(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Králík na cibuli s br.kaší
Potřebné ingredience
Králičí stehna, 4 velké cibule, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžičky Divokého koření - od Antonína, 2 lžíčky koření Králík - od Antonína, 4 dcl vody
Postup přípravy
Zadní i přední stehna omyjema. V misky si dáme olej a koření a důkladně promícháme a tuto směs mašlovačkou natřeme na stehna ze všech stran. Do zapékací mísy dáme na půlkolečka nakájenou cibuli a na ní dáme stehna, ty posypeme opět cibulí (viz foto). Přikryjeme poklopem adáme do druhého dne odpočinout do lednice.
Druhý den do mísy nalejem vodu, přikryjeme poklopem a dáme péct do trouby na spodní pečení na 180°C na 1,5 hod, po uplynutí doby dáme oboustranné pečení a pečeme ještě 1 hod.
Já nemusela celou dobu podlívat, ale dle potřeby podlíjte.
Maso se od kosti samo oddělovalo.
Podávala jsem s bramborovou kaší, zkusila jsem cibuli zamýchat do kaše a nemělo to chybu.
Druhý den do mísy nalejem vodu, přikryjeme poklopem a dáme péct do trouby na spodní pečení na 180°C na 1,5 hod, po uplynutí doby dáme oboustranné pečení a pečeme ještě 1 hod.
Já nemusela celou dobu podlívat, ale dle potřeby podlíjte.
Maso se od kosti samo oddělovalo.
Podávala jsem s bramborovou kaší, zkusila jsem cibuli zamýchat do kaše a nemělo to chybu.
Před pečením
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
IlonaL
(upraveno)
30. 10. 2011, 12:21
Dnes jsem vyzkoušela můžu doporučit Ilona
Miabella
(upraveno)
18. 4. 2011, 22:29
babička to dávala do zavařoaček, obraný maso se šťávou...pak k tomu udělala kaši a já se mohla užrat
BILKOVAI
(upraveno)
18. 4. 2011, 22:22
mňam, tak to bych mohla