(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
OBALOVÁNÉ VYKRAJOVÁNKY
Potřebné ingredience
2 1/2hrnku polohrubé mouky, 3/4 hrnku smetany ke šlehání, 1 kostka ztuženého tuku ( omega ), hladká mouka na posypání válu, pečící papír, směs moučkového a vanilkového cukru na obalení cukroví
Postup přípravy
Mouku promícháme s pokrájeným změklým tukem, přilijeme smetanu a vypracujeme vláčné těsto, které se nesmí lepit. Z těsta ihned vyválíme na pomoučeném válu plát silný 3 - 4 mm. Tvořítkem ( já používám andělíčka ) z něj vykrajujeme tvary a klademe je na pečící papír. Ve středně vyhřáté troubě 150°C - 180°C
upečeme dozlatova. Ještě teplé cukroví obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Hotové vychladlé cukroví vložíme do krabice a šup s ní do chladu.
Čím větší zima, tím je cukroví křehčí a chuťnější ( možno i na mrazák )
upečeme dozlatova. Ještě teplé cukroví obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Hotové vychladlé cukroví vložíme do krabice a šup s ní do chladu.
Čím větší zima, tím je cukroví křehčí a chuťnější ( možno i na mrazák )
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé