Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Růžovkové (masákové) škvarky

0.0
Růžovkové (masákové) škvarky

Potřebné ingredience

růžovky (nebo bedle) sádlo, sůl, česnek

Postup přípravy

nakrájíme na kousíčky i s nožkama pokud nejsou červivé. Na rozpáleném sádle smažíme naprudko do červena až jsou , na konec osolíme, očesnekujem. (Nesolit na začátku, pouštěly by vodu a dusilo by se to místo smažení). Jí se na bagetě, chlebu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mysmilena 29. 9. 2013, 17:28
taky je dělávám, vynikající (Y) růžovka je královna hub (clamp) (clamp) (clamp)
Pipina007 17. 8. 2011, 21:36
Moc dekuji za recept. Dneska jsem si s manzelem mlaskali a meli jsme boule za usima. Takhle jsem si uz dlouho na houbach nepochutnala. I manzel pochvalovat a to je co rict. (kytara) (kytara) (kytara) (kytara) (kytara) (kytara)
vlnkaX 21. 8. 2011, 20:57
@Pipina007 Děkuju, mám radost že chutnaly!
Vlnatka 7. 8. 2011, 15:41
mooooc dobry (Y)
vlnkaX 7. 8. 2011, 20:03
@Vlnatka Dneska jsme si dali zas. Mne se tohle nikdy nepreji ,-)
BILKOVAI 6. 8. 2011, 13:01
Tohle jídlo miluju. Dnes už jsme pár masáků našli. Tedy doufám, že to jsou masáci. Někdy jsem si nebyla jistá na sto procent +o( No, snad se neotrávím. :´( Je to fakt delikatesa (Y)
vlnkaX 6. 8. 2011, 19:50
@BILKOVAI Masák je jedno z mála co poznám, musí být opravdu růžový i nožička je zarůžovělá, muchomůrka tygrovaná s kterou se plete má klobouk spíš červenohnědý a nožička je čistě bílá. Je to sice jednoduchá věc, ale zjistila jsem že hodně lidí tuhle rychlou úpravu nezná.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie