Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Slaný koláč s kuřecím masem

0.0
Slaný koláč s kuřecím masem

Potřebné ingredience

600g vařených brambor, 2 vejce, 50g zakysané smetany, 50g sýru Gouda, sůl, pepř, muškátový ořech, kuřecí maso od oběda, cibule, kousek lilku, cherry rajčata, brokolice, tavený sýr, zakysaná smetana, mouka

Postup přípravy

Inspiraci jsem našla tady: http://www.prima-recepty.cz/recept/335-bramborovy-kolac-s-mozzarelou/

Podle něj jsem dělala základ, náplň je ´co dům dal´:

Uvařené brambory nastrouháme a smícháme s vejci, smetanou, sýrem, a ochutíme solí, pepřem a muškátovým ořechem. Formu vymažeme máslem (měla jsem bylinkové, moc dobré to je) a vysypeme strouhankou, bramborovou směs do ní rozprostřeme a ´zvedneme´ okraje. V troubě rozehřáté na 200st. předpečeme - až se na povrchu utvoří křupavá vrstva.

Mezitím necháme na pánvi zpěnit na másle cibuli a postupně přidáváme lilek, cherry rajčata a kuřecí maso na kousky. Necháme orestovat a přidáme tavený sýr, necháme rozpustit. Brokolici rozebranou na malé růžičky jsem nechala povařit dvě minuty v osolené vodě, ke směsi jsem ji přidala až před rozprostřením směsi na formu.
Teplotu trouby snížíme na 185 st., vložíme formu s koláčem a pečeme do té doby, než se nám zdá ok. Já náplň v polovině pečení ještě polila zakysanou smetanou rozmixovanou s troškou mouky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

chalupnicka 13. 4. 2011, 18:02
hm-vypadá skvěle (Y) (clamp) :-)
Visnery 12. 4. 2011, 20:31
(Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie