(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Nekynutá ovocná buchta s drobenkou

Potřebné ingredience
1 hrnek polohrubé mouky, 1/2 sáčku prášku do pečiva, 1 vejce, 1 hrnek kyselého mléka, 1 hrnek oleje, 3/4 hrnku cukru krysta, 1 hrnek hrubé mouky, jakékoliv ovoce (švestky, třešně, višně, meruňky, ...) na drobenku:80g hrubé nebo polohrubé mouky, 50 g cukru, 50 g Hery
Postup přípravy
1. Nejdříve si připravíme drobenku z 50g změklého tuku, 50g cukru a 80g polohrubé mouky. Vše smícháme a rukou rozdrobíme.
2. Vejce ušleháme s cukrem, přidáme olej, mléko, mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na velký, vymazaný a vysypaný plech s nízkým okrajem, poklademe ovocem, posypeme drobenkou a pečeme v troubě (180 stupňů).
2. Vejce ušleháme s cukrem, přidáme olej, mléko, mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na velký, vymazaný a vysypaný plech s nízkým okrajem, poklademe ovocem, posypeme drobenkou a pečeme v troubě (180 stupňů).

Těsto nalijeme na plech, poklademe ovocem, posypeme drobenkou a dáme péct.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé