Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 28 návštěvníků)

NADÝCHANÉ PERNÍKOVÉ ŘEZY S ČOKOLÁDOVOU POLEVOU

0.0
NADÝCHANÉ PERNÍKOVÉ ŘEZY S ČOKOLÁDOVOU POLEVOU

Potřebné ingredience

Suroviny na těsto: 150 g polohrubé mouky, 2 PL solamylu, 100 g cukr krupička, ½ sáčku vanilkového cukru, ½ sáčku čokoládového pudinku, ½ sáčku kypřícího prášku do perníku, 1 PL kakaa, na špičku nože perníkového koření (nemusí být), na špičku nože mleté skořice, 2 PL hrubě nasekaných vlašských ořechů, 2 malé vejce, 2 deci mléka, 1 deci oleje, 1-2 PL meruňkového džemu (nebo švestková povidla), 1 PL rumu, špetka citronové kůry z bio citronu. Ostatní suroviny: Tmavá čokoláda na vaření a plátek másla na polevu, meruňkový džem na potření (výborné jsou švestková povidla), 1-2 PL hrubě nasekaných vlašských ořechů na ozdobu, chlebíčková forma.

Postup přípravy

Suché a mokré suroviny smícháme zvlášť, spojíme a vypracujeme těsto, které vlijeme do vysypané chlebíčkové formy (hustotu těsta upravíme přidáním mouky nebo mléka). Pečeme 30-40 minut při teplotě trouby 170-180 minut. Horký moučník nevyklápíme hned, počkáme si hodinku.

Vychládlý korpus rozřízneme podélně, spodní polovinu natřeme meruňkovým džemem a přikryjeme vrchní půlkou. Vlahou čokoládovou polevou, kterou jsme si připravili spojením rozpuštěné čokolády a másla, pokryjeme celý, džemem plněný korpus, včetně boků. Ještě než poleva ztuhne, zasypeme povrch sekanými vlašskými ořechy a před krájením necháme perníček zpevnit a zaležet.

Přeji dobrou chuť.

Pokud zvolíme naplň ze švestkových povidel, do těsta je také přidáme místo meruňkového džemu, abychom docílili jednotnou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jarčer 27. 4. 2019, 22:42
Výborný, dnes jsme si tento recept vybrali s osmiletým synem, já radila a on připravil těsto - polovinu mouky jsme nahradili špaldovou, cukru jsme dali jen půlku a místo vanilkového cukru pravý vanilkový prášek. Chutná všem, zase upečeme, díky za inspiraci (Y)
yarkal 24. 12. 2018, 10:47
(F)
Evula.U 21. 12. 2018, 12:03
Opet velice hezky a urcite moc chutny pernicek (kolednici)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie