(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
KUŘE S BOHATOU NÁDIVKOU A PEČENÝMI BRAMBORAMI
Potřebné ingredience
Kuře nebo kuřecí stehna (já měla kuře + 2 stehna), koření na kuře Na nádivku: 8 housek nebo rohlíků, mléko, 4 vejce, kuřecí játra, žampiony, slaninu, sůl, pepř, oregano, sekaná pažitka či petrželka. Na brambory: brambory podle počtu porcí, olivový olej, česnek, sůl (já používám tu hrubozrnou), koření Bylinkové máslo
Postup přípravy
Kuře naporcujeme, osolíme, okořeníme a rozložíme do pekáčku. Lehce podlijeme, zakryjeme a dáme péci. Peču na 200 stupňů. Asi po 45 minutách pečení navršíme na kousky kuřat nádivku. Opět zakryjeme a dáme péci znovu na 45 minut. Posledních 5 minut odkryjeme, aby se udělala kůrčička. Kuře vyndáme a znovu zakryjeme a dáme si upéct brambory. Jsou asi za 40 minut upečené. Nemusíte mít strach, kuře mezitím nevystydne.
NÁDIVKA:
Housky nebo rohlíky nakrájíme na větší kostky a dáme do misky. Zalijeme mlékem tak, aby se všechno vsáklo. Poté si na pánvi osmažíme ostatní suroviny. Začínám slaninou. Smažím nasucho na teflonové pánvi. Slanina pánev krásně omastí. Potom smažím žampiony a nakonec játra. Nic z toho nesolím ani nekořením. Vše dám do mísy k namočeným houskám. Přidáme petrželku nebo pažitku. Pak 4 žloutky. Z bílků uděláme sníh, přidáme nakonec. Potom přidáme sůl, pepř, oregano + jakékoliv jiné koření, které vás napadne. Nedávám česnek. Česnekové jsou brambory a tak aby toho nebylo moc. Vše smícháme dohromady.
BRAMBORY:
Nejprve si dáme do mističky trochu olivového oleje. Přidáme cca 4 stroužky oloupaného česneku, který rozmačkáme. Přidáme špetku soli a promícháme. Brambory ve slupce omyjeme nebo očistíme kartáčkem. Nakrájíme na větší kousky přibližně stejně velké. Brambory narovnáme do zapékací mísy a potřeme česnekem. Potom posypeme hrubou solí a kořením. Pokud nemáte koření Bylinkové máslo, určitě stejně dobře poslouží jakékoliv jiné. Pečeme cca 40 minut do zlatova při 200 stupních.
U nás tyto brambory velmi oblíbené. Rodina je žádá skoro ke každému jídlu. U téměř vůbec neděláme vařené.
NÁDIVKA:
Housky nebo rohlíky nakrájíme na větší kostky a dáme do misky. Zalijeme mlékem tak, aby se všechno vsáklo. Poté si na pánvi osmažíme ostatní suroviny. Začínám slaninou. Smažím nasucho na teflonové pánvi. Slanina pánev krásně omastí. Potom smažím žampiony a nakonec játra. Nic z toho nesolím ani nekořením. Vše dám do mísy k namočeným houskám. Přidáme petrželku nebo pažitku. Pak 4 žloutky. Z bílků uděláme sníh, přidáme nakonec. Potom přidáme sůl, pepř, oregano + jakékoliv jiné koření, které vás napadne. Nedávám česnek. Česnekové jsou brambory a tak aby toho nebylo moc. Vše smícháme dohromady.
BRAMBORY:
Nejprve si dáme do mističky trochu olivového oleje. Přidáme cca 4 stroužky oloupaného česneku, který rozmačkáme. Přidáme špetku soli a promícháme. Brambory ve slupce omyjeme nebo očistíme kartáčkem. Nakrájíme na větší kousky přibližně stejně velké. Brambory narovnáme do zapékací mísy a potřeme česnekem. Potom posypeme hrubou solí a kořením. Pokud nemáte koření Bylinkové máslo, určitě stejně dobře poslouží jakékoliv jiné. Pečeme cca 40 minut do zlatova při 200 stupních.
U nás tyto brambory velmi oblíbené. Rodina je žádá skoro ke každému jídlu. U téměř vůbec neděláme vařené.
Namočené rozlíky + osmažená slanina, žampiony a játra
Opečené kuře připravené na nádivku
Navršená nádivka
Připravené brambory na pečení
Opečené kuře s nádivkou
Opečené brambory
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
29. 3. 2014, 14:01
Jana974
(upraveno)
29. 3. 2014, 11:01
Vaše kuře s nádivkou sklidilo velkej úspěch . Moc děkuji za receptík
lidare
(upraveno)
15. 8. 2011, 12:39
docela se mi líbí to kuře a nádivka.Brambory mám takové moc ráda a tak zkusím asi oboje,dobrý tip
habebe
(upraveno)
15. 8. 2011, 15:18
@lidare
Zkuste, uvidíte, že bude chutnat. My tyhle brambory taky zbožňujeme...