Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

KUŘE S BOHATOU NÁDIVKOU A PEČENÝMI BRAMBORAMI

0.0
KUŘE S BOHATOU NÁDIVKOU A PEČENÝMI BRAMBORAMI

Potřebné ingredience

Kuře nebo kuřecí stehna (já měla kuře + 2 stehna), koření na kuře Na nádivku: 8 housek nebo rohlíků, mléko, 4 vejce, kuřecí játra, žampiony, slaninu, sůl, pepř, oregano, sekaná pažitka či petrželka. Na brambory: brambory podle počtu porcí, olivový olej, česnek, sůl (já používám tu hrubozrnou), koření Bylinkové máslo

Postup přípravy

Kuře naporcujeme, osolíme, okořeníme a rozložíme do pekáčku. Lehce podlijeme, zakryjeme a dáme péci. Peču na 200 stupňů. Asi po 45 minutách pečení navršíme na kousky kuřat nádivku. Opět zakryjeme a dáme péci znovu na 45 minut. Posledních 5 minut odkryjeme, aby se udělala kůrčička. Kuře vyndáme a znovu zakryjeme a dáme si upéct brambory. Jsou asi za 40 minut upečené. Nemusíte mít strach, kuře mezitím nevystydne.

NÁDIVKA:
Housky nebo rohlíky nakrájíme na větší kostky a dáme do misky. Zalijeme mlékem tak, aby se všechno vsáklo. Poté si na pánvi osmažíme ostatní suroviny. Začínám slaninou. Smažím nasucho na teflonové pánvi. Slanina pánev krásně omastí. Potom smažím žampiony a nakonec játra. Nic z toho nesolím ani nekořením. Vše dám do mísy k namočeným houskám. Přidáme petrželku nebo pažitku. Pak 4 žloutky. Z bílků uděláme sníh, přidáme nakonec. Potom přidáme sůl, pepř, oregano + jakékoliv jiné koření, které vás napadne. Nedávám česnek. Česnekové jsou brambory a tak aby toho nebylo moc. Vše smícháme dohromady.

BRAMBORY:
Nejprve si dáme do mističky trochu olivového oleje. Přidáme cca 4 stroužky oloupaného česneku, který rozmačkáme. Přidáme špetku soli a promícháme. Brambory ve slupce omyjeme nebo očistíme kartáčkem. Nakrájíme na větší kousky přibližně stejně velké. Brambory narovnáme do zapékací mísy a potřeme česnekem. Potom posypeme hrubou solí a kořením. Pokud nemáte koření Bylinkové máslo, určitě stejně dobře poslouží jakékoliv jiné. Pečeme cca 40 minut do zlatova při 200 stupních.

U nás tyto brambory velmi oblíbené. Rodina je žádá skoro ke každému jídlu. U téměř vůbec neděláme vařené.

Namočené rozlíky + osmažená slanina, žampiony a játra

Opečené kuře připravené na nádivku

Navršená nádivka

Připravené brambory na pečení

Opečené kuře s nádivkou

Opečené brambory

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

P.A.V.L.A 29. 3. 2014, 14:01
(Y) (Y) (Y)
Jana974 29. 3. 2014, 11:01
Vaše kuře s nádivkou sklidilo velkej úspěch (Y) (Y) (Y) (Y). Moc děkuji za receptík (L) (L) (L)
lidare 15. 8. 2011, 12:39
(Y)docela se mi líbí to kuře a nádivka.Brambory mám takové moc ráda a tak zkusím asi oboje,dobrý tip (clamp) :-)
habebe 15. 8. 2011, 15:18
@lidare Zkuste, uvidíte, že bude chutnat. My tyhle brambory taky zbožňujeme... (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie