Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

perník s kakaovou polevou

0.0
perník s kakaovou polevou

Potřebné ingredience

Na 1 koláčovou formu potřebujete: 350 g polohrubé mouky, 1 kypřicí prášek do perníku, 220 g cukru, 20 g kakaa, 100 g sušeného ovoce (meruňky, švestky, brusinky, rozinky), 200 ml mléka, 1 vejce, 1 lžíci rumu, 150 ml oleje, 1 lžíci citronové šťávy, tuk a hrubou mouku na vymazání formy. Na polevu potřebujete 180 g cukru moučka, 1–2 lžíce holandského kakaa, 1 lžičku rozpuštěného másla a 3–4 lžíce horké vody.

Postup přípravy

Postup: Do mísy nasypte mouku, cukr, kypřicí prášek, kakao a nakrájené sušené ovoce. V misce rozmíchejte mléko, vejce, rum, olej a citronovou šťávu, vše vlijte do sypkých surovin a vypracujte hladké těsto. Pokud by se vám těsto zdálo příliš tuhé, můžete přidat ještě trochu mléka. Formu vymažte a vysypte (pokud máte formu s nepřilnavým povrchem, můžete tento krok vypustit) a těsto do ní nalijte. Troubu rozehřejte na 170–180 stupňů Celsia a perník pečte asi 30 minut.

Hotový perník vyklopte a nechte chvíli chladnout. Mezitím si nachystejte polevu. Do misky dejte moučkový cukr a kakao a oboje promíchejte. Přidejte máslo a vodu a metlou vyšlehejte hladkou polevu. Perník jí hned pomažte a nechte zatuhnout, trvá to opravdu jen chvilku. Na závěr jej ještě můžete dozdobit kousky sušeného ovoce.,já dala i mandličky a pár ostružin co jsem doma měla.

receptík mám z : prozeny.cz :))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie