Zobrazit přihlášovací formulář

STŘÍKANÉ CUKROVÍ

0.0
STŘÍKANÉ CUKROVÍ

Potřebné ingredience

 125 g změklého másla
 100 g moučkového cukru
 1 žloutek
 1 lžička strouhané pomerančové kůry
 150 g polohrubé mouky
 50 g mletých mandlí
 1 1/2 lžičky škrobové moučky
 1/2 lžičky kypřícího prášku
 50 ml mléka
 50 g čokolády na vaření

Postup přípravy

1. Máslo s moučkovým cukrem pečlivě utřeme na hustý krém, do něhož vmícháme žloutek
2. Pak promícháme polohrubou mouku s kypřícím práškem, škrobovou moučkou a pomerančovou kůrou a mletými mandlemi
3. Moučnou směs potom střídavě s mlékem zapracujeme do máslového krému
4. Na cukrářský sáček nasadíme hvězdicové tvořítko a poté sáček opatrně naplníme hotovým těstem.
5. Troubu předehřejeme na 180 °C.
6. Na plech nastříkáme tvary, pečeme v předehřáté troubě asi 10-12 minut dozlatova.
7. V horké vodní lázni rozpustíme čokoládu a dáme do malého mikrotenového sáčku. Ustřihneme rožek a pečivo ozdobíme tenkými čokoládovými proužky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 23. 11. 2013, 8:07
(Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie