KUŘE S BOHATOU NÁDIVKOU A PEČENÝMI BRAMBORAMI

Potřebné ingredience
Kuře nebo kuřecí stehna (já měla kuře + 2 stehna), koření na kuře Na nádivku: 8 housek nebo rohlíků, mléko, 4 vejce, kuřecí játra, žampiony, slaninu, sůl, pepř, oregano, sekaná pažitka či petrželka. Na brambory: brambory podle počtu porcí, olivový olej, česnek, sůl (já používám tu hrubozrnou), koření Bylinkové máslo
Postup přípravy
NÁDIVKA:
Housky nebo rohlíky nakrájíme na větší kostky a dáme do misky. Zalijeme mlékem tak, aby se všechno vsáklo. Poté si na pánvi osmažíme ostatní suroviny. Začínám slaninou. Smažím nasucho na teflonové pánvi. Slanina pánev krásně omastí. Potom smažím žampiony a nakonec játra. Nic z toho nesolím ani nekořením. Vše dám do mísy k namočeným houskám. Přidáme petrželku nebo pažitku. Pak 4 žloutky. Z bílků uděláme sníh, přidáme nakonec. Potom přidáme sůl, pepř, oregano + jakékoliv jiné koření, které vás napadne. Nedávám česnek. Česnekové jsou brambory a tak aby toho nebylo moc. Vše smícháme dohromady.
BRAMBORY:
Nejprve si dáme do mističky trochu olivového oleje. Přidáme cca 4 stroužky oloupaného česneku, který rozmačkáme. Přidáme špetku soli a promícháme. Brambory ve slupce omyjeme nebo očistíme kartáčkem. Nakrájíme na větší kousky přibližně stejně velké. Brambory narovnáme do zapékací mísy a potřeme česnekem. Potom posypeme hrubou solí a kořením. Pokud nemáte koření Bylinkové máslo, určitě stejně dobře poslouží jakékoliv jiné. Pečeme cca 40 minut do zlatova při 200 stupních.
U nás tyto brambory velmi oblíbené. Rodina je žádá skoro ke každému jídlu. U téměř vůbec neděláme vařené.

Namočené rozlíky + osmažená slanina, žampiony a játra

Opečené kuře připravené na nádivku

Navršená nádivka

Připravené brambory na pečení

Opečené kuře s nádivkou

Opečené brambory
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
















