(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Nejlepší hrášková polévka

Potřebné ingredience
mražený hrášek, podravka, mléko nebo smetana, kostička zeleninového nebo slepičího bujonu, hladká mouka, olej
Postup přípravy
Z oleje a mouky si udělám světlou jíšku, vymíchám do hladka, rozředím vodou, asi litrem.
Když se začne vařit, vsypu mražený hrášek a vařím asi 20 minut.
Vhodím bujon, doleji vodu nebo mléko nebo smetanu, dochutím podravkou a podávám.
Můžu podávat s krutonky nebo opečeným chlebem.
Když se začne vařit, vsypu mražený hrášek a vařím asi 20 minut.
Vhodím bujon, doleji vodu nebo mléko nebo smetanu, dochutím podravkou a podávám.
Můžu podávat s krutonky nebo opečeným chlebem.

ingredience

používám tento bujon z DM

vařím a promíchávám, ať se nepřichytí jíška ke dnu hrnce
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé