ADANA KEBAB
Potřebné ingredience
500g mletého skopového nebo jehněčího masa 100g tuku ze zadní částo skopového mletý černý a červený pepř zelená petrželka - nasekat najemno půl lžičky mleté papriky sůl
Postup přípravy
Mleté maso smícháme s najemno nakrájeným tukem, osolíme, opepříme černým a červeným pepřem, přidáme najemno nakrájenou petrželku a řádně promícháme. Necháme asi 12 hodin odležet.
Maso rukama namačkáme na špejli nebo jehlu do tenkého válečku viz. obrázek. Ty potom z obou stran opékame na grilu nebo v mangalu cca 7 minut.
Jako přílohu podáváme grilovaná rajčata a grilované papriky ,rýže a pita chléb.
Maso rukama namačkáme na špejli nebo jehlu do tenkého válečku viz. obrázek. Ty potom z obou stran opékame na grilu nebo v mangalu cca 7 minut.
Jako přílohu podáváme grilovaná rajčata a grilované papriky ,rýže a pita chléb.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé