(recept
si oblíbilo 24 návštěvníků)
Domácí jogurt-hustý a výborný

Potřebné ingredience
1 litr plnotučného mléka, 4-5 lžíc sušeného polotučného mléka (dávala jsem plnotučné, jiné nemám), 1 kelímek bílého jogurtu-150g (mě stačil Klasik), 2 lžíce cukru - nemusíte dávat
Postup přípravy
Nejdříve smícháme sušené mléko s trochou odebraného plnotučného mléka na kaši bez hrudek. Pak vlijeme do zbytku mléka, opět rozmícháme a přivedeme k varu. Mléko můžete osladit. Nechejte chvilku volně vařit a pak stáhněte z plotny. Já jsem to občas promíchala během vaření. Jakmile bude mléko teplé tak, že do něj strčíte prst a nepálí, rozmixujte v něm šlehačem kelímek jogurtu. Bude to napěněné, na mojí fotce je vidět, že byla nahoře pěna. No a pak už přelejte do sklinek se šroubovacím víkem, pořádně utáhněte a schovejte do peřin, do dek, prostě někam, kde se teplota udrží ještě dalších aspoň 5 hodin. Já jsem to dávala do laris včera v šest hodin večer a teprve dnes ráno v osm jsem všechny sklinky vytahovala ven.
Doporučuji dát vychladit do lednice. Na snídani jsem si hned jednu dala s rybízovou marmoškou.
Vyšly mi čtyři šroubovací sklenice o obsahu asi 300-350 ml, nevím to přesně.
Doporučuji dát vychladit do lednice. Na snídani jsem si hned jednu dala s rybízovou marmoškou.
Vyšly mi čtyři šroubovací sklenice o obsahu asi 300-350 ml, nevím to přesně.
Smazat recept
Chcete opravdu smazat recept?
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Petrlik
(upraveno)
16. 1. 2014, 10:19
Vypadá to zajímavě, mléko asi používáte čerstvé, ne krabicové ???

nahlásit
carodejkaivka
(upraveno)
5. 7. 2013, 19:16
dělám ho už asi půl roku a je mňamózní. Minule jsem si zapomněla sváču doma a tak jsem si jogurt koupila. A můžu říct, že už mi vůbec nechutnal. Holt jsem si zvykla na svůj

nahlásit

deniska1978
(upraveno)
5. 7. 2013, 17:59
moc diky za super navod jak na jogurt, zrovna jsem si ho udelala, a teda chutna mi, jen nevim jestli ma spravnou konsistenci, mam ho takovy tahly, jako ze lzicky se to tahne, to se u normalniho kupovaneho nestava, ale asi to tak ma byt, byla jsem mile prekvapena ze opravdu zhoustl.moc diky

nahlásit

jeremy
(upraveno)
21. 8. 2011, 10:47






nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
27. 8. 2011, 8:30
@jeremy
Já dělám dnes. Zachutnal mi tak, že musím udělat dvojitou dávku. Kupované jsem teď nejedla, nešly mi přes hubu


nahlásit

žabada
(upraveno)
19. 8. 2011, 21:44



nahlásit
zuzka89
(upraveno)
19. 8. 2011, 13:37
To vypadá moc dobře, vyzkouším

nahlásit

lidare
(upraveno)
19. 8. 2011, 11:45



nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
19. 8. 2011, 12:06
@lidare
Domácí je domácí. Sice nevím skoro nic o éčkách narozdíl od mé sestry, která se tím zabývá stále, ale já ho dělala proto, že ty kupované jsou řídké, tím pádem dražší a tahle jedna sklinka mě vyšla na asi 5-6 Kč, víc asi ne. A je fakt hustý. Sestra mi říkala, abych se ho naučila dělat a konečně pořádně jedla - vyčítá mi moji váhu, že jsem ve svých skoro 36. letech jak lunt
Je opravdu výživnější, zachutnal i mým dětem. Mám ještě celou krabici sušeného mléka a 10 litrů kupovaného mléka - obojí plnotučné, tak můžu vařit o stošest


nahlásit