Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Meruňková přesnídávka s ovesnýma vločkama,krupicí.....

0.0
Meruňková přesnídávka s ovesnýma vločkama,krupicí.....

Potřebné ingredience

Meruňky /čím zralejší, tím lepší/, cukr, voda, ovesné vločky nebo dětskou krupičku, vanilkový pudink.

Postup přípravy

Meruňky vypeckujeme, omyjeme, dáme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byly ponořené, ne víc. Dusíme až změknou. Mezitím si v hrníčku rozmícháme ve studené vodě pudinky. Až jsou meruňky měkoučké, rozmixujeme je ručním tyčovým mixérem, přidáme cukr podle chuti, vrátíme zpátky na plotnu a až se to zane vařit přilejeme potřebnou dávku pudinku, pokud chceme mít přesnídávku hodně hustou, hodně pudinku.

Varianta s ovesnýma vločkama :
Meruňky vypeckujeme, omyjeme, dáme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byly ponořené, ne víc.Přidáme ovesné vločky, podle potřeby 2-3 hrsti. Dusíme až meruňky změknou. Mezitím si v hrníčku rozmícháme ve studené vodě pudinky. Až jsou meruňky měkoučké, rozmixujeme je ručním tyčovým mixérem, přidáme cukr podle chuti, vrátíme zpátky na plotnu a až se to začne vařit přilejeme potřebnou dávku pudinku, pokud chceme mít přesnídávku hodně hustou, hodně pudinku.

Varianta s dětskou krupičkou :
Meruňky vypeckujeme, omyjeme, dáme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byly ponořené, ne víc. Dusíme až meruňky změknou. Mezitím si v hrníčku rozmícháme ve studené vodě pudinky. Až jsou meruňky měkoučké, rozmixujeme je ručním tyčovým mixérem, přidáme cukr podle chuti, vrátíme zpátky na plotnu a až se to začne vařit přidáme krupičku a přilejeme potřebnou dávku pudinku, pokud chceme mít přesnídávku hodně hustou, hodně pudinku.

Přesnídávka lze i bez pudinku, to pak, až jsou půlky podušené, slejeme vodu, přidáme cukr a rozmixujeme. Když si ještě do horké vody přidáme cukr,vznikne nám výborný ovocný nápoj.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

stekanatek 1. 12. 2011, 14:15
Jejda, já si až teď všimla, že se někdo na něco ptá . Řekla bych, že cukr se dávat vůbec nemusí, protože puding už v podstatě cukr je a když se to pak zavaří, vydrží to stejně dlouho jak s cukrem.
Hanny27 29. 8. 2011, 16:27
Chtěla jsem se zeptat, jestli je možný nahradit cukr glukopurem nebo sladkym ovocem jako je např. banán. Chci dělat 6měsíčnímu synovi přesnídávku a nechci ho od malinka učit na cukr. Jak je to pak s trvanlivostí? Když nebude v přesnídávce cukr, vydrží pak ta přesnídávka?

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie