(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Biskupské koláčky

Potřebné ingredience
Těsto: 230g hladké mouky, 60g vlašských nebo lískových ořechů, 60g moučk.cukru, 160g Hery, 50g kandovaného ovoce, 2 žloutkyNa ozdobení: čokoládová poleva
Postup přípravy
Mouku prosejeme, přidáme nastrouhané nebo umleté ořechy, cukr, změklou Heru, velmi drobně pokrájené kandované ovoce a žloutky. Vláčné těsto necháme asi půl hodiny v chladu odpočinout. Z těsta vyválíme asi 4 mm silný plát a vykrajujeme formičkou kolečka. Vychladlá kolečka zdobíme cik cak čokoládovou polevou.
Jsou výborné a ihned měkké.
Jsou výborné a ihned měkké.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

lenavackova
(upraveno)
5. 8. 2009, 16:34
jejda,ty vypadají krásně........ukládám recept,díky



nahlásit
routíí
(upraveno)
19. 12. 2007, 16:27
jak dloho se pecou???
nahlásit

karca90
(upraveno)
19. 12. 2007, 16:35
@routíí
Já nevím, máme každá jinou troubu. Já mám plynovou, stáhnu jí na nejmíň a hlídám, abych nepřipálila. Přeci poznáte syrové těsto od upečeného....... ochutnejte cca po 10-ti minutách a uvidíte, jestli je potřeba ještě péct. Upečené poznáte podle toho, že zespodu zrůžoví.
nahlásit