(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Lilkový salát - Melicano salada turka

Potřebné ingredience
Ingredience pro 6 osob. 3 velké lilky, ve slupce 2 lžíce citronové šťávy 70 ml. olivový olej Sůl 2 stroužky česneku 500 ml. jogurt asi 7 červených sterilizovaných paprik kousek Feta sýru petržel lahůdková cibulka ozdoba:1 rajče, nakrájíme na 8 kusů,1 zelená paprika nakrájené a jader,30 gr. nasekanou petrželkou,6 černých oliv.
Postup přípravy
Lilky propíchneme vidličkou , dáme na pánev a pečeme ,nebo v troubě grilujeme půl hodiny, dokud se kůže z lilku se nezvětší a opečou se dozlatova ze všech stran, potom nechte vychladnout.\
\
Dužinu odstraňte a pyré z Lilku vložte do mísy a přidejte citronovou šťávu, papriky ,olivový olej, sůl, česnek ,cibuli ,petržel ,sýt feta a jogurt. Vše dobře promíchejte dokud nevznikne homogenní směs a pak už jen ozdobte ,dobrou chuťku
\
Dužinu odstraňte a pyré z Lilku vložte do mísy a přidejte citronovou šťávu, papriky ,olivový olej, sůl, česnek ,cibuli ,petržel ,sýt feta a jogurt. Vše dobře promíchejte dokud nevznikne homogenní směs a pak už jen ozdobte ,dobrou chuťku
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

kubikulka
(upraveno)
21. 7. 2011, 23:43
To je dobrota, už se vidím jak se tím dlábím, až mám boule za ušima
. M



nahlásit