Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Jablečno-banánová roláda

0.0
Jablečno-banánová roláda

Potřebné ingredience

4 vejce, 50g cukru, 150g polohrubé mouky, 3 menší či střední jablka, 2 menší zralé banány (takto se jich aspoň lze hezky zbavit, když Vám doma zbydou a nemá je kdo jíst) ,-)

Postup přípravy

Nejprve si dáme na plech pečící papír, který potřeme olejem, na to nastrouháme jablíčka, posypeme jemně skořicovým cukrem a lžící cukru (či dle chuti můžeme i vanilkovýcukr) - jablka s cukrem a skořicí jemně promícháme - je možno přidat i kokos či ořechy, jak kdo má rád...a na to vylejeme těsto.

Příprava těsta:
Celá vejce a 50g cukru (kdo má rád sladší, může dát až do 150g cukru, nám to stačí takto, banány jsou sladké dost!), šleháme do pěny, poté pomalu přisypáváme za stálého šlehání polohrubou mouku a nakonec přišleháme i rozmixované banány. Těsto vylejeme na nastrouhaná jablíčka a upečeme v troubě dorůžova (můžeme vyzkoušet špejlí, zda je již upečeno). Jak dlouho vám neřeknu, každá trouba peče jinak...po upečení sundáme roládu i s pečícím papírem z plechu a zarolujeme...dobrou chuť...je VYNIKAJÍCÍ - vyzkoušela jsem dnes ráno a je už jen pár kousků - báječně voní po banánech a jablíčka jí dodávají vláčnost. Ani jsem jí ničím neplnila, takto nám chutná moc moc moc!!! Ale pokud chcete hřešit, můžete jí plnit třeba šlehačkou, čokoládovým krémem...prostě čímkoliv...Dobrou chuť a dejte vědět, pokud jí zkusíte, jak Vám chutnala! ,-)

Můžete jí přizdobit tak, že jí povrch posypete kakaem či moučkovým cukrem viz. mé zdobení u jablíčkové rolády u mně v albíčku. ,-)

upečená roládka

Srolovaná...

Na řezu...

...druhá roláda navečer, tak jsem Vám jí nafotila...je vážně mňamózní!!!

Na řezu...

...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie