Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí medicína

Přidat recept
(recept si oblíbilo 26 návštěvníků)

Sirup z černého bezu

0.0
Sirup z černého bezu

Potřebné ingredience

2kg cukru, 2l vody, 30ks květů, 7 dkg kyseliny citronové,

Postup přípravy

Uvařit 2l vody a nechat vystydnout. Do uvařené vody dejte 30ks květu + kyselinu citronou a to vše nechte 24h louhovat. Za 24h květy zcedíte a přidáte 2kg cukru a povaříte. Vychladlé plníte do lahví, lahne naplňte až po okraj a zavřete. Výborná šťáva nebo sirup na zimu, když jsou děti nastydlé .

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

P.A.V.L.A 9. 6. 2015, 18:03
(Y) (Y)
novackova 9. 6. 2015, 15:26
(Y) (Y) (Y) (F)
nereida 3. 6. 2015, 19:37
je výborný (Y) (Y) (Y)
drobecekk 5. 6. 2015, 21:26
@nereida (Y) jéé děkuji, už jsem moc nechodím až dnes, podívat se na recept, už je zase na něj čas ............. dělám každý rok (F)
nell952 11. 6. 2012, 20:28
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaké množství vznikne po uvaření -abych měla představu kolik sklenek nachystat. Díky za odpověď
bleška 55 7. 6. 2012, 22:48
Jani, chtěla bych vědět, zda se květy musí oprat než se dají louhovat a také bezinky bývají plné mšic. Co s tím. Zdraví Jana (hello) (hello)
drobecekk 11. 6. 2012, 20:24
@bleška 55 Dobrý den Jani, já květy neopírám, nechám chvilku rozložené, aby z nich všechno vylezlo :-$ a musíte najít bez mšic (F) (F)
wladka 2. 6. 2012, 20:08
mám dotaz, stačí kyseliny jen 4dkg? mám jen 1 sáček. nemusí se už zavařovat, vydrží to?
drobecekk 3. 6. 2012, 20:58
@wladka Dobrý den, to je asi málo nevím, vždy dávám 7 dkg a opravdu to vydrží i rok. Naplnte lahev uplně plnou, aby tam nemohl vzduch a dejde to do schladu ( sklep ) (F)
wladka 3. 6. 2012, 21:27
@drobecekk díky a to dáváte do PET lahví? já to mám zrovna připravené, už se mi to louhuje. mám přichystané láhve skleněné od alkoholu i s těmi šroubovacími víčky. nezkazí se mi to? kyselinu jsem přikoupila, takže dám jak se v receptu. nebyl by lepší korek na zavření těch lahví? já jsem zvyklá vše zavářet, nemám zkušenost jen nalít a zašroubovat víčko.
drobecekk 4. 6. 2012, 9:51
@wladka Vladko, já to dávám od skleněné láhve od Lambruska :-) opravdu nalijte uplně plné a zašroubujte. Korek jsem nezkoušela, ale dá se použít určitě také. Letos už to bude 3 roky co jsem dělala poprvé a nic se mi nezkazilo. Držím palce at se povede a doufám, že budete spokojená (F)
wladka 4. 6. 2012, 20:24
@drobecekk díky za chvíli to půjdu dodělat, od včera se mi to louhuje. mám láhve od rumu, jelzina slivovice atd. tak snad mi to vydrží. (F)
wladka 4. 6. 2012, 21:26
@wladka můžu ještě dotaz? vaříte to jak dlouho? čekáte až to zhoustne?díky
drobecekk 4. 6. 2012, 21:40
@wladka povařím krátce, občas zamíchám, vychladné, trochu teplé tak plním (F) (F)
wladka 5. 6. 2012, 23:21
@drobecekk tak sirup se povedl (clamp) (clamp)děkuji za recept. dcera už dneska vypila skoro půlku láhve. a to si ze mně tchyně dělala srandu, že toho mám nějak hodně (dělala jsem z dvojité dávky) a že zničim akorát plno cukru. |:o) |:o)
drobecekk 7. 6. 2012, 22:31
@wladka Vladko, tak to jsem moc ráda, my letos z trojité dávky, at nám na zimu něco zbyde |:o) |:o)
lidare 19. 6. 2011, 21:30
:-)taky jsem tento dělala,měla jsem vícero receptů tak z každého něco (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie