(recept
si oblíbilo 38 návštěvníků)
Sádlové důlky
Potřebné ingredience
140g tuku
140g sádla
140g mouč. cukru
2žloutky
2vejce
420g hladké mouky
2vanilkové cukry
kakao
Postup přípravy
Postup je snadný. Suroviny smícháme a dobře prohněteme. Vytvoříme hladké těsto. Potom tvoříme kuličky a do středu zatlačíme lentilku. Pečeme, nebo-li spíše sušíme cca 15min. Jsou mňam mňam.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zapi
(upraveno)
7. 12. 2011, 21:15
Dnes jsem dělala....měla jsem málo lentilek,tak jsem dávala mandle...jsou úžasné....děkuji za recept... ..přidala jsem do oblíbených
Filetka
(upraveno)
22. 12. 2007, 16:25
Dobrý den!!!! Včera jsem pekla podle vašeho receptu tyto sádlové důlky a musím moc poděkovat za recept.Jsou FANTASTICKÉ .Musím přiznat že nejsem zastánce neznámých receptů a moc dlouho váhám jestli se do toho mám nebo nemám pustit.Mockrát se mi stalo že jsem cukroví hned po prvním plechu vyhodila.Ale tento recept mě zaujal už kvuli možné lentilkové variantě,holčičky jí moc uvítaly a ochotně lentilky do důlku vtláčely.Takže tento recept moho všem maminkám opravdu jen doporučit.Je opravdu zaručeně skvělí .Takže vám Marie díky a přeji příjemné prožití svátků vánočních Petra
cicmoši
(upraveno)
15. 12. 2007, 21:47
tak mne sa teda roztiekly, tak som do dalšej várky prridala ešte trochu múky a bolo to ok, tie s lentilkami, aj roztečené spásli decka behom 10 minút........ do ostatných som urobila důlek vařechou a dala marmeládku a sú perfektné........ chutia jak Koka sušienky............ takže budú u nás určite do vánoc spasené........... katka
dominok
(upraveno)
11. 12. 2007, 0:46
krásně veselééé
timeaa
(upraveno)
10. 12. 2007, 19:57
Dobrý večer, vypadají nádherně, Maruško, můžete prosím napsat, jaký tuk, kromě sádla, se tam dává? Klasika Hera? Nebo snad máslo? A můžete ještě připsat přibližnou teplotu trouby na to sušení? Moc děkuji!
Aďuš
(upraveno)
10. 12. 2007, 20:19
@timeaa
Já konkrétně jsem dávala zlatou Hanu. A troubu jsem měla na 100 °C a horkovzduchem.