(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Ořechové vykrajované

Potřebné ingredience
25 dkg hladké mouky, 25 dkg moučkového cukru, 25 dkg másla, 25 dkg nadrcených vlašských ořechů, 2 žloutky. Krém : 4 bílky, 180 g cukru krupice, 500 g másla, 100 g práškového cukru
Postup přípravy
Z vypracovaného, odpočatého a vyváleného těsta vykrájíme tvary a upečeme do růžova. Vychladlé spojujeme krémem a namáčíme do čokolády a zdobíme dle vlastní fantazie.
Krém : Do menšího hrnce dáme bílky a krupicový cukr. Hrnec vložíme do většího hrnce, do kterého nalijeme vodu a dáme vařit. Ihned začneme šlehat na nejvyšší obrátky. Vody by se měla začít vařit za 10 minut, celou dobu nepřetržitě šleháme. Když voda začne vřít, šleháme ještě 15-30 vteřin, ne déle než minutu ( bílky by se srazily ). Nádobu vyndáme z vody, chvíli ještě promícháváme a poté přikryjeme nádobu utěrkou aby povrch neosychal a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem a postupně přidáme vychladlé bílky.
Krém : Do menšího hrnce dáme bílky a krupicový cukr. Hrnec vložíme do většího hrnce, do kterého nalijeme vodu a dáme vařit. Ihned začneme šlehat na nejvyšší obrátky. Vody by se měla začít vařit za 10 minut, celou dobu nepřetržitě šleháme. Když voda začne vřít, šleháme ještě 15-30 vteřin, ne déle než minutu ( bílky by se srazily ). Nádobu vyndáme z vody, chvíli ještě promícháváme a poté přikryjeme nádobu utěrkou aby povrch neosychal a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem a postupně přidáme vychladlé bílky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Magelová
(upraveno)
21. 5. 2011, 18:38
Zdeničko je to nádhera,zrovna hledám nějaké cukroví,budu péct kamarádce na svatbu, a nemůžu se vynadívat,jsem veliký machr.Je to nádhera
nahlásit
Javes
(upraveno)
16. 5. 2011, 16:01
Zdeničko, posílám Ti velikou pochvalu. Tolik krásného cukroví jsem dlouho neviděla.
jsi skvělá!
Děkuji, že se s námi podělíš o recepty.



nahlásit
Zdenda.musi
(upraveno)
17. 5. 2011, 20:34
@Javes
Děkuji
nahlásit