Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
perník s kakaovou polevou

perník s kakaovou polevou

Potřebné ingredience

Na 1 koláčovou formu potřebujete: 350 g polohrubé mouky, 1 kypřicí prášek do perníku, 220 g cukru, 20 g kakaa, 100 g sušeného ovoce (meruňky, švestky, brusinky, rozinky), 200 ml mléka, 1 vejce, 1 lžíci rumu, 150 ml oleje, 1 lžíci citronové šťávy, tuk a hrubou mouku na vymazání formy. Na polevu potřebujete 180 g cukru moučka, 1–2 lžíce holandského kakaa, 1 lžičku rozpuštěného másla a 3–4 lžíce horké vody.

Postup přípravy

Postup: Do mísy nasypte mouku, cukr, kypřicí prášek, kakao a nakrájené sušené ovoce. V misce rozmíchejte mléko, vejce, rum, olej a citronovou šťávu, vše vlijte do sypkých surovin…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
KARAMELOVÉ ŘEZY

KARAMELOVÉ ŘEZY

Potřebné ingredience

3 vejce, 2 hrnky(250 ml) polohr.mouky, 1 hrnek cukru, 1 hrnek vlažné vody, 1/2 hr. oleje, 3 lžíce kakaa (i víc), 1 prášek do pečiva

náplň: 1 kondenzované mléko (salko), 250 g másla
Salko si nejlépe den předem uvaříme ve vodě aby mléko vevnitř zkaramelizovalo. Vaříme 2 hodiny. Dlouho chladne a proto vaříme den předem. Studené už uvařené salko rozmixujeme s máslem

Postup přípravy

Vše na těsto smícháme a vlijeme na vymazaný a polohr.moukou vysypaný plech a upečeme. Studený koláč potřeme karamelovou náplní a polijeme rozpuštěnou čokoládou.

Zobrazit více...

Kategorie