(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Půlměsíčky s limetkovou polevou !!!
Potřebné ingredience
Na těsto: 250g másla,250g cukru moučka, 6 vajec, 250g polohrubé mouky, kakao /dle chuti /Na polevu: 200g cukru moučka, teplé mléko, 1 limetka,kolečko na vykrajování
Postup přípravy
Změklé máslo + cukr + 6 žloutků třeme já používám ruční šlehač
potom z bílků ušleháme sníh a navážíme si mouku, do utřené směsi přidáváme vždy trochu mouky a trochu sněhu. Hmotu rozdělíme na 2 části jednu necháme světlou a jednu tmavou /přidáme kakao dle chuti / né moc,aby nebyla sladká.Nebo pokud nechcete můžete udělat celou tmavou,ale tak je to zajímavější.
Připravím plech / je to recept na velký,hluboký plech / vymažeme, NEVASYPÁVÁME! Dáme péc to předehřáté trouby,zkusíme píchnout špejlí a pokud se na ní nic nepřilepí je buchta hotová je to také vidět na růžových okrajích.Vyndáme a necháme trochu zchladnout.
Připravíme si poelvu : cukr moučka + trochu teplého mléka /raději méně / a 1 kůru i šťávu z limetky, zamícháme a pokud je třeba přidáme mléko.Poléváme ještě za tepla.POZOR vykrájejte si vždy jen kolik sníte buchta by vám okorala!!!
Tuto buchtu má nějraději můj manžel a náš malý Dominiček.
Dobré pochutnáníčko přejí CHimiákovi
potom z bílků ušleháme sníh a navážíme si mouku, do utřené směsi přidáváme vždy trochu mouky a trochu sněhu. Hmotu rozdělíme na 2 části jednu necháme světlou a jednu tmavou /přidáme kakao dle chuti / né moc,aby nebyla sladká.Nebo pokud nechcete můžete udělat celou tmavou,ale tak je to zajímavější.
Připravím plech / je to recept na velký,hluboký plech / vymažeme, NEVASYPÁVÁME! Dáme péc to předehřáté trouby,zkusíme píchnout špejlí a pokud se na ní nic nepřilepí je buchta hotová je to také vidět na růžových okrajích.Vyndáme a necháme trochu zchladnout.
Připravíme si poelvu : cukr moučka + trochu teplého mléka /raději méně / a 1 kůru i šťávu z limetky, zamícháme a pokud je třeba přidáme mléko.Poléváme ještě za tepla.POZOR vykrájejte si vždy jen kolik sníte buchta by vám okorala!!!
Tuto buchtu má nějraději můj manžel a náš malý Dominiček.
Dobré pochutnáníčko přejí CHimiákovi
Cukr,máslo,žloutky třeme nejlépe ručním šlehačem
takto vypadají utřené
ušleháme tuhý sníh
postupně přidáváme sníh+mouku
rozdělíme na 2 části a přidáme kakao
dáváme na plech cik cak světlá - tmavá a rozetřeme stěrkou do roviny
zkusíme špejlí jestli už je upečená
tak vypadá správně upečená
příprava limetkové polevy
Vykrajujeme kolečkem půlměsíčky.
Pozor nevykrajujte vše najednou jen co sníte buchta by vám okorala !!!
a baštímě!!!!!!!!!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lendolana
(upraveno)
19. 7. 2007, 10:08
Tak tyto měsíčky dělala už moje prababička,ale místo kakaa tam nastrouhala hořkou čokokládu na vaření..Ona ta čokoláda se nerozpustí a buchta je taková kropenatá.Jinak jsou váborné mohu doporučit