STŘÍKANÉ CUKROVÍ
Potřebné ingredience
125 g změklého másla
100 g moučkového cukru
1 žloutek
1 lžička strouhané pomerančové kůry
150 g polohrubé mouky
50 g mletých mandlí
1 1/2 lžičky škrobové moučky
1/2 lžičky kypřícího prášku
50 ml mléka
50 g čokolády na vaření
Postup přípravy
1. Máslo s moučkovým cukrem pečlivě utřeme na hustý krém, do něhož vmícháme žloutek
2. Pak promícháme polohrubou mouku s kypřícím práškem, škrobovou moučkou a pomerančovou kůrou a mletými mandlemi
3. Moučnou směs potom střídavě s mlékem zapracujeme do máslového krému
4. Na cukrářský sáček nasadíme hvězdicové tvořítko a poté sáček opatrně naplníme hotovým těstem.
5. Troubu předehřejeme na 180 °C.
6. Na plech nastříkáme tvary, pečeme v předehřáté troubě asi 10-12 minut dozlatova.
7. V horké vodní lázni rozpustíme čokoládu a dáme do malého mikrotenového sáčku. Ustřihneme rožek a pečivo ozdobíme tenkými čokoládovými proužky.
2. Pak promícháme polohrubou mouku s kypřícím práškem, škrobovou moučkou a pomerančovou kůrou a mletými mandlemi
3. Moučnou směs potom střídavě s mlékem zapracujeme do máslového krému
4. Na cukrářský sáček nasadíme hvězdicové tvořítko a poté sáček opatrně naplníme hotovým těstem.
5. Troubu předehřejeme na 180 °C.
6. Na plech nastříkáme tvary, pečeme v předehřáté troubě asi 10-12 minut dozlatova.
7. V horké vodní lázni rozpustíme čokoládu a dáme do malého mikrotenového sáčku. Ustřihneme rožek a pečivo ozdobíme tenkými čokoládovými proužky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
23. 11. 2013, 8:07

nahlásit