(recept
si oblíbilo 48 návštěvníků)
"THAJSKÉ" KUŘECÍ ŘÍZKY

Potřebné ingredience
kuřecí STEHENNÍ řízky -
pivo (nejlépe černé, nebo alespoň ne příliš hořké) - tolik dl, kolik je řízků -
med - tolik lžic, kolik je řízků -
tmavá sójová omáčka - tolik lžiček, kolik je řízků -
sůl - olej -
pánev s vyšším okrajem, pokud není, tak radši kastrol
Postup přípravy
Řízky osolíme, rychle osmahneme na trošce oleje a zalijeme pivem, medem a omáčkou. (Dost to vypění - proto radší vyšší pánev.) Ponecháme na deset minut svému osudu (nebo po 5 minutách obrátíme). Jakmile je většina piva pryč a zbyde šťáva hustotou podobná oleji, je hotovo. Podáváme s rýží, hranolky, opečenými brambory.. Chuť trochu exotická, ale pokud Vás už běžné úpravy kuřete nudí, vyzkoušejte!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

lidare
(upraveno)
2. 1. 2018, 19:22


nahlásit

MajkaKi
(upraveno)
2. 1. 2018, 17:48

nahlásit

Pišpule
(upraveno)
3. 8. 2012, 19:30
Mooc dobré, jen mi trvalo o něco déle, než se šťáva zredukovala. Ale rozhodně



nahlásit

Knota
(upraveno)
25. 12. 2008, 15:04
Supr rychlovka.
Před půl hodinkou mě začka honit mlsná na něco jako čína a už jsem po jídle.






nahlásit

alimama
(upraveno)
16. 1. 2009, 12:25
@Knota
Děkuji za pochvalu, taky dělám vždycky, když nás honí zároveň mlsná i čas!

nahlásit