Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 43 návštěvníků)

Míša řezy s mramorovou čokoládovou polevou.

0.0
Míša řezy s mramorovou čokoládovou polevou.

Potřebné ingredience

Těsto: 2hrnky polohrubé mouky,1 hrnek cukru krupice, 1 hrnek mléka,0,5 hrnku oleje, 1 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, trochu kakaa. Krém :2 tvarohy, 1 máslo, moučkový cukr dle potřeby. Poleva: 2x čokoláda(nejlépe mléčná) a trochu másla.

Postup přípravy

Těsto: Všechny sypké surovinysmíchat, pak přidat všechny tekuté, vymíchat těsto, nalít na vymazaný a vysypaný plech a upéci. Po vyndání z trouby necháme vychladout a připravíme si krém.

Krém: vyšleháme máslo s moučkovým cukrem a do toho zašleháme tvarohy, namažeme na vychladlý korpus a polijeme čokoládou: rozpustíme ve vodní lázni čokoládu s máslem(dle potřeby)když se přidá máslo tak není čokoláda tak tuhá a při krájení nepraská.

Jak ušetřit: aby nebyly řezy tak finančně náročné tak trošku uberu másla do krému a přidám do čokolády, pak stačí jen jedno máslo na vše- na chuti to není znát.

Já jsem polila řezy hořkou čokoládou(mléčná z nějakých důvodů u nás na vesnici zrovna chyběla) a na ní jsem ještě použila bílou a lehce promíchala. Celý plech se mi nevejde do lednice(mám dost velký) takže se bašily skoro hned, ale lepší je nechat ztuhnout, tedy jak kdo to má rád.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

chucky 1111 10. 11. 2012, 14:01
Konečně recept v kterém není 6 vajec supr jdu na něj :-)
terezkan 15. 2. 2012, 21:01
(Y)
Petttrunka 23. 11. 2011, 16:06
(Y) prave jsem vytahla z trouby potrebovala jsem recept na ten spodek nahoru jsem vrzla tvaroh se zakysanou smetanou no bašta :-))) |:o) |:o) dík
lidare 5. 8. 2011, 20:50
(Y)moc pěkné řezy :-) (C) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie