(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Rajské kuře s cibulovou rýži

Potřebné ingredience
kuřecí čtvrtky, sůl, pepř, mrkev, bobkový list, nové koření, olej, rajský protlak, vývar /klidně masoxový, pokud vaříme i pro děti tak stačí obyčejná voda/, cukr. Na cibulovou rýži potřebujeme určitě rýži:-)), sůl, olej, velká cibule /čím více tím lépe/
Postup přípravy
Kuřecí čtvrtky omyjeme, osolíme opepříme, vložíme do zapékací misky, přidáme bobkový list, nové koření, kolečka mrkve, kuřecí čtvrtky trošku polijeme olejem a dáme do trouby a chvíli pečeme. Mezitím si připravíme rajský protlak, který rozmícháme s vývarem nebo s vodou, přidáme cukr - tak 3 kostky a necháme cukr rozpustit.
Rajskou přidáme na opečené čtvrtky, přikryjeme a pečeme až do změknutí masa - pozor, rádo se to připaluje, takže hlídat, popř. dolívat vodu nebo vývar. Často ochutnáváme a když tak přidáme cukr, sůl, pepř - dle chuti.
Cibulová rýže: rýži uvaříme klasickým způsobem. Na oleji do hněda /ne do černa, musíme často míchat/ osmažíme cibulku, kterou jsme pokrájeli na kostky. Pak přimícháme do rýže.
Rajskou přidáme na opečené čtvrtky, přikryjeme a pečeme až do změknutí masa - pozor, rádo se to připaluje, takže hlídat, popř. dolívat vodu nebo vývar. Často ochutnáváme a když tak přidáme cukr, sůl, pepř - dle chuti.
Cibulová rýže: rýži uvaříme klasickým způsobem. Na oleji do hněda /ne do černa, musíme často míchat/ osmažíme cibulku, kterou jsme pokrájeli na kostky. Pak přimícháme do rýže.

Takhle upravené čtvrtky vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 30 minut
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé