Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Semifreda kakaová a kostky s třešní

0.0
Semifreda kakaová a kostky s třešní

Potřebné ingredience

Piškot: 4 vejce, 100 g cukru krupice, 100 g polohrubé mouky, 2 PL oleje. Krém: 250 g tvarohu ve vaničce, 200 g zakysané smetany, 250 ml smetany ke šlehání, 2 - 3 PL cukru moučka, 1 - 2 PL kakaa, 4 želatinové plátky. Poleva: 100 g hořké čokolády, 70 ml smetany ke šlehání. Zdobení: zbytek smetany ke šlehání, jahody, meruňka, třešně, kousek banánu.

Postup přípravy

Piškot: Vejce s cukrem vyšleháme do husté světlé pěny, přidáme olej a jemně vmícháme mouku. Upečeme na plechu 30 x 40 cm tenký korpus. Vychladlý potřeme marmeládou. Formičkami vykrájíme semifreda.

Krém: Ušleháme šlehačku. Vymícháme tvaroh se zakysanou smetanou, cukrem a kakaem, přidáme šlehačku a rozpuštěnou želatinu (dle návodu na sáčku). Do každé formičky vložíme jahodu, naplníme krémem, zarovnáme nožem a necháme v ledničce několik hodin ztuhnout. Zbytek krému natřeme na zbývající piškot a také necháme ztuhnout v ledničce.

Poleva: Smetanu zahřejeme téměř k varu, odstavíme a vmícháme do ní na kostičky nalámanou čokoládu. Vymícháme hladkou polevu. Vychladlou polevu lžící naléváme na krém ve formičce a nakláněním se nám čokoláda krásně všude rozlije. Necháme v ledničce ztuhnout několik hodin. Zbytkem čokolády pocákáme krém na piškotu.

Vytlačíme semifreda, piškot nakrájíme na kostky. Zbytek smetany ke šlehání ušleháme a dozdobíme semifreda i kostky. Poklademe ovocem. Já ještě namáčela spojené třešně v čokoládové polevě a zavěšené přes držátko stěrky nechala zaschnout.
.

rozkrojené

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Evík 11 28. 6. 2011, 13:31
Ivanko, zdravím Tě a obdivuji Tvůj nový receptík, určitě na sobotu vyzkouším, jen nevím zda jako semifredu a nebo jen kostky, bude rodinná oslava a tak toho budu dělat víc. (Y) (Y) (Y) (F) (F) (F)
spero 29. 6. 2011, 13:21
@Evík 11 (F) (F) (F) Ahoj Evičko. Taky Tě moc zdravím. (L) Já mám jen 12 formiček a piškot i krém zbyl, tak jsem toho využila a byla jsem sama překvapená, jak to vypadalo dobře. Hlavně ať se vám oslava vydaří a pochutnejte si. (C) (jidlo) (D) (hello)
backa 26. 6. 2011, 20:14
Jůů (zajic)ty vypadají nádherně,ještě jsem si na ně netroufla a já takové miluju (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
spero 27. 6. 2011, 22:17
@backa (F) (F) (F) (F) Děkuji Táničko. U nás máme ty želatinové krémy moc rádi. (zajic) (zajic)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie