličky do kterých dáme doprostřed oloupané mandle a obalíme v kokosu, kuličky děláme rychle, aby se nám netajili v ruce. Je to moc dobrý recept, který děláme doma už 5 let.
pimpulka 22. 3. 2008, 15:12
Vyzkoušeno a suprovní (velikonoce6) udělala jsem trošku změnu, vmáčkla jsem lentilku, ať jsou na velikonoce barvitější (velikonoce14) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=917097
AnnaW 26. 3. 2008, 8:23
@pimpulka Díky za inovaci :-) :-) :-) určitě vyzkoušíme (L) (L) (L) (L)
skrdlina 15. 12. 2007, 19:41
(Y) (Y) (Y), včera večer jsem si udělala těsto a dnes ráno se do toho pustila :-) :-), dělalo se mi s těstem moc dobře, receptík je strašně jednoduchý a výsledek táááááááááááááák strašně dobrý :-) :-) :-), nějak záhadně se ale u nás ztrácejí :-@ (6) :^) :^) :^) :^), čím to asi je (smich) (smich) (smich)? přeji krásné (stromecek) Blanka (hello)
AnnaW 15. 12. 2007, 22:01
@skrdlina U nás se taky záhadně ztrácejí *-) :-D ;-) na Silvestra většinou dělám další várku :-D a to na vánoce musím udělat 4!!!! Taky vám přeju hezké vánoce (kolednici) (banky) (andel) (stromecek) (darecek) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie