Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 72 návštěvníků)

Rozlišovací dieta

0.0
Rozlišovací dieta

Potřebné ingredience

Výborná dieta, podle které se dá shodit měsíčně až 8 kg a možná i víc a bez jo-jo efektu. Není důležité dodržovat recepty jak jdou přesně po sobě, jen je důležité dodržovat dny jak mají jít za sebou a recepty už si pak podle dnů jen vybírat.

Postup přípravy

90 denní dieta

Dříve než začnete
Rozhodli jste se pro 90denní rozlišovací dietu, a to na vlastní odpovědnost. Než začnete s dietou, poraďte se se svým lékařem, jestliže máte jakýkoli zdravotní problém.
Vytrvejte ve svém předsevzetí. Dodržujte přesně rozvrh stravování. Dbejte na správný výběr a na kombinaci potravin. Jídla připravujte vlastním způsobem, můžete si je přizpůsobovat, ale jen v rámci dovoleného. Zapamatujte si: čím méně konzumujete, tím více zhubnete.

Starejte se o sebe
Začněte se zaobírat něčím novým. Každý den buďte tělesně aktivní: choďte pěšky po schodech, chodívejte na procházky, běhejte, skačte, bruslete. Dopřejte si i duševní oddych a pohodu: meditujte, cvičte jógu, vzdělávejte se. Čím dál více si povídejte a průběžně řešte své problémy.
Zvažte se, změřte si obvod pasu, boků, stehen – dnes a vždy, když budete mít „den vody“. Těště se z každého pokroku. Zapamatujte si, že každý den je třeba začít sklenicí vody, do které můžete přidat lžičku ovocného octu nebo medu. Do večera vypijte min. 2 litry tekutin. Jezte pomalu a s požitkem.

Důležité
Určete si svůj index tělesné hmotnosti, kterého byste chtěli dosáhnout. Zůstaňte ale v realitě a nepřehánějte. Počáteční rady si přečtěte vícekrát.

Cílem 90 denní diety je nejen ztráta kg, které máte navíc, ale také změna metabolismu v organizmu. To je záruka, že si svoje kg i udržíte. Proto po skončení diety ještě dalších 90 dní jezte na snídani ovoce, ostatní jídla během dne konzumujte podle vlastního výběru, ale snažte se pokračovat ve vyvážené stravě. Nezapomínejte na správnou kombinaci potravin. Nikdy nemíchejte bílkoviny s uhlohydráty a dodržujte přesný termín stravování. Když v následujících 3 měsících zhubnete ještě 3 kg, změnil se Váš metabolismus. V případě, že dietu přerušíte dříve, metabolismus se nezmění. Když jste se už rozhodli, tak vytrvejte. Nezůstanete bez úspěchu. Když vydržíte 3 měsíce a budete postupovat podle plánu, můžete zhubnout 18 až 25 kg.
Základní otázkou diety je kolik kg chcete zhubnout, Jestliže chce víc, konzumujte jen jídla dušené nebo vařené, vynechejte chléb, zmenšete porce ovoce při snídaních. Jestliže chcete, aby byly jídla chutnější a pestřejší, občas můžete smažené, ale úbytek vašich kg bude menší. O kolik kg zhubnete, bude záviset na množství a způsobu přípravy jídla.

Mytologie úspěšného hubnutí
V 90 dnech se střídají 4 různé dny, podle toho, které potraviny a v určený den kombinujete. Dieta vždy začíná bílkovinovým dnem, po něm následuje škrobový den, potom den uhlohydrátový, po vitamínovém dni se zase opakuje bílkovinový atd. Každý 29 den je „den vody“, v tento den pijete jen vodu a nic jiného. Pořadí nesmíte měnit.
Jezte 3x denně, když budete dopoledne velmi hladní, dopřejte si v 10 hod. jeden kus ovoce. Pokud máte dlouhý pracovní den a nemáte možnost naobědvat se, namísto oběda snězte jeden kus ovoce a vypijte sklenici džusu. Džus se počítá místo jednoho jídla.
Dieta je sestavená tak, abyste mohli jíst i v restauracích. Objednejte si přesně to, co můžeze jíst v ten den. Trvejte na své objednávce. Objednejte si např.: maso a salát, brambory a salát nebo těstoviny s rajčatovou omáčkou nebo ovocný pohár, ale bez šlehačky.

Buďte praktičtí
Kniha je sestavena tak, abyste nemuseli rozmýšlet, co budete jíst další den. Není nutné, abyste přesně dodržovali jídla napsané v knize. Důležité je jen to, abyste během každého dne jedli jen ty potraviny, které jsou v ten den dovolené. Jídla jsou jednoduchá, sestavená z potravin, které se dají koupit v obchodech. Zjednodušte si vaření a některé jídla připravte tak, abyste je mohli uložit do mrazáku.
Jestliže vaříte pro celou rodinu, při čtení jídelních lístků zjistíte, že princip stravování je vhodný i pro ostatní členy rodiny. Přidejte jim pár surovin a oběd nebo večeře jsou připraveny. Není to žádný problém. Přidané suroviny jsou jen pro ostatní. To, že vy držíte dietu, je jen vaše rozhodnutí, slíbili jste to sami sobě, a proto se snažte slib dodržet.
Dieta je bohatá na ovoce. Kupujte různorodé ovoce nejlepší kvality. V našich obchodech je velký výběr nevšedních druhů ovoce a zeleniny, dopřejte si i takové, které ještě neznáte. Vybrat si můžete i z velké nabídky méně slazených kompotů. Kupte si menší konzervu a sirup smíchejte s vodou. Dopoledne nebo během ovocných dní pijte i zeleninové džusy. Máte-li odšťavovač, ještě lepší, odstavte si ovoce nebo zeleninu. Čerstvě připravené džuse jsou plné slunce. Jestliže nemáte rádi ovoce, zkuste ho skombinovat s čerstvou zeleninou nebo si namíchejte ovocno-zeleninový džus.

Postarejte se i o tělo
Jestliže máte jakékoli zdravotní problémy, tak dříve než začnete s dietou, poraďte se s lékařem. Během diety si dejte zkontrolovat krevní obraz a změřit tlak. Nezkoušejte nic, co by vám mohlo víc uškodit než pomoci. Zdraví je na prvním místě a vy sami za něj nesete zodpovědnost. Je proto lepší, když vaše kg budou ubývat pod dozorem lékaře.
Nejpříjemnější strategie hubnutí a udržení si tělesné hmotnosti je menší příjem kalorií spojený se zvýšenou tělesnou aktivitou. K dietě teda patří i pohyb, a to jakýkoli, ale musí být pravidelný. Ideální by bylo, kdyby vás bylo více se stejným zájmem. Pohyb je velmi důležitý na to, abyste si tělo udrželi pružné a pohyblivé. Jestliže se budete pravidelně hýbat, budete mýt rozvinutou i svalovou hmotu. Spalování tuků v organismu bude maximální, a proto tělo bude nepřetržitě čerpat energii, dokonce i během spánku. Utírání prachu, vysávání či práce na zahradě, to jsou běžné práce. Vaše tělo ale potřebuje i jiný druh pohybu. Umožněte mu ho, i když máte opravdu velkou nadváhu. Malými krůčky se dopracujete k velkému úspěchu – to je přeci váš cíl.

Trvanlivost úspěchu
Jestliže jste během diety „zhřešili“, nevadí, pokračujte dnem, který je na řadě. Úbytek každého kg vás nechtíc přinutí k tomu, abyste v dietě pokračovali podle této knihy. Každý ztracený kg vás dovede k tomu, abyste se cítili lépe a zdravě. Tentokrát pro změnu vyhrajete VY!!! Život je na vaší straně. Zapamatuje si, že trvale dobrý pocit užitku z diety budete mít jen tehdy, když si dosáhnutou hmotnost i udržíte. Pro dietu jste se rozhodli proto, abyste ztratili zbytečné kg, zlepšili své fyzické a psychické zdraví. Dosáhnete toho však jen tehdy, když od základů změníte své návyky. Takže – rovnoměrná strava, hodně pohybu a budete plní energie, vždy v dobré náladě a tak se stanete přitažlivějšími. Třeba si jen dát nové cíle. Držte se této rady a uvidíte, že mít takové životní krédo, se skutečně oplatí.
Ještě dalších 90 dnů po dietě konzumujte na snídani jen ovoce, při obědě a večeři dodržujte čas stravování a správnou kombinaci potravin. Když v těchto dalších 90 dnech ztratíte další 3 kg, nastala u vás změna metabolismu. Usilujte o to aby se rovnoměrná strava a tělesný pohyb stali vaším novým životním stylem.

Vaření
Na vaření používejte kvalitní olej (1 čajová lžička na vaření, 1 čajová lžička na salát), různé koření a bylinky. Nebojte se nových chutí. Používejte co nejméně soli, jídlo osolte až před podáváním.
V dietě je mnoho druhů zeleniny: listové, kořenové, hlávkové, luštěnin a obilovin. Připravte si je podle vlastní chuti. Při nákupu vybírejte kvalitní zeleninu, nekupujte si ji do zásoby. Konzervovaná a mražená zelenina je také kvalitní. Občas kupujte i zeleninu, kterou neznáte. Budete překvapen novou chutí.

Konzumování jídel
V bílkovinovém dni je přestávka mezi obědem a večeří 4hodinová. Po 20 hodině nejezte už nic. Když jste pozdě obědvali a zdá se vám, že jste sytí, všechno jídlo snězte na večeři, jen méně – poloviční dávku. U ostatních dvou dní si mezi obědem a večeří udělejte 3hodinovou přestávku.

První a druhý den je dovolené při obědě jíst chléb, samozřejmě celozrnný. Výběr je velký, vyzkoušejte ale jen jeden krajíc.

V den, kdy jsou na řadě UH, je na večeři sladkost a 1 kostička čokolády na vaření, přitom čokoláda je povinná. Občas je třeba jíst i sladké. Můžete si ho upéct i sami. Když nemáte čas nebo se na to necítíte, případně máte strach, že byste snědli půl plechu, zamiřte radši do první cukrárny nebo pekárny a kupte si jen jeden kus. Když sladkosti nejíte na večeři, dejte si zbytek oběda. Čokoláda je však povinná, ale jen jedna kostička čokolády na vaření.

Při vitaminovém dni jezte vícekrát denně, přestávky mezi jídly ať jsou alespoň 2hodinové. Na začátku diety sníte jistě celkem více ovoce, protože budete hladní, to však jen do té doby, dokud si organismus nezvykne na nový způsob stravování. Později už hlad nebudete pociťovat. Ovoce je zákonem. Vybírejte si podle vlastní chuti.

Dovolené je i sušené ovoce, napočítejte si 8 kusů. To by vám mělo stačit. Když ho necháte přes noc namočené, má velmi dobrou chuť. Nabobtná a můžete ho pomalu přežvýkat. Sušené ovoce vždy dobře umyjte, abyste mohli vodu, v které bylo namočené, vypít. Během vitaminových dní konzumujte i různé oříšky a semena. Kupte si 10 dkg sáček a rozdělte si ho na 4 části. Oříšky a semena sice obsahují tuky, i když rostlinné, ale ve velkém množství můžou škodit. Solené i pražené jsou zakázané. Když nemáte rádi oříšky, či semena, zaměňte je za čerstvé nebo sušené ovoce.

Maso můžete měnit podle potřeby a chuti, upřednostňujeme však libové maso, především drůbež, výrobky z kvalitního drůbežího masa a ryby. Nemáte rádi maso nebo jste vegetariáni? I vy máte mnoho možností, využijte jich.
Při výběru potravin vybírejte ty s označením racio a výrobky, které obsahují nejméně tuků nebo obsahují tuky kvalitní. Vybírejte si vždy jen kvalitní potraviny, radši méně než více. Velmi užitečné je přečíst si informaci na obalu výrobku, kde se dovíte, kolik skrytých tuků, cukrů a soli výrobek obsahuje. Ty jsou škodlivé i tehdy, když dietu nedržíte. Když jdete nakupovat, držte se pravidla: méně je více!!! Při nákupech buďte důslední a kupujte jen to, co potřebujete. Peníze budete potřebovat na nové oblečení.

Tekutiny
Vypijte alespoň 2 litry vody denně, radši více než mně. Pijte i čaje a ovocno-zeleninové džusy.
POZOR: ovocno-zeleninové džusy se počítají jako porce jídla!!!
Káva je dovolena, ale bez cukru a mléka. Vyzkoušejte i žitnou kávu.
Pití alkoholu zastavuje proces hubnutí a proto během trvání diety je alkohol ZAKÁZANÝ!!!

Cykly stravování
Průzkumy dokázaly, že metabolismus v lidském těle probíhá ve 3 cyklech:
čistící cyklus probíhá od 4té hodiny do 12té hodiny dopoledne, v tomto čase jezte jen minimálně (hlavně ovoce) a pijte co nejvíc vody, čajů a nízkokalorických nápojů (během diety je třeba snídat jen ovoce)
druhý, přijímací cyklus, trvá od 12té do 20té hodiny večer. Je to čas sloužící na přijímání potravy. Při jídle není důležité, jaké množství jíte, ale abyste dodržovali správné kombinace potravin a předepsaný čas mezi jídly. V tom dni v týdnu, kdy jíte maso a zeleninu, musí mezí jídly uplynout nejméně 4 hodiny. Když je v pořadí škrobový den a den UH, můžete jíst následující jídlo už po 3 hodinách. První 3 dny jezte 3x denně (sírane, oběd, večeře). Jestliže jste dopoledne hlasní, dopřejte si v 10 hod. jeden kus ovoce nebo ovocný džus, samozřejmě bez cukru. Na 4tý ovocný den můžete jíst víckrát denně (za jídlo se počítá už jeden kus ovoce a jeden pohár ovocného nebo zeleninového džusu).
Třetí trávicí cyklus trvá od 20té do 4té hodiny ráno, po osmé večer nejezte už nic!!!

Ovoce na snídani
Snídaně jsou během celých 90 dní stejné: ovoce (2 jablka nebo hrušky, pomeranče nebo miska drobného ovoce). Kombinujte jakékoli ovoce podle vlastní chuti, při trávicích problémech ho radši nemíchejte. Konzumovat můžete všechny druhy čerstvého a sušeného ovoce, oříšky a semena a i ovocno-zeleninové džusy. Ovocné džusy by měly být bez cukru, nejvíc se doporučuje čerstvě připravená citrónová šťáva s vodou.
Vybírejte si ovoce, které je v čase vaší diety aktuální. Exotické druhy ovoce zpestří váš jídelní lístek.
Pokud máte odšťavovač, využijte ho.

Bílkovinový den
OBĚD: Vařené nebo dušené libové drůbeží maso bez kůže (může být i libové hovězí, vepřové, zvěřina nebo ryby, mořské plody nebo tofu). Namísto masa můžete sníst 2 vejce, sýr nebo tvaroh, a to ve stejném množství jako maso. Mléčné výrobky počítáme k bílkovinám, a proto je můžeme jíst v tento den. K tomu si připravte hodně zeleninového salátu a jiné zeleniny, kterou můžete podusit nebo zapéct tak, aby zůstala křupavá. K tomu ještě krajíc celozrnného chleba 3dcl čisté polévky, může být i vývar z kostky, ale bez zavářky. Vývar vypijte hned po jídle. Nekombinujte různé druhy bílkovin (maso s mléčnými výrobky, maso s vejci, vejce s mléčnými výrobky).
VEČEŘE: Jezte stejné jídlo jako na oběd, ale bez vývaru. Pokud jste na oběd maso měli, musíte ho jíst i na večeři, to platí i pro jiné vybrané potraviny. Porce jídla na večeři musí být vždy poloviční jako ta na oběd. Snězte ji bez chleba.

Škrobový den
OBĚD: Můžete jíst fazole, hrách, sóju, čočku, rýži, brambory. Všechno musí být uvařené nebo dušené na co nejmenším množství tuku. K tomu snězte jeden krajíc chleba, salát z různých druhů zeleniny a různé zeleninové přílohy. Když je na řadě škrobový den, mějte vždy po ruce zeleninový vývar.
VEČEŘE: Stejná jako oběd, ale v menším množství a bez chleba. Zapamatujte si že množství všeho, co sníte na oběd (ať je to plný hluboký talíř), se u večeře zmenšuje na polovinu.

Den uhlohydrátů
OBĚD: Můžete jíst vařené těstoviny s různými zeleninovými omáčkami, ochucené kořením a bylinkami nebo pizzu s rajčaty. Můžete s připravit i jakýkoli slaný oběd – pečivo z nekynutého těsta, např. preclíky, slané pagáče ve velikosti pizzy. Můžou být i palačinky, samozřejmě bez vajec a mléka. K jídelnímu lístku tohoto dne patří i pohanka, ječmen, proso a jiné obiloviny.
VEČEŘE: 1 kus dortu nebo 3ks drobného pečiva nebo 3 kopečky zmrzliny a závazně 1 kostičku čokolády na vaření. Když nejste na sladké, sáhněte po slaném pečivu nebo snězte kus pizzy.

Vitamínový den
V tomto dni konzumujte jen ovoce. Kombinace ovoce může být jakákoli. Když vám to vyhovuje, můžete jíst různé druhy ovoce, když ne, jezte jen jeden druh. Dovoleno je čerstvé či sušené ovoce, oříšky i semena. Nejzdravější je ovoce čerstvé a neoloupané. Dovoleny jsou i kompoty, vařené ovocné kaše, ovocné polévky i pečené ovoce. Můžete používat i umělé sladidlo. Když vám ovoce nechutná, kombinujte ho s čerstvou zeleninou.

Den vody
Jedenkrát měsíčně musíte mít den vody, a to každý 29. den. Den vody musí následovat za vitamínovým dnem, za ním následuje bílkovinový den. Během dne vody pijete jen vodu. Voda je tekutina, která je závazná i ve všech ostatních dnech diety.



Už jen začít

Vypočítejte si svůj BMI (body mass index – index tělesné hmotnosti), a to tak, že svoji hmotnost v kg vydělíte výškou v metrech na druhou. Pomocí něj zjistíte, kolik kg si přejete zredukovat a tím se stane váš cíl jasnější.

Datum: _______________________________

Tělesná hmotnost: _______________________________

Obvod pasu: _______________________________

Obvod boků: _______________________________

Obvod hrudníku: _______________________________

Obvod nadloktí: _______________________________

Obvod stehna: _______________________________

Stávající BMI: _______________________________

Cílový BMI: _______________________________


Na následujících stranách vás čeká na každý dietní den nový jídelní lístek. Dobrou chuť a mnoho úspěchů!!!


















DEN 1.
Snídaně: 2 pomeranče nebo 2 kivi ...
Oběd: Kuřecí prsa a zeleninový salát
1 prsa bez kůže, polévková zelenina, 1baklažán, 1 rajče nebo 1PL (půl lžíce) kečupu, ˝ CL (celá lžíce) organa a rozmarýnu, 1 prolisovaný česnek, petrželová nať, 1 PL olivového oleje, sol, mleté koření, suroviny na salát
Olivový olej smíchejte s oreganem, rozmarýnem a česnekem. Baklažán nařežte na hrubší plátky, které potřete připraveným olejem a opečte z obou stran. Baklažán obložte rajčetem nebo kečupem a posypete petrželovou natí. Prsa vařte ve vodě spolu s kořenovou zeleninou. Uvařené maso oddělte od kosti a narychlo upečte na pánvi, kde jste pekli baklažán. Připravte si čerstvý salát a snězte ho spolu s krajícem chleba. Po obědě vypijte 3dl čistého vývaru, ve kterém jste vařili prsa.
Večeře: Stejná jako oběd, ale poloviční porce, bez chleba a vývaru

Užitečné vědět!!!
Libové maso, hlavně drůbež, nechť je součástí vaší stravy. Je to maso nejen zdravé, ale i vyživné. Obsahuje železo, které náš organismus lehce absorbuje. Z masa vždy odstraňte kůži a mastné části. Pořiďte si teflonovou pánvičku, ve které budete připravovat maso s minimálním množstvím tuků a bez tuku. Je to trvalá investice pro vaše zdraví.

DEN 2.
Snídaně: 3 meruňky nebo banán, banán si zvykněte jíst vidličkou, nařezaný na kolečka
Oběd: Segedínská polévka
40dkg kyselého zelí, 3 brambory, 1CL oleje, 1 menší cibule, 1česnek, 1PL papriky, 1PL protlaku, trochu kmínu, bobkový list, sůl, koření, 7dl zel.vývaru
Nadrobno nakrájenou cibuli opražte na oleji, přidejte česnek, protlak, kmín, papriku, pepř, bobkový list a pepř. Zalijte vývarem. Když začne vařit, přidáte na kostky nakrájené brambory a kyselé zelí. Osolíme. Jíme s krajícem chleba. Ve dnech, kdy jsou na řadě škroby, mějte vždy po ruce vývar ze zeleninové polévky nebo z bujonu. Polévku si můžete připravit i ze sladkého zelí. V tom případe přidejte ocet.
Večeře: Stejná jako oběd, ale poloviční porce

Nechutná Vám?
Vyzkoušejte rýži se sójou a zeleninou. Uvařte 10 dkg rýže. Do poloviny rýže vmíchejte 1 PL uvařené sóje, 1 na kostky nakrájenou papriku, polovinu nasekané menší cibule, 1 česnek, 2 PL kukuřice, 1 CL tymiánu a saturejky. Zvlášť smíchejte 1 CL protlaku s polovinou misky vývaru. Do varné mísy vymaštěné olejem naložte vrstvu uvařené rýže, na ni přidejte rýži smíchanou se sójou a kukuřicí, zalijte protlakem a druhou polovičku misky vývaru. Jídlo pečte 30 minut při 175 stupních.

DEN 3.
Snídaně: 1 střapec hroznů nebo 2 hurmi kaki
Oběd: PIZZA
25dkg mouky(1/2 bílé hladké ˝ černé) 1,5 dkg droždí, 1/2CL cukru, špetka soli, vlažná voda, 4PL protlaku, 1CL olivového oleje, zeleninu podle chuti, česnek, pizza koření, oregano
Do vlažné vody přidáte cukr, droždí. Když droždí naroste, přidáte mírně osolenou mouku a smícháte v těsto. Půl hodiny nechte odpočívat, potom zlehka rozvalte. Natřete protlakem a olejem. Přidejte zeleninu. Pečeme 15 minut při 200 stupních. Pokud budete hladní, dělejte si ještě salát z čerstvé zeleniny.
Večeře: 1ks dortu nebo 3 opečky zmrzliny, 1 kostička čokolády

Nechutná Vám?
Těsto na pizzu potřete jen olivovým olejem a obložte čerstvými rajčaty nebo žampiony a posypte organem.

DEN 4.
Snídaně: mango nebo miska čerstvých jahod ...
Desátá: pohár ovocného nebo zeleninového džusu
Oběd: Zapečené ovoce
Do zapékací mísy naskládáme měsíčky pomerančů, na kolečka banán, 2 kiwi, 2 ringle a misku malin. Všechno zalijeme šťávou z jednoho pomeranče. Z alobalu vyformujeme pokrývku. Pečeme v troubě 7 minut při 190 stupních. Může se použít i jiné ovoce.
Svačina: 6 jader vlašských ořechů, šálek čaje
Večeře: roztlačený banán posypaný ořechy

Nechutná Vám?
Možná vám bude chutnat sladkost, krou připravíte z 10 sušených meruněk, 10 umletých mandlí 1 PL ovocného džusu nebo sirupu. Všechny suroviny smíchejte v zrnitou kaši. Masu rozetřete na pečící papír, na tloušťku asi 1 cm a nakrájejte na libovolné tvary. K tomu čaj.

DEN 5.
Snídaně: 2 jablka nebo 8 datli ...
Oběd: Filé z lososa se zeleninovým salátem
2 filé lososa, šťáva z citrónu, 1 menší karfiol, ˝ hlávky menší kapusty, ˝ hlávky červené kapusty, 1 pór, sůl, koření, 1PL ol.oleje, 1CL rozmarýnu
Umyté filé nařežeme a pásky a namočíme do citrónové šťávy. Připravte si zeleninový salát. Karfiol rozeberte na růžičky a trochu povařte. Ostatní zeleninu nakrájejte nadrobno, promíchejte, osolte, okořeňte a přidejte olivový olej a citrónovou šťávu. Filé rychle opečeme na pánvi a přizdobíme zeleninovým salátem. Snězte s krajícem chleba. Nakonec pomalu vypijte 3 dcl čistého vývaru. Filé je možno nahradit jakoukoli nemastnou rybou nebo drůbežím masem.
Večeře: Poloviční porce oběda, bez chleba a vývaru a nezapomeňte si namočit fíky na zítřejší snídani

Nechutná Vám?
V tom případě si můžete připravit zeleninový salát s nakrájenou dietní šunkou (20 dkg na oběd a 10 dkg na večeři).

DEN 6.
Snídaně: 8 suchých fíků, které jste si večer namočili do 3dl vody. Vypijte vodu a potom snězte fíky
Oběd: Dušená rýže se zeleninou
12dkg rýže, 6dl zel.vývaru, podle chuti sůl, 1 menší cibule, 2 česneky, 1 mrkev, 1 čerstvá paprika, 1CL oleje, podle chuti hrášek, žampiony, zelenina na salát
Na oleji opražíte nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev, papriku, česnek, přidáte rýži a zalijete vývarem. Když začne vařit, přidáte hrášek a žampiony a vše na mírném ohni, odkryté, dusíme 15 minut. Pak ještě přikryjeme na 10 minut, aby rýže byla sypká a nelepila se.
Snězte s čerstvým hlávkovým salátem a krajícem chleba. Rýži můžete uvařit i zvlášť a dušenou zeleninu promíchat. Hlávkový salát si připravte z hlávky salátu, cibule, póru, 1 CL oleje, octu a soli.
Večeře: Trochu rýže, kterou jste ušetřili od oběda a čerstvě připravený salát

Nechutná Vám?
Pražené kyselé zelí je vynikající pochoutka. Na 1 CL oleje opražte nadrobno posekanou cibuli, přidejte 50 dkg kyselého zelí a pražte 30 minut. Občas promíchejte, podle potřeby zalijte horkou vodou, osolte. Jeze s vařenými brambory (2 na oběd, 1 na večeři). Ještě jednodušší bude, když si zelí zapečete v troubě.

DEN 7.
Snídaně: 2 jablka nebo kivi
Oběd: Moučné placičky
20dkg celozrnné mouky, 1,5dl vlažné vody, špetka soli, koření podle chuti (provensálské, česnek ...) 1CL ol.oleje, rajčatová omáčka nebo kečup
Ve větší míse smíchejte mouku a sůl, pomalu přidávejte vodu, olej a koření. Těsto pokropte trocou vody a nechejte stát min. půl hodiny, přikryté mokrou utěrkou. Z těsta vytvarujte 6 stejných kuliček. Kuličky rovnoměrně rozválejte na placky. Z placek otřepte zbývající mouku a upečte je na horké pánvi. Výborně jsou pečené v el. troubě nebo na grilu. Můžete si je potřít kečupem. Snězte teplé.
Večeře: 1kus dortu nebo 3 menší kousky koláčku, 1 kostička čokolády na vaření
Na zítřejší oběd si namočte sušené ovoce

Nechutná Vám?
Zkuste pohanku s houbami. Na 1 CL oleje opražte cibuli a 2 hrsti hub. Podlijte vývarem a nechejte chvilku dusit. Před koncem dušení přidejte česnek a petrželovou nať. Uvařte 8 dkg pohanky a všechno spolu promíchejte. Nakonec podle chuti osolte a okořeňte.





DEN 8.
Snídaně: 3dl neslazeného kompotu podle vlastního výběru nebo kompot
Desátá: 1hurmi kaki
Oběd: Zákusek ze sušeného ovoce
švestky, hrozinky, fíky... namočte napřed do vody, nejlíp přes noc.
Z namočeného ovoce slejete vodu (můžete ji vypít) a ovoce rozmeleme na hladkou masu. Přidáme pomleté ořechy a kokosovou moučku. Ze všeho vypracujeme těsto a vytvarujeme z něho zákusek nebo klasice kuličky.
Svačina: 8 madlových jader a šálek čaje
Večeře: 1 velká zlatá hruška

Nehcutná Vám?
Uvařte si kompot z tvrdých, ale zralých hutni kaki. K pokrájeným hutni kaki přidejte ještě nakrájené jablko a nařezanou dulu, citrónovou šťávu a 1 CL rumu. Do vychladnutého kompotu můžete ještě přidat za hrst hrozinek a umělé sladidlo. Je to vynikající pochoutka.

DEN 9.
Snídaně: ˝ čerstvého ananasu nebo konzerva ananasu
Oběd: Kuřecí řez s rajčatovým salátem
2 kuřecí plátky, česnek, petrželová nať, 1CL oleje, 1CL octu, sůl, koření, 1,5dl vody, suroviny na salát
Maso opečte na horkém oleji. Přidejte česnek, ocet, sůl, koření a dusíme cca 15 minut, dokud maso není měkké. Průběžně podléváme horkou vodou. Nakonec, když se voda odpaří, plátky posypte petrželovou natí.
Připravte si rajčatový salát: Na kolečka nakrájené rajčata vložte do malé misky a zalejte nálevem, který si připravte z vody, octu, zeleninového koření a oleje. Podle chuti posypete nadrobno posekanou cibulkou.
K obědu si přidejte ještě krajíc chleba.
Nakonec vypijte 3 dcl čistého vývaru, která si můžete připravit z kostky – bujonu.
Večeře: 1 plátek z oběda, čerstvě připravený zeleninový salát

Nechutná Vám?
Připravte si zapečenou zelenin s tofu. Potřebujete 50 dkg různé zeleniny: brokolici, karfiol, kel, mrkev. Zeleninu nejdříve spařte ve vařící vodě a vodu slejte. Potom vložte do varné mísy a posypte 12 dkg postrouhaného uzeného tofu. Pečte v troubě cca 15 minut při 200 stupních. Nakonec jídlo posypte petrželovou natí, pažitkou a orgánem. Na oběd snězte s krajícem chleba, na večeři si připravte čerstvé jídlo, jen z poloviny uzeného tofu a bez chleba.

DEN 10.
Snídaně: 1velké jablko a střendě velká mrkev – dejte do mixéru, přilejte trochu minerálky kapku oleje a mixujte, dokud se nápoj nespění. Tento lahodný nápoj vypijte pomalu
Oběd: Karfiolová polievka
1 menší karfiol, 3 brambory, 1 menší cibule, 1CL oleje, 1PL petrželové natě, hrst rýže, 1 l vody nebo zeleninoveho vývaru, sůl, koření, muškátový oříšek, drcený kmín
Do hrnce s vařící osolenou vodou dejte karfiol a na kostky nakrájené brambory. Vařte 10 minut. Na oleji opražte cibuli, kmín a rýži, přidejte do polévky a vařte ještě 10 minut. Polévku vylepšíte muškátovým oříškem, kořením, petrželovou natí, solí. Snězte s chlebem.
Večeře: menší porce karfiolové polévky

Nechutná Vám?
6 brambor uvařte v šupce a oloupejte. 40 dkg brokolice rozdělte na růžičky, hrubou stopku na větší kousky a spolu poduste do měkka. Uvařenou brokolici dochuťte kořením. Na 1 CL másla opražte mandle a posypte jimi brokolici. Snězte s brambory a zeleninovým salátem. K obědu chléb, na večeři jen půlku porce a bez chleba.

DEN 11.
Snídaně: 1banán nebo šálek borůvek ...
Oběd: Špagety
12dkg těstovin, 1 menší cibuli, 2 velké rajčata, 1PL papriky, sůl, pepř, 1CL olivového oleje, oregano, bazalka
Nasekanou cibuli rychle opražte na oleji, přidejte oloupané a nakrájené rajčata a trochu poduste. Přidejte mletou papriku, oregano, sůl a koření. Nakonec přelejte omáčkou špagety.
Večeře: 1 kus zákusku, 3 kopečky zmrzliny a 1 ostička čokolády na vaření

Nechutná Vám?
Uděljete si lazaně z širokých nudlí. Uvařte nudle, slejte vodu a nechejte je vychladnout. Mezitím nakrájejte 4 rajčata a nastrouhejte větší mrkev. Mísu vymastěte máslem. Na každou vrstvu položte rajčata a postrouhanou mrkev a posypte bazalkou. Polijte je štávou z rajčat, kterou jste smíchali s trochou vody. Pečte asi 30 minut při 190 stupních.

DEN 12.
Snídaně: V mixéru smíchejte 1 hrušku, šťávu z ˝ citrónu, 2 dcl vody a špetku skořice. Ozdobte mátovými listy.
Desátá: 1 sklenice rybízového džusu
Oběd: Ovocné ražniči
Na dřevěné špejle střídavě napichujte nakrájené ovoce – jahody, kiwi, banán, broskev. Mezi ovoce vkládejte listy meduňky. Vše pokapejte citr. šťávou a přelijte teplou pomerančovou šťávou.
Svačina: 6 kusů sušených jablek nebo jiného sušeného ovoce a sklenice rybízového džusu.
Večeře: V mixéru smíchejte banán, borůvky nebo jahody. Dejte ho chvíli chladit a potom ho můžete lždičkou jíst.

Nechutná Vám?
Nastrouhejte si 3 jablka a 1 mrkev. Přidejte několik kapek olivového oleje, šťávu z pomeranče.

DEN 13.
Snídaně: 2 jablka nebo ...
Oběd: Řecký salát
4 rajčata, 1 okurka, 1 cibule, 1 zel.paprika, 5 oliv, pár listů hlávkového salátu, 20dkg sýr feta (nebo balkánského), 1dl bílého jogurtu, 1CL olivového oleje, oregano, rozmarýn, sůl, koření
Papriku, cibuli, okurku, rajčata nařežeme na kolečka a sýr a kostky. Vše promícháme. Na dno položíme listy hláv. salátu, na to zeleninu a sýr. Posypeme organem, solí, kořením, olivami. Salát necháme 10 minut stát a nakonec polejeme dresingem.
Dresing: Jogurt smícháme s olejem, rozmarýnem, příp. jinými bylinkami.
Jezte s celozrnným chlebem. Při jídle vypijte 3 dcl čistého vývaru, který si můžete připravit ze zeleninové kostky.
Večeře: menší porce řeckého salátu

Nechutná Vám?
Namísto fety můžete použít mozarelu. Je to cenově přístupný, osvěžující sýr, obsahující vápník, fosfor. Když máte bílkovinový den, dopřejte si ho se salátem a krajícem chleba.

DEN 14.
Snídaně: 2 pomeranče nebo střapec hroznů ...
Oběd: Bramborová musaka s čočkou
6 brambor, 3 rajčata, čočka (1 kelímek od jogurtu), 1 mrkev, 1dl zel.vývaru, sůl, koření, 1PL nasekané petrželové natě, 1CL olivového oleje, suroviny na salát
Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a nařežte na kolečka. Mezitím uvařte čočku téměř do měkka, přidejte bobkový list. Do menší mísy střídavě nakládejte vrstvu brambor a vrstvu čočky, nastrouhanou mrkev a na plátky nakrájené rajčata tak, aby tvořily poslední vrstvu. Zalejte teplým vývarem a pečte v troubě asi 30 minut při teplotě 200 stupňů.
K musace je dobrý hlávkový salát, jestli chcete, dejte si krajíc chleba
Čočku lze nahradit fazolema
Večeře: porce musaky a čerstvý salát

DEN 15.
Snídaně: 8 datlí nebo 2 jablka
Oběd: Posuch
40dkg hl. mouky, min. 3 dcl minerálky (perlivé), 1 prášek do pečiva, 1 CL soli, kmín, 1 PL oleje
Mouku smíchejte s práškem do pečiva, solí a pomalu přilévejte minerálku. Vypracuje měkké těsto tak, aby se ještě trochu lepilo na ruku. Pekáč vymažte olejem, těsto roztáhněte po pekáči a vlažnou rukou vyrovnejte povrch. Nakonec ho posypte kmínem. Pečte v troubě dozlatova asi při 220 stupních. Když je upečený, pokropte ho vodou a pod utěrkou ho nechejte vychladnout. Upečený posuch nekrajejte, ale trhejte ho, tak je o moc chutnější. Snězte polovinu a zbytek dejte do mrazničky.
Večeře: 1 zákusek nebo stejné množství drobného pečiva, 1 kostička čokolády na vaření

Nechutná Vám?
Uvařte 12 dkg těstovin z celozrnné mouky a přelejte je omáčkou, kterou připravíte v mixéru – rozmíchejte velkou kytičku bazalky, hrst mandlí, 1 stroužek česneku, 1 PL olivového oleje a sůl. Můžete si koupit hotovou omáčku v obchodě, ale může být jen zeleninová.

DEN 16.
Snídaně: větší střapec hroznů nebo šálek malin…
Desátá: 1 sklenice ovocného džusu nebo čerstvá citronová šťáva s vodou
Oběd: Pečené jablka
Z 6ti jablek vyberte jadřinec. Pekáč, ve kterém budete jablka péct, vystelte pečícím papírem. Jablka naplňte méně sladkým džemem a pečte je 15 minut při teplotě 180 stupňů. Během pečení je zalívejte pomerančovou šťávou ochucenou kořením na jablkový štrúdl. Na oběd snězte 4 jablka, na večeři 2.
Svačina: 1 velká lžíce slunečnicových semen, šálek čaje
Večeře: 2 pečené jablka, nachystejte si na snídani sušené ovoce namočené ve vodě (3 dcl)

Nechutná Vám?
Co kdybyste si dali ovocný salát na listech hlávkového salátu? 5 listů salátu položte na dno menší mísy. Na kostky nakrájené jablko, hrušku, grep naskládejte na listy. Navrch přidejte bobule hrozna, příp. hrozinky.

DEN 17.
Snídaně: 8 uvařených nebo přes noc namočených sušených meruněk, vodu vypijte
Oběd: Salát z hovězího masa
40dkg libového hovězího masa, polévková zelenina, 1 cibule, 1 paprika, 1 rajče, 1 svazek petrželové natě, 1 CL oleje, sůl, koření, ocet
Z masa uvaříte hovězí polévku. Pokud ji připravujete pro sebe, můžete si ji rozdělit do menších nádobek a dát do mrazničky. Uvařené maso nařežte na tenší plátky. Všechnu zeleninu očistěte, umyjte a nakrájejte na kolečka nebo kostky. Všechny suroviny dejte do salátové mísy, osolte, okořeňte a dobře promíchejte. Zalejte je nálevem – smíchejte olej, ocet a nasekanou nať. Salát nechce odstát nejméně půl hodiny, aby se jednotlivé suroviny navzájem chutově propojily. Snězte s krajícem chleba a nakonec vypijte 3 dcl čistého vývaru.
Večeře: menší porce salátu s hovězího masa

Užitečné vědět!!!
Kupujte si chleba z celozrnné mlouky, který obsahuje rozličná semena. Takový chléb je bohatstvím přírody. Je nejen chutný, ale i bohatý na vitamíny, minerály a vlákniny, které dodávají našemu tělu mnoho energie. Při správném skladování vydrží čerstvý i několik dní. Celozrnný chléb občas střídejte, na trhu jich je vícero druhů. Když si koupít čerstvý chléb a víte, že ho nesníte hned, rozdělte ho na porce, vložte do mikrotenového sáčku a dejte do mrazničky. Když ho budete potřebovat, z mrazniřky ho vyberte pár hodin před konzumací. Tak budete mít po ruce vždy čerstvý chléb.

DEN 18.
Snídaně: 3 mandarinky nebo 2 broskve...
Oběd: Fazolové lusky s brambory
30dkg fazolových lusků, 2 brambory, 1 středně velká cibule, 1 CL oleje, 2 stroužky česneku, 1 CL mleté papriky, kopr, sůl, koření, petrželová nať, 4 dcl vody
Na oleji zpěníte cibuli, přidáte papriku a přilijete 4 dcl teplé vody. Když začne vřít, přidáte nařezané fazolové lusky a vaříte je do měkka. Nakonec přidáte nařezaný kopr a česnek. Podle chuti sůl, okořeňte, ocet nebo citronovou šťávu. Brambory očistěte, uvařte je ve slané vodě a servírujte s fazolovými lusky. K obědu můžete sníst krajíc chleba. Pokud máte pocit, že budete hladní, připravte si zeleninový salát.
Večeře: menší porce fazolových lusků s brambory

Nechutná Vám?
Připravte si dušenou hlávkovou kapustu. 50 dkg kapusty nařežte na široké nudle. Do 1 CL oleje vsypte na špičku nože krystalový cukr a zpražte na zlatý karamel. Do karamelu přidejte nadrobno nasekanou cibuli a znovu trochu opražte. Potom přidejte nařezanou kapustu, dobře promíchejte, zalejte trochu vody a přikryté poduste. Když kapusta změkne, přidejte trochu rajčatového protlaku a kmín a chvilku poduste. Jezte s vařenými brambory (2 na oběd a 1 na večeři).


DEN 19.
Snídaně: šálek jahod nebo hurmi kaki nebo...
Oběd: Plněné rajčata
3 velk rajčata, 1šálek ovesných vloček, podle chuti sůl a koření, 1CL petrželové natě, 1 CL bazalky, šťáva z ˝ citrona
Ovesné vločky namočíte na 15 minut do vody a potom scedíte. Rajčata umyjete, odřežete z nich vrchní část a malou lžičkou opatrně vyberete dužinu. Vybranou dužinu pomíchejte s ovesnými vločkami. Podle chuti přidejte sůl, koření, petrželovou nať, nadrobno nakrájenou bazalku a citrónovou šťávu. Touto náplní naplňte rajčata a přikryjte je odřezanými kloboučky. Vložte je na hodinu do chladničky, aby se všechny suroviny chutově propojily. Můžete je dát též do misky a péct v troubě asi 15 minut na 180 stupňů.
Večeře: 1 zákusek nebo 3 kopečky zmrzliny, 1 kostička čokolády na vaření

Nechutí Vám?
Snězte pizzu s rajčatovou omáčkou, kterou připravíte následovně: v mixéru smíchejte 4 rajčata, 1 PL olivového oleje, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, trochu bazalky, 1 CL nasekané petrželové natě. Směs povaříte v mírném ohni asi 10 minut. Podle chuti přidáte sůl a koření. Pokud jste si omáčku připravili jen pro sebe, můžete ji skladovat v dobře uzavřené nádobě v chladničce.

DEN 20.
Snídaně: 1 větší střapec hroznů nebo šálek malin ...
Desátá: sklenice ovocného džusu
Oběd: Zapečené banány s jahodami
Oloupejte 2 banány a po délce je rozkrojte. Všechny 4 ks pokapejte citronovou šťávou a rychle opečte na lžíci másla. Obložte je rozmačkanými jahodami nebo jiným dorbným ovocem.
ich po dlzke. Vsetky 4kusy pokvapkate citron.
Svačina: 1PL dýňových semínek a šálek čaje
Večeře: 1 velké mango, špetka chili, ˝ CL dumbiera, 2CL nasekaných mátovych listů, špetka soli, 2 dcl minerálky, podle chuti sladidlo. Vše spolu smíchejte v mixéru a pomalu vypijte.

Nechutná Vám?
1 mango, 1papája, nakrájejte na plátky. Z každého ovoce si odložte po jednom plátku a nařežte je na malé kousky. Ostatní plátky povařte se Šťávou z 1 citrónu a sladidlem. Vzniklou směs rozmíchejte v mixéru a ozdobte kouskami manga a papáje.

DEN 21.
Snídaně: 3 dcl kompotu z míchaného ovoce
Oběd: Kuřecí ražniči se salátem
3 kuř. ražniči, 1dl vody, 1CL oleje, mladá dýně na salát, ocet, 1cibule, koření dle chuti
Maso opečte na prudkém ohni na teflonové pánci, kde jste rozehřáli 1-2 kapky oleje. Potom zalejte asi 1 dcl horké vody a duste přikryté asi 10-15 minut. Když voda vyvře, ještě je na pánvi z obou stran zapečte. 30 dkg dýně nařežte na plátky a 5 minut povařte v trošce vody.
Nálev do salátu připravte z 1 CL oleje, trochu octu, soli a koření podle chuti. Zehřejte ho a dejte do něj zmoknout nadrobno nasekanou cibulku a nálevem zalejte povařené dýně. Ražnici se salátem snězte s chlebem. Salát můžete narhadit i jinou sezónní zeleninou, příp. paprikovou pomazánkou. Nezapomeňte vypít na konci masový vývar.
Večeře: 1 čerstvě připravené ražniči s paprikovou pomazánkou nebo se salátem

Dobré vědět!!!
Pro tuky platí to, co pro ostatní věci v životě: když to s nimi přeháníte, škodí vám, v přiměřeném množství jsou pro váš organismus užitečné. Přítomnost tuků v stravě má vícero významů, protože obsahují mastné kyseliny, pro život velmi důležité. Vitamínem rozpustným v tucích (A, D, E a K) zase umožňují, aby se lépe vstřebaly. Tuky známe viditelné a skryté. Viditelné vždy odstraňte a skryté se naučte rozpoznávat už při nákupu potravin, z informací na obalech výrobků.







DEN 22.
Snídaně: 1 papája nebo osvěžující nápoj z papáje. Ovoce nakrájejte a odstraňte semena. Zbytek papáje vložte do mixéru, přilejte šťávu z 1 citrona a 1 CL medu a zamíchejte. Nápoj pijte pomlau.
Oběd: Plněné papriky
4 papriky, 3 brambory, 1 cibula, 1PL petrželové natě, 1PL pažitky, 1PL rajčatového protlaku, sůl, koření, 1 CL olivového oleje, 2 dcl zeleninového vývaru, 1 CL vedety, sezónní zelenina na salát, 4 dcl vody
Papriku očistěte a umyjte. Oškrabejte brambory, nakrájejte je na kostky a uvařte. Brambory roztlačte na kaši a přidejte k nim na oleji spěněnou cibuli, petrželovou nať, pažitku, protlak a koření. Masu dobře promíchejte a naplňte jí papriky. Vložte je do menšího hrnce, přidejte vegetu a zalejte vývarem. Vařte dokud papriky nezměknou (cca 25 minut). K plněné paprice je vhodný zeleninový salát. Snězte s krajícem chleba. Papriku můžete naplnit i vařenou rýží se zeleninou nebo vařenými brambory s čočkou.
Večeře: 1 plněná paprika, která zbyla od oběda a salát

Nechutná Vám?
Připravte si čočkovou polévku. Potřebujete 15 dkg čočky, kterou přes noc namočte v 7 dcl vody. Cibuli, mrkev a pór nařežte a opražte na 1 CL oleje a přidejte 1 PL protlaku. Všechno přidejte do vody, kde byla namočená čočka a vařte 45 minut. Asi 15 minut před koncem přidejte na kostky nakrájené brambory, polévkové koření, česnek a petrželovou nať. Podle chuti sůl a koření. Snězte s krajícem chleba, část jídla si nechce na večeři.

DEN 23.
Snídaně: mango nebo střapec hroznů...
Oběd: Kukuřičná kaše
8 dkg kukuřičné krupice krupice, 3 černé olivy, 1PL oleje, sůl, 1CL papriky
Krupici uvařte podle návodu na obale (pokdu jste ji předtím vařili v mléku, teď ji vařte ve slané vodě, a to tak, aby byla hustší). Do teplého oleje přidejte 1 CL papriky, ale nádobu hned odstavce, aby se paprika nespálila. Potom ji vylejete na kukuřičnou kaši, tak bude chutnější. Pokud máte rádi olivy, můžete jimi ozdobit hotové jídlo, které je součástí moderní středození kuchyně.
Večeře: 1 zákusek nebo 3 kusy menšího pečiva, 1 kostička čokolády na vaření, namočte si sušené ovoce na snídani

Nechutná Vám?
Vařenou kukuřičnou kaši můžete polít žampiónovou omáčkou, nebo rajčatovou omáčkou nebo navrch položte kolečka opražené cibule. Je to velmi chutné.
Kukuřičnou kaši můžete připravit i jako pizzu. Uvařenou kaši, která musí být o trochu hustší, dejte do vymaštěného pekáče, potřete 1 CL oleje a rozložte na ni nakrájená kolečka cibule. Pečte v troubě při 200 stupních 15 minut.

DEN 24.
Snídaně: připravte si kompot ze sušených švestek, 8 švestek namočte večer předem v 3 dcl vody, ráno z nich vodu slejte do malé nádoby na vaření, nechejte ji opět přijít k varu a znovu jí zalejte už jednou namočené švestky. Vodu i švestky snězte teplé.
Desátá: 1 pomeranč nebo sklenice ovocného džusu
Oběd: Pečené plněné jablka
6 jablek umyjte, osušte a rozpůlte. Ze středů odstraňte jadřince. Oloupejte 2 pomeranče, odstraňte bilou kůžičku a oddělené měsíčky pomerančů nakrájejte na menší kousky tak, abyste zachovali šťávu. K nakrájeným pomerančům přidáte 5 dkg nasekaných pistácií a 1 PL mandlových jader. Touto masou naplníte polovinu jablek a poukládáte na pekáč. Pečte asi 25 minut při 180 stupňů. Upečené jablka polejete horkým nálevem, který si připravíte smícháním 1 dcl vody s pomerančovou šťávou a 1 CL kořením do štrůdlu. Snězte teplé.
Svačina: 8 kusů sušeného ovoce a šálek čaje
Večeře: 2 pečené jablka s pomrančovou náplní (výborné i po studenu)









DEN 25.
Snídaně: ˝ středně velkého zlatého melounu nebo 4 velké čerstvé švestky nebo…
Oběd: Dušené rybí filé na zelenině
3 kusy filé, 2 zelené papriky, 3 rajčata, 1CL oleje, sůl, koření, 1 česnek, koření podle chuti, bazalka
Na rozehřátou teflonovou pánev dáte lžičku oleje a z obou stran na něm opečete osolené a okořeněné filé.¨Přidáte na kolečka nakrájenou papriku a nakonec nakrájené rajčata. Přikryté dusíte asi 15 minut. Nakonec přidáte česnek a bazalku. Můžete s připravit i hlávkový salát. Dopřejte si krajíc chleba. Na oběd snězte 2 filé a vypijte čistý masový vývar.
Večeře: 1 rybí filé se zeleninou od oběda, ale bez chleba a vývaru

Nechutná Vám?
Připravte si talíř zeleninového salátu se šunkou nebo s párkem. Připravíte ho z 1 hlávky salátu, 1 nastrouhané mrkve, 1 PL nastrouhaného celéru, 1 menší na kolečka nakrájené okurky a z menšího jablka nakrájeného na kostky. Všechnu zeleninu dobře promíchejte a ochuťte podle vlastní chutí. Salát můžete obohatit protlačeným avokádem, které ochutíte citrónovou šťávou a ˝ CL hořčice. Šunku můžete zaměnit za tofu – obyčejné nebo uzené.

DEN 26.
Snídaně: papája nebo 2 kiwi...
Oběd: Bramborový guláš
4 brambory, 1CL oleje, 1 čerstvá paprika, 1 cibule, 1CL mleté papriky, 1CL kmínu, 2 stroužky česneku, sůl, koření, bobkový list, majoránka, petrželová nať, kyselé okurky
Na oleji opražíte cibuli a na plátky nakrájenou papriku. Přidáte na větší kostky nakrájené brambory, mletou papriku a bobkový list. Všechno zalijete teplou vodou tak, aby v ní byly brambory ponořené. Během vaření už vodu nedolíváme, ale jídlo občas promícháme. Vařte přibliřně ˝ hodiny, před koncem přidejte ještě česnek, koření, kmín, majoránku a posypete ho petrželovou natí. Guláš snězte s krajícem chleba a kyselými okurkami.
Večeře: jedna menší porce guláše a 1 větší kyselá okurka

Nechutná Vám?
Můžete si připravit sytou pórkovou polévku. Potřebujete: 2 póry, 4 brambory, 1 CL oleje, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, 1 PL protlaku, 7 dcl zeleninového vývaru, podle chuti sůl, koření, tymián, petrželovou nať. Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme. Na oleji rychle opražíme cibuli, pór a protlak. Přidáme kostky nakrájených brambor a zalijeme zeleninovým vývarem. Povaříme cca 20 minut. Nakonec přidáme česnek, tymián, petrželovou nať. Na oběd snězte s krajícem chleba, na večeři menší porci bez chleba.

DEN 27.
Snídaně: 2 jablka nebo střapec hroznů
Oběd: Těstoviny s rajčaty
12 dkg těstovin, 1 konzerva loupaných rajčat, 1CL ol.oleje, 1dl vody, 2 česneky, sůl, koření, bazalka
Česnek s rajčaty opražte na 1 CL olivového oleje. Zalejte teplou vodou a na mírném ohni vařte přibližně 5 minut. Omáčku ještě dobře promíchejte, pridejte sůl, koření a bazalku a už jen nechte dojít. Nudle uvařte ve slané vodě a zalejte omáčkou. Nechte je chvíli odstát, aby se těstoviny v omáčce dobře napily.
Večeře: zákusek nebo 3 kopečky zmrzliny a 1 kostička čokolády na vaření

Dobré vědět!!!
Vaření těstovin není až tak jednoduché, pokud je chcete uvařit tak akorát. Těstoviny nikdy nevařte úplně do měkka. Pokud je chcete zalít omáčkou, nesceďte z nich vodu úplně, ale nechejte v nich přibližně 1 malou naběračku vody, v které se těstoviny vařily. Přilejte k nim omáčku a nechte je ještě pár minut v odkrytém hrnci, aby se té omáčky dobře napily. Takto uvařené těstoviny jsou velmi chutné.

DEN 28.
Snídaně: 2 jablka nebo 1 šálek borůvek ...
Desátá: 2 mandarinky
Oběd: Ovoce v citrónové šťávě
5 kusů ovoce – nektarinky, meruňky nebo broskve umyjte a nakrájejte na plátky. Ovoce pokapejte citrónovou nebo pomerančovou šťávou a podle chuti přidejte sladidlo. 5 dcl vody převařte s 1 skořicí (celou) a celou vanilkou a zalejte ní připravené ovoce. Snězte teplé
Svačina: 6 jader vlašských ořechů a šálek čaje
Večeře: menší porce ovoce v citronové šťávě, která vám zbyla od oběda

Nechutná Vám?
Pokud vám míchání různých druhů ovoce nevyhovuje, vyberte si jen jeden druh. Zalejte ho citronovou šťávou nebo pomerančovou a oslaďte 1 PL sušených hrozinek. Případně celý den můžete jíst jen jablka.

DEN 29. – VODNÍ
Během vodního dne pijte jen vodu!!!
Voda je nejlepší nápoj obsahující mnoho minerálů, které ztrácí tělo při pocení. Denně byste měli vypít min. 2 l tekutin. Vodu si můžete zpestřit citronovou šťávou nebo lžičkou jablkového nebo jiného ovocného octa. Pokud pijete jen tehdy, kdy pociťujete žízeň, to nestačí. Naplňte si plastovou lahev od minerálky, abyste poznali svoji míru a vypijte ji něhem dně. Takto lehce zkontrolujete, kolik tekutin jste vypili. Během vodního dne pijte jen vodu. K tekutinám se počítají také čaje, čisté vývary, ovocné nebo zeleninové džusy, ty se ale počítají už jako porce jídla. Během vodního dne pijte jen vodu, každý den vypijte min. 2 l tekutin, na lačno vypijte sklenici vlažné vody!!!

Nápady na aktivitu!!!
Dnešní den je pro vás těžkou zkouškou. Po celý den můžete pít jen vodu. Pozitivní účinky dnešního dne však budou dlouhodobé. Aby vás nezlákalo jídlo, zkuste se zabavit nejrozličnějšími způsoby.
Vydejte se na delší procházku. Meditujte. Navštivte divadelní představení.
Co takhle sauna? Jděte se podívat na nějakou výstavu. Kolo?
Jděte do kina. Věnujte se rodině. Pokláboste s kámoškama.
Čtěte nebo studujte.

Zvažte se a změřte se!!!
V módních obchodech nebo v buticích si vyzkoušejte svou původní velikost oblečení a pokuste se odhadnout, o kolik se vaše původní velikost změila. Doma se zvažte a změřte si obvod pasu, boků a stehen. Výsledky porovnejte s původními mírami a těšte se ze svého úspěchu. Pochvalte se a pokračujte v začatém díle.

Datum: _______________________________

Tělesná hmotnost: _______________________________

Obvod pasu: _______________________________

Obvod boků: _______________________________

Obvod hrudníku: _______________________________

Obvod nadloktí: _______________________________

Obvod stehna: _______________________________

Stávající BMI: _______________________________
















DEN 30.
Snídaně: 2 jablka nebo šálek malin ...
Oběd: Kuřecí stehna s dýní
2 kuřecí stehna, 3 cibule, 1 větší dýně, 1 paprika, sůl, koření, 1 CL oleje, 1 PL mleté papriky, 2 česneky, 3 dcl masového vývaru, suroviny na salát
Cibuli a dýni nakrájejte na větší kostičky. V pánci na horkémoleji opečte stehna, potom je vytáhněte a odložte na talíř. Do stejné pánve dejte cibuli s dýní, na nudle nakrájenou papriku, sůl, koření a mletou papriku. Přilejte vývar a vše spolu poduste. Nakonec přidejte česnek. Dušenou zeleninu vložte do zapékací mísy, položte na ni stehna a asi na půl hodiny při teplotě 200 stupňů je dejte péct. K jídlo se hodí hlávkový salát, nezapomeňte na krajíc chleba a vypití 3 dcl vývaru
Večeře: Půl porce z oběda

Nechutná Vám?
Kuřecí stehna můžete zaměnit za tofu. Tofu poskytuje vašemu tělu rostlinné bílkoviny, které neobsahují cholesterol. Má nízký obsah tuku a dá se připravit jednoduše a chutně. Neobsahuje mléčné bílkoviny, a proto je vhody i pro lidi intolerantních na bílkoviny. Obsahem vápníku se vyrovná mléčným výrobkům, ale na rozdíl od nich, obsahuje i výrazné množství železa. V Číně a Japonsku znají tofu už několik stovek let, patří k základním složkám jejich stravy. Tato skutečnost má nesporně velmi pozitivní vliv i na prodlužování jejich aktivního věku. Z tofu se dají připravit všechny jídla, které běžně připravujete z masa a mléka: řízky, saláty, pomazánky ale i majonézy, jogurty, dokonce i zmrzlina. Výborně chutná tofu uzené nebo s bylinkami.

DEN 31.
Snídaně: kiwi, grep nebo ...
Oběd: Pórkové rizoto
12 dkg ryze, 1 pór, 1PL petrželové natě, sůl, koření, 1 PL oleje, 2 PL hrášku, suroviny na zeleninový salát
Pór nakrájejte na tenké kolečka a opražte na oleji. Přidejte suchou rýži a popražte ji spolu s pórkem, dokud není rýže upražená do sklovita. Osolte a zalejte dvojnásobným množstvím horké vody. Dobře promíchejte a odkryté duste téměř do měkka. Nakonec přidejte hrášek, koření, posypte petrželovou natí. Na oběd snězte 2/3 rizota spolu s krajícem chleba a rajčatovým salátem
1/3 rýže můžete nahadit čočkou, pór přiměřeným množstvím brokolice
Rajčatový salát: 4 rajčata, nakrájejte na hrubší kolečka. Volžte je do mísy a posypte kolečkama natenko nakrájené cibule. Nakonec salát zalejte nálevem z 1 CL olivového oleje, octu, petrželové natě, špetky organa a koření
Večeře: Zbytek rizota a rajčatového salátu

Nechutná Vám?
Chutné je i bramborové pyré s kyselým zelím. Očistíte a uvaříte brambory (2 na oběd, 1 na večeři), roztlačte je na pyré a přidejte 1 CL másla. Teplé pyré posypte 50 dkg kyselého zelí. Je to velmi chutné jídlo. Pokud nepoužijete celé množství zelí, udělejte si z něj salát. Na oběd snězte s krajícem chleba, na večeři bez chleba.

DEN 32.
Snídaně: 2 pomeranče nebo 2 jablka...
Oběd: Lívance
12 dkg celozrnné mouky, 1/8 l vody, sůl, 1 cibule, 1PL oleje, 1PL estragonu
Smíchejte mouku, vodu a sůl tak, aby bylo těsto přiměřeně husté a aby se dalo lít přez sítko na lívance. Lejte ho do většího množství osolené vroucí vody, do které jste přidali i pár kapek oleje. Během vaření lívance víckrát promíchejte. Uvařené je sceďte a přelejte studenou vodou. Chuť lívanců můžete vylepšit opraženými kolečky cibule nebo nasekaným estragonem, který jste dochutili 1PL citronové šťávy.
Večeře: zákusek nebo 3 kousky drobného pečiva, 1 kostička čokolády na vaření a nezapomeňte si namleti sušené ovoce na snídani.

Pochutnejte si
20 dkg rostlinného tuku, 10 dkg práškového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, 30 dkg hrubé mouky, 4 rozdrcené hřebíčky, 1 CL mleté skořice
Cukr, vanilkový cukr, tuk a vejce dobře smíchejte, přidejte skořici, hřebíček a mouku. Těsto dobře vymíchejte a plňte jím připravené formičky. Pečte v troubě při teplotě 200 stupňů asi 15 minut. Upečene kopečky z formiček vyklopte a vychladnuté vložte do nádobky, kterou dobře zavřete. Pečivo vám v uzavřené nádobě vydrží i celý měsíc. Snězte jen 3 kousky.

DEN 33.
Snídaně: 8 sušenych díků jste večer zalili 3 dcl vody a nechali jste je namočené přes noc. Vodu slijte a nanovo ji prevařte a znovu jí zalejte fíky. Snězte a vypijte.
Desátá: 1 kiwi nebo 1 sklenice ovocného džusu
Oběd: Plněné jablka s ořechy
6 větších jablek oloupejte a vybrte jim jadřince. Dávejte pozor, aby spodní část jablka zůstala celá. 2 PL mletých ořechů smíchejte s 1 PL hrozinek a touto masou jablka naplňte. V troubě při teplotě 180 stupňů je nechte péct asi 15 minut.
Plněné jablka můžete i vařit – 15 minut nejlépe v páře.
4 jablka snězte na oběd a dvě na večeři.
Svačina: hrst oblíbeného sušeného ovoce a šálek čaje
Večeře: 2 plněné jablka, můžou být i studené

Nechutná Vám?
Výborná je vařená fíková kaše s hrozinkami a jablkem. V 2 dl vody namočte přes noc 8 sušených fíků a hrst hrozinek. Na mírném ohni vařte asi 10 min. Mezitím nakrájejte na plátky 1 sladkokyselé jablko a pokapejte ho citrónovou šťávou. Přidejte ho k vařící směsi a vařte ještě 5 minut.

DEN 34.
Snídaně: 3 mandarinky nebo 1 banán ...
Oběd: Vařené hovězí maso se salátem
40 dkg hovězího masa, polévková zelenina, sůl, koření, suroviny na salát
Nejprve si uvařte hovězí polévku. Uvařené maso si rozdělte na porce. Jednu porci na oběd a druhou na večeři. K masu si připravte ještě zelný salat. Čerstvé zelí nařežte, osolte, aby změklo a zalejte nálevem, který připravíte z 1CL oleje, octu a koření.
Oběd snězte s krajícem chleba.
Nakonec vypijte 3 dcl hovězího vývaru. Zbytek odložte do mrazničky.
Večeře: ˝ porce hovězího masa, která vám zbyla od oběda

Nechutná Vám?
Z vařeného hovězího masa si můžete připravit i chutný masový salát, samozřejmě na oběd i na večeři. Kromě cibule si do salátu nakrájejte ještě okurku, papriku a rajče. Pidejte 1 CL oleje, ocet, sůl a koření. Salát výborně chutná s 1 PL kapary. Snězte s 1 krajícem celozrnného chleba, na večeři půl porce a bez chleba.

DEN 35.
Snídaně: 2 hrušky...
Oběd: Bramborové pyré s mrkví a salátem
8 brambor, 2 větší mrkve, sůl, koření, 1 CL másla, suroviny na salát
Brambory umyjte a uvařte ve slupce. Mrkev uvařte zvlášť a vývar z ní si odložte. Uvařené a oloupané brambory s mrkví roztlačte na pyré, osolte, okořeňte podle chuti, přidejte máslo a rozřeďte vývarem z mrkve.
Salát připravte z hlávky zeleného salátu, přimíchejte k němu 1 PL kukuřice.
Snězte s krajícem chleba.
Večeře: Čerstvě připravné pyré s mrkví a zeleninovým salátem. Pyré jen z 3 brambor a z jedné mrkve.

Nechutná Vám?
50 dkg čínského zelí smíchejte s 1 nakrájenou cibulí, s 1 PL nasekaných ořechů, s 1 menší konzervou vílých fazolí. Smíchejte 1 CL oleje, ocet a 1 PL hořčice. Vzniklou marinádou zalejte čínské zelé a všechny suroviny dobře promíchejte. Salát snězte s krajícem celozrnného chleba, na večeři půl porce a bez chleba.

DEN 36.
Snídaně: 2 jablka nebo 3 mandarinky ...
Oběd: Špenátové nudle
12 dkg špenátových nudlí, 3 stroužky česneku, 1 CL oleje, 1 PL protlaku nebo kečupu, 1 CL petrželové natě, podle chuti muškátový oříšek, špetka oregána
Prolisovaný česnek narychlo opražte na horkém oleji. Přidejte protlak, 2 PL vody a chvilku poduste. Ochuťte nastrouhaným muškátovým oříškem. Omáčku nalejte na uvařené nudle a posypte je petrželovou natí a orgánem.
Večeře: 1 zákusek nebo kus štrůdlu a 1 kostička čokolády na vaření


Nechutná Vám?
Ve slané vodě uvařte podle návodu na obale 8 dkg kuskusu. Můžete ho ochutit 2 čerstvými rajčaty, nakrájenými nadrobno a posypat bazalkou

DEN 37.
Snídaně: 2 nektarinky nebo 2 broskve ...
Desátá: 1 sklenici ovocného džusu
Oběd: Plněný žlutý meloun
Žlutý meloun rozřežte na dvě půlky a vyberte semena. Z jedné půlky melouna lžičkou vydlabejte dužinu a naplňte ji jahodami, malinami, hroznem nebo jiným drobným ovocem. Dužinu z melouna naložte navrch a pokapejte citrónovou šťávou.
Svačina: 8 mandlových jader a šálek čaje
Večeře: drobným ovocem naplňte i druhou polovinu melouna. (ovoce může být i mražené)

Nechutná Vám?
Čas od času si připravte i vařenou ovocnou kaši. Roztlačte ovoce se sladidlem, krátce povařte a přidejte trochu skořice a citrónovou šťávu. Snězte teplé.

DEN 38.
Snídaně: půlka ananasu nebo šálek jahod…
Oběd: Rybí filé na česneku
3 rybí filé, 1PL olivového oleje, 1PL petrželové natě, 1 stroužek česneku, podle chuti sůl, 1 dcl vody, suroviny na rajčatový salát
Do pánve dajte 2 kousky rybího filé, zalejte je směsí vody a oleje a duste dokud se voda neodpaří. Potom ho opečte z obou stran, posypte petrželovou natí a přidejte česnek. Podle chuti osolte. Rybí filé snězte s rajčatovým salátem a s krajícem chleba, můžete si ho naservírovat i se špenátem. Vypijte ještě 3 dcl čistého vývaru.
Salát připravte s rajčete, papriky, cibule, česneku, bazalky, soli, koření, ˝ PL oleje a podle chuti ocet. Můžete ho posypat opraženými sezamovými semínky.
Rybí filé můžete narhadit i jinou nemastnou rybou, kuřecím masem nebo tofu.
Večeře: čerstvě připravené rybí filé a zeleninový salát a namočte si sušené ovoce na zítřejší snídani

Nechutná Vám?
Připravte si kuřecí paprikáš. Na 1 CL oleje opražte 2 nakrájené cibule, přidejte na kousky nakrájené větší kuřecí prsa bez kůže a za stálého míchání je opražte na prudkém ohni. Přidejte prolisovaný česnek, 1 CL sladké papriky, na špičku nože chilli, bobkový list a majoránku. Zalejte vývarem nebo horkou vodou a duste tak dlouho, dokud maso nezměkne. K paprikáši snězte krajíc celozrnného chleba a zeleninový salát.
Na večeři si dejte jen poloviční porci a bez chleba.
Kuřecí prsa můžete zaměnit na 3 kuřecí stehna.

DEN 39.
Snídaně: 8 sušených meruněk, které jste si večer namočili. Vodu z meruněk vypijte a meruňky snězte
Oběd: Polévka z krup a se zeleninou
10 dkg krup, 1 pór, 2 česneky, 1PL nastrouhaného celeru, celerová a petrželová nať, 1 mrkev, 2PL fazolí z konzervy, sůl, koření, bobkový list, 1 CL oleje, 1 l zeleninového vývaru
Všechnu očistěnou zeleninu umyjte, nařežte nebo nastrouhejte a opražte na horkém oleji. Přidejte předem namočené kroupy a také opražte. Potom zalejte zeleninovým vývarem nebo horkou vodou. Postupně pridávejte všechny kořeniny a vařte do měkka. Podle potřeby přidejte ještě horkou vodu. Před koncem přidejte 2 PL fazolí z konzervy, česnek, sůl, koření a promíchejte. Tuto sytou polévku snězte s krajícem chleba.
Večeře: Talíř polévky, která zbyla od oběda

Nechutná Vám?
Uděljete si salát z krup a ze zeleniny. Kroupy připrave a nechte je vychladnout. Salát ochuťte podle své chuti a přidejte petrželovou nať, cibuli, česnek, můžete přidat i papriku, okurku a rajče. Místo krup může být rýže.






DEN 40.
Snídaně: 2 jablka nebo hručky...
Oběd: Palačinky
1 jogurtovy kelímek hladké mouky, 1 kelímek celozrnné mouky, 1 kelímek nařezaných žampiónů, 2 kelímky sycené minerálky, 1 PL petrželové natě, 1 CL pažitky, 1 stroužek česneku, trochu soli, špetka prášku do pečiva, 1 CL olivového oleje, 1 cibule, 1 CL solčanky
Z hladké a celozrnné mouky, minerálky a prášku do pečiva vypracujte těsto na palačinky. Palačinky upečte na teflonové pánvi, kterou jste na začátku potřeli trochu olejem. Mezitím si připravte náplň ze žampiónů, kterou budete palačinky plnit. Na kapce oleje opražte cibuli, přidejte nadrobno nakrájené žampióny, opražte a zalejte trochou vývaru a chvíli poduste. Nakonec přidejte solčanku, pažitku, petrželovou nať a česnek. Podle chuti osolte a okořeňte.
Palačinky můžete ještě ochutit rajčatovou omáčkou nebo kečupem.
Večeře: zákusek nebo 3 ks pečiva a 1 kostička čokolády na vaření

Pochutnejte si
4 vejce, 8 dkg hnědého cukru, 4 dkg celozrnné pšeničné mouky, 10 dkg oblíbeného musli, 20 dkg ovoce (může být i sušené)
Vaječn vílky oddělte od žloutků. Žloutky s cukrem vyšlehejte do pěny a zlehka je přidávejte k tuhému sněhu u bílků. Pomalu přidávejte i mouku a musli. Vzniklou masu rovnoměrně rozložte ve vymaštěné nádobě. Navrch ještě pokládejte připravené ovoce a pečte v troubě asi 20 minut při 180 stupních. Vychladnutou dobrotu z musli nakrájejte na přiměřené kousky a už si můžete pochutnávat. Část zabalte do potravinové fólie a dejte do mrazničky. Promlsáte si zase příště. Snězte jen 3 kousky.

DEN 41.
Snídaně: 1 větší banán nakrájený na kolečky nebo 2 j

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

marketaryg 10. 10. 2013, 9:51
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli můžu pít kávu s mlékem. Děkuji Markéta
jaciz 20. 1. 2012, 1:20
90ti denní dieta, ale tady je pouze 41dní
dluhosovap 4. 8. 2011, 12:19
mě pobavily ty palačinky bez vajec a mléka ,-) to už zbývá jen mouka :^)
dagina32 (upraveno) 21. 1. 2012, 18:20
zdravím,,, tak jsem si přečetla dietu i komentáře,,, tak jistě když omezíme příjem cukru a to ve formě sladkých nápojů a koláčků a čokolád , tak máme ubytek váhy jasný. Tady na te dietě mě zarazilo jen jídlo 3x denně ,,, potom chápu ten jojo efekt. :^) Máme jíst 5x denně . Vím o čem mluvím . Mám dole ze 105 na 89 kg. Ze začátku to šlo super nyní je to dřina. Ale jídlo mám opravdu 5x za den. Nemám hlad a když mám chuť na sladké dám si jablko nebo jiné ovoce , ale jen dopoledne. O víkendu mám i koláč nebo bábovku , ale jen kousek. Bojuju , už rok a půl. A celkem bez stresu. Maso je základ když máte dostatek svalové hmoty potom se spaluje uložený tuk. Chodím dvakrát tydně cvičit do fitka. Jsem celkem spokojená mám před sebou ještě 10 kilo. Tak bojuju dál, držím palce všem (hello)
rikinka33 16. 6. 2011, 23:14
@dagina32 Ja mám pocit, že čo diéta, to iné pravidlá. tu pri tejto 90DD sa píše, že od 4.OO rána do 12.OO poludnia je čistiaci cyklus, preto len ovocie a veľa vody. Ale medzi obedom a večerou ak je niekto hladný, môže si dať na olovrant ovocie, ak nie, tak nič :-$. Niekto píše, že po 18.hod. nejesť, niekto iný že kľudne aj o 21.hod., len treba vedieť, čo jesť...takže je to rôzne. Každý robí tak ako mu sedí :-$. Pred dietkou som ranajkovala stále nejaké buchty a niečo sladké do toho obeda. Ale nie vždy. Niekedy mi jedlo nechýbalo do obeda. Teraz som si zvykla na ovocie ráno a veruže sa cítim lepšie, teším sa na obed a viem si ho aj inak vychutnať ako doteraz - to som ho hádzala do seba. (H) Dagmar držím Ti prsty aby sa ti tých 10 kg podarilo zhodiť (Y). Výsledok je zatial super
rikinka33 15. 6. 2011, 12:03
Ahojte. Tak ja túto 90DD držím, dnes mám 45 deň, za 40 dní mám úbytok 9 kíl. Som maximálne spokojná, cítim sa super. Pri tejto diéte sa nehladuje, mne táto strava vyhovuje, konečne sa neprežieram, ubrala som zo sladkostí, z vyprážaných jedál, jedenie od obeda do večere tiež dá veľa toho, lebo ja som furt čosi jedla, kým bola večera, a teraz si dám obed, ktorý si viem aj vychutnať a teším sa na večeru. Samozrejme počítam s jojo efektom, ale myslím si, že ak sa niekto na nejakú diétu dá - a vie prečo - tak sa snažím aspon sčasti stravovať tak, ako počas tejto diéty. Ale ak sa začnem stravovať tak ako pred diétou, tak bohužial - moja chyba, že priberám. Žiadna diéta nezostáva bez jojo po skončení. Takže ja som odhodlaná pri nej zostať, po skončení idem na ďalších 90 dní- čo je udržiavačka a zase je to o niečom inom /jedálny lístok/. Tak ktoré sa odhodlajú na túto diétu, držím prsty. Uvidíte ten výsledok, keď si budete môcť obliecť veci, na ktoré ste doteraz len :-o. A toto ma motivuje pokračovať v tejto strave :-$ (hello)
iwis8 14. 6. 2011, 11:44
Ja som vďaka tejto diéte krásne schudla... Ale po jej ukončení som aj krásne pomalinky nabrala všetko späť :-(. Je to ako pri delenej strave, kto si chce váhu udržať, musí si dať hlavne pozor na kombinovanie bielkovín a sacharidov a samozrejme aj na prestávky medzi medzi jedlami, inak si váhu neudrží :´( a nie je to len môj prípad, pred tromi rokmi sme na nej fičali s kamoškou, mojou mamou a ešte aj pár známych. Schudli sme všetci, ale váhu si neudržal nikto. Čiže si treba dať pozor na stravovanie po tejto diéte, aj keď existuje ešte po tejto 90 dňová udržiavacia, ktorá by mala zaručiť, že si váhu udržíte... a takisto to nie je pre ľudí, ktorí sú zvyknutí výdatne raňajkovať a mať chudobnejšie večere... tak prajem veľa šťastia (Y) hlavne s udržiavaním ,-)
marjanka1 14. 6. 2011, 9:39
koukala jsem že tato dieta má hodně zastanců a hodně lidí dost schodilo.., ale připravte sa na to... jak sem zase spousta lidí bude psát jak je to nezdravé, že to má jojo efekt atd...jen upozornuji , že je každého věc co a jak se svým tělem nakládá.. |:o)
deadice (upraveno) 16. 6. 2011, 10:24
Přesně, po skončení každé diety je třeba normálně jíst a nežrat (jidlo). Pokud si někdo váhu chce udržet, tak si ji udrží. Já jsem touto dietou shodila 14 kg a váhu si dodnes držím. Nehladověla jsem, ty porce jsou dost velké a tělo si zvyklo na to, že je to jen 3x denně a když už byl hlad, tak jsem si dala k svačině nějaké ovoce nebo třeba malý zeleninový salát.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie