Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

DORT MYŠIČKA

0.0
DORT MYŠIČKA

Potřebné ingredience

***vše v postupu..

Postup přípravy

PIŠKOTOVÝ KORPUS

- 6 vajec, 30 dkg cukru krystal, 30 dkg plhr mouky a 6 lžic vařící vody
Žloutky šlehat s vodou do husté pěny. Potom přidat cukr a ještě chvilku šlehat, přidáme z bílků ušlehaný sníh a jemně promícháme. Potom pomalu přimíchávat mouku.

Dávka ze 6 vajec stačí na klasickou dortovou formu 28cm průměr ( děkuji za recept paní zde z MMB )
po upečení necháme schladit a pak rozřizneme já řezala 2x takže jsem měla 3 pláty.

TVAROHOVO - MÁSLOVÁ NÁPLŇ

- máslo změklé vyšleháme do pěny s cukrem pak přidáme tvaroh a šleháme ještě hodně do hustoty. kdo má rád více sladké dosladí, ( na tenhle dort jsem přidala zelené barvivo ) takže uvnitř bude zelená nápň

jak jsem promazávala:
každý plát jsem jemně postříkala rumem a lehce jsem pomazala marmeládou dále náplň a naskládala jsem na kolečka banány opět náplň a položila jsem placku.na druhou placku jsem dala vše stejně jako na první.. a dala jsem vrchní díl placky.
dáme do lenice a jdeme si připravit marcipán..

MARCIPÁN
na dortu je mléčný marcipán!

Suroviny: 400 g sušeného polotučného mléka,( obyč tesco jsem kupovala ) - to stačí nemusí být to drahé 800 g moučkového cukru - oboje důkladně (nejlépe 2x) prosít a přidat 1 vrchovatou lžíci kukuřičného sirupu,( koupila jsem ho ve zdravíčku platila jsem 31 kč ) 1 lžíci oleje, asi 3-4 ČL mandlového aroma( kupovala jsem v tescu 23 kč ) a cca 100 ml vlažné vody (vodu přidávat postupně, ne najednou).Důkladně propracovat, pokud se hmota drobí, přidat vodu, v opačném případě přidat moučkový cukr a sušené mléko.

barvení marcipánu .

barvivo ( kupovala jsem v drogerii teta 4 kč sáček ) přidat opravdu malinko- strašně moc to barví a te´d záleží jak komu se to dobře dělá, já si barvím marcipán tak, že když už je skoro hotový tak si oddělím části a každou hromádku obarvím na potřebnou barvu.
Jinak když jsem tvořila myšky tak sem si vlhčila prsty ve vlažné vodě, ulehčuje to..( nelepí se to a netvrdne )celý dort jsem jemně pomazala marmeládou a pak začala potahovat marcepánem

***

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

branča 9. 7. 2011, 12:12
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie