Zobrazit přihlášovací formulář

Bonboniéra k "50"

0.0
Bonboniéra k "50"

Potřebné ingredience

- jako u předchozích

Postup přípravy

Ve čtvrtek jsem si upekla korpus a v pátek ušlehala krém s tím, že až se večer vrátíme z akce, tak si dort promažu a v sobotu nazdobím. Ještě před odchodem jsem však zjistila, že se mi korpus opět srazil - jak já to dělám ...... fakt k vzteku! Takže večer místo mazání jsem pekla nový - z trouby jsem ho vyndavala ve čtvrt na dvě ..... V sobotu už to docela šlo, až na to, že jsem krém musela znovu přešlehat - byl také takový "připosražený" :-( Měla jsem strach, aby se víko bonboniéry nepřilepilo na spodek, prototo jsem ho trochu vypodložila pečícím papírem. Převoz přestál a myslím, že i potěšil a chutnal - a o tom to je! :-)

- spodek s pralinkami

- víko

- a ze zbytků i maličký pro nás ,-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

adametz 12. 4. 2011, 15:05
Ivano ten je nádherný, můžu se zeptat. Ten spodní díl jsi vydlabala, celý potáhla tou oranžovou a pak dala tu bílou dečku??? Nebo prozraď jak na to??? Taky bych ráda vyzkoušela, ale nějak nevím jak na to. A to víko máš potažené i zespoda???
ivana.king 12. 4. 2011, 15:35
@adametz :-$ Děkuju! Dělala jsem v kulaté formě a z papíru jsem si vystřihla šestihran, podle kterého jsem seřízla strany. Z toho prvního nepovedeného korpusu jsem použila spodní a vrchní díl (ty byly použitelné - prostředek byl zdrclý), které jsem promazala a potáhla ze všech stran (nechtěla jsem, aby mi z toho padaly drobečky). Povedený korpus jsem 3x prořízla, první dvě vrstvy slepila. Potom jsem si zmenšila ten papírový šestiúhelník a podle něho vyřízla střed z té třetí placky. Vzniklý "rantlík" jsem přilepila na spodní dvě vrstvy (dost se to drobilo, ale povedlo se). Snažila jsem se potáhnou oranžovým marcipánem, ale nejsem tak zběhlá a šikovná, takže jsem prostředek vyřízla a vzniklou díru zakamuflovala bílou dečkou - která ale byla stejně v plánu. Uff - snad je to srozumitelné!
adametz 12. 4. 2011, 16:00
@ivana.king Děkuju za super odpověď. Tak se ti nakonec hodilo, že se ten jeden korpus zdrcnul ,-) :-D Ještě jednou díky, hned je mi to jasnější. Já jsem právě uvažovala, jak do toho udělat tu díru a ono je to takhle jednoduché. A že jsi okrájela kulatý dort, to je taky dobrá vychytávka, já právě taky nemám takovou formu, tak bych musela improvizovat. :-) (Y)
ivana.king 12. 4. 2011, 21:46
@adametz jj ^o) na tom posledním obrázku je ten vykrojený střed - to jsem potáhla pro nás, abychom si také trochu užili (jidlo) ,-) - ale bylo toho málo :-( taková jednohubka ,-)
JarmilaKr 12. 4. 2011, 0:03
Já bych tak chtěla, aby mi bylo 50!!! (^) (Y) (F) Proč jsem něco takového nedostala? :-| (N) Nemohla byste mi něco takového upéci k 75tinám? (wash)Jarmila
ivana.king 12. 4. 2011, 7:31
@JarmilaKr *-) nooo, mohla bych ..... ale - i s tou 50? :-$ Něco vymyslíme! ,-) (L) (hello)
véjuška 12. 4. 2011, 0:02
krásný (^) (Y) (Y) (clamp) (clamp)
ivana.king 12. 4. 2011, 7:27
@véjuška Děkuji (F) (L) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie