Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Brownies

0.0
Brownies

Potřebné ingredience

375 g kvalitní čokolády (ne na vaření), 375 g másla, 6 vajec, 500 g krupicového cukru, 225 hladké mouky (já používám celozrnnou špaldovou), 100 g nahrubo nasekaných pistácií , (1 lžička kypřicího prášku do pečiva – může se úplně vynechat) + můžete přidat ještě asi 80 g sušených brusinek

Postup přípravy

Brownies je hutná, „těžká“ a sladká buchta. Pistácie můžete nahradit i jinými ořechy (mě zajímá docela kombinace pistácií a nesolených nepražených kešu). Přidat můžete i brusinky, které dodají osvěžující chuť, nebo tradičně rozinky, které ale já nemám ráda, takže já určitě zůstanu u brusinek :)) Dlouho jsem hledala dobrý recept, až jsem na tento narazila v novinách Albertu (listopad 2010). V tom originálním receptu není žádný kypřicí prášek do pečiva, což mi přišlo trošku divné, tak jsem tam necelou lžičku dala, a výsledek byl dobrý, ale myslím, že vůbec nebude vadit když se kypřicí prášek nebo jedlá soda úplně vynechá :)


1. Hlubší plech (30x40cm) vymažte máslem a troubu předehřejte na 160°.
2. Ve vodní lázni rozpusťte všechnu čokoládu a máslo.
3. Vejce a cukr našlehejte v míse doběla, přilijte rozpuštěnou čokoládu a mouku. Dobře zamíchejte.
4. Nakonec přimíchejte pistácie a brusinky (pokud dáváte)
5. Pečte asi 50 minut nebo dokud povrch buchty nezačne vypadat křupavě.
6. Můžete i přelít čokoládovou polevou nebo přidat ještě čokoládové kousky dovnitř, ale to jsem nezkoušela – buchta i bez těchto věcí byla dost (ale přiměřeně) sladká.

http://papajacrazyloved.blogspot.cz/

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie