(recept
si oblíbilo 76 návštěvníků)
Domácí krtkův dort
Potřebné ingredience
Korpus:
100 ml oleje
100 g moučkového cukru
2 vejce (sníh)
1 lžíci rumu
180 g polohrubé mouky
2 vrchovaté lžíce kakaa
1 kypřící prášek
125 ml mléka
Náplň:
3 banány
2 smetany ke šlehání (460 - 500ml)
2 ztužovače šlehačky
40 g moučkového cukru
70 -80 g čokolády na vaření
Postup přípravy
Olej, cukr a žlouky utřeme do pěny. Přidáme lžíci rumu a ještě zamícháme. Mouku smísíme s kakae
m a kypř. práškem. Tuto směs střídavě s mlékem přidáme do těsta. Na závěr lehce vmícháme sníh. Vlijeme do vymazané a kokosem vysypané kulaté formy o průměru cca 24 cm. Pečeme při teplotě 175°C asi 30 minut.
Po obvodu vychladlého korpusu vytvoříme nožem kruh (asi 1,5 cm od kraje. Vnitřek korpusu vydlabeme lžící do zvláštní mísy. Dáváme pozor, aby se nám na dně korpusu nevytvořily díry. Pokud se tak stane, vraťte na místo vydloubnuté těsto.
Postup kremu
Smísíme cukr, ztužovače a najemno nasekanou čokoládu. Do téměř ušlehané šlehačky vsypeme tuto směs a došleháme.
Banány rozkrojíme podélně na poloviny a vložíme je do vydlabaného korpusu. Na ně navršíme šlehačku s kousky čokolády a vytvoříme jakýsi kopeček. Na tento namačkáme jemně rozdrobený vnitřek korpusu.
m a kypř. práškem. Tuto směs střídavě s mlékem přidáme do těsta. Na závěr lehce vmícháme sníh. Vlijeme do vymazané a kokosem vysypané kulaté formy o průměru cca 24 cm. Pečeme při teplotě 175°C asi 30 minut.
Po obvodu vychladlého korpusu vytvoříme nožem kruh (asi 1,5 cm od kraje. Vnitřek korpusu vydlabeme lžící do zvláštní mísy. Dáváme pozor, aby se nám na dně korpusu nevytvořily díry. Pokud se tak stane, vraťte na místo vydloubnuté těsto.
Postup kremu
Smísíme cukr, ztužovače a najemno nasekanou čokoládu. Do téměř ušlehané šlehačky vsypeme tuto směs a došleháme.
Banány rozkrojíme podélně na poloviny a vložíme je do vydlabaného korpusu. Na ně navršíme šlehačku s kousky čokolády a vytvoříme jakýsi kopeček. Na tento namačkáme jemně rozdrobený vnitřek korpusu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
9. 10. 2015, 13:22
novackova
(upraveno)
9. 10. 2015, 13:01
maruška
(upraveno)
9. 10. 2015, 11:48
konečně se na něj taky chystám chce udělat na dětskou party.
P.A.V.L.A
(upraveno)
23. 11. 2012, 18:08
bezva tip.
itivetka
(upraveno)
1. 12. 2012, 20:50
jdu na něj...konečně domácí tak už jsem dělala po druhé a vynikající..........ukládám
Lucsynka
(upraveno)
20. 3. 2011, 8:59
Jednou jsem pekla podle vašeho receptu a byl vynikající Dneska jdu péct znovu, už se na něm těším
majdulka
(upraveno)
2. 1. 2010, 17:08
Je skvělý ,dnes jsem byla za hvězdu díky vašemu receptíku! Díky !
buši
(upraveno)
24. 1. 2009, 9:43
Tak jsem včera upekla dort podle Vašeho receptu a Korpus je výtečný jen do šlehačky jsem nedala ani cukr ani ztužovač, my máme rádi čistou chuť šlehačky. A krásně mi to drželo i bez něj. Naše Bára slavila 6. narozeniny a dortík měl obrovský úspěch
markika
(upraveno)
4. 10. 2008, 21:51
zkoušela jsem a super!!! jen jsem ho udělala na plech, takže to spíš byly krtkovy řezy a z dvojité dávky.. Moooooc dobré a srovnatelné s tím kupovaným, jen cena je podstatne nižší...
tomtyna
(upraveno)
7. 10. 2008, 14:35
@markika
Marketko jsem rada ze vám chutnal Pa................Mirka