(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Masové koule v rajské omáčce
Potřebné ingredience
mleté maso (vepřové nebo mix s hovězím) cibule rajčatové protlaky + kečup strouhanka vejce smetana hladká nebo polohrubá mouka cukr,sůl,pepř, koření ( pepř kuličky, nové koření, hřebíček a bobkový list)
Postup přípravy
Nejprve si v misce smícháme mleté maso se strouhankou a vejcem, osolíme, opepříme.Ze hmoty tvoříme kuličky.Na pánvi si rozehřejeme olej nebo sádlo a kuličky na něm usmažíme dozlatova(Kuličky nemusí být úplně důkladně propečené, dovaří se pak v omáčce).Vyndáme a dáme stranou.
Cibuli nakrájíme na drobno.
V kastrolu si rozehřejeme větší lžíci sádla, vsypeme nakrájenou cibuli, osmažíme, přidáme mouku (hladkou nebo polohrubou) a uděláme si jíšku.Osmažíme a přilijeme tolik vroucí vody (používám z varné konvice), kolik chceme mít omáčky.
Přihodíme pár kuliček pepře,nového koření, pár hřebíčků a bobkový list.Vaříme cca 15 - 20 min.Poté vyjmeme všechno koření a omáčku rozmixujeme.Do takto rozmixovaného základu vlijeme rajčatové protlaky a důkladně rozmícháme.Pokud se nám omáčka zdá málo hustá, dohustíme záklechtkem z vody a mouky.Poté do omáčky vložíme již dříve usmažené masové kuličky a omáčku průběžně ochucujeme ( sůl, cukr a kečup) a vaříme celé ještě asi 10 - 15 min, aby maso pustilo do omáčky šťávu, popř se ještě dovařilo.Nakonec můžeme zjemnit smetanou podle chuti.
Příloha knedlík nebo těstoviny.
Cibuli nakrájíme na drobno.
V kastrolu si rozehřejeme větší lžíci sádla, vsypeme nakrájenou cibuli, osmažíme, přidáme mouku (hladkou nebo polohrubou) a uděláme si jíšku.Osmažíme a přilijeme tolik vroucí vody (používám z varné konvice), kolik chceme mít omáčky.
Přihodíme pár kuliček pepře,nového koření, pár hřebíčků a bobkový list.Vaříme cca 15 - 20 min.Poté vyjmeme všechno koření a omáčku rozmixujeme.Do takto rozmixovaného základu vlijeme rajčatové protlaky a důkladně rozmícháme.Pokud se nám omáčka zdá málo hustá, dohustíme záklechtkem z vody a mouky.Poté do omáčky vložíme již dříve usmažené masové kuličky a omáčku průběžně ochucujeme ( sůl, cukr a kečup) a vaříme celé ještě asi 10 - 15 min, aby maso pustilo do omáčky šťávu, popř se ještě dovařilo.Nakonec můžeme zjemnit smetanou podle chuti.
Příloha knedlík nebo těstoviny.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

kacaba3
(upraveno)
4. 6. 2013, 9:53
´_., \|+\++QWQ p
nahlásit
kocic
(upraveno)
13. 8. 2011, 16:34
Ivetko, dnes jsem uvařila a oběd neměl chybu
, děkuji moc za prima receptík
Mil.


nahlásit

Ivetka82
(upraveno)
14. 8. 2011, 20:53
@kocic
tak to jsem ráda




nahlásit