Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 24 návštěvníků)

Domácí jogurt-hustý a výborný

0.0
Domácí jogurt-hustý a výborný

Potřebné ingredience

1 litr plnotučného mléka, 4-5 lžíc sušeného polotučného mléka (dávala jsem plnotučné, jiné nemám), 1 kelímek bílého jogurtu-150g (mě stačil Klasik), 2 lžíce cukru - nemusíte dávat

Postup přípravy

Nejdříve smícháme sušené mléko s trochou odebraného plnotučného mléka na kaši bez hrudek. Pak vlijeme do zbytku mléka, opět rozmícháme a přivedeme k varu. Mléko můžete osladit. Nechejte chvilku volně vařit a pak stáhněte z plotny. Já jsem to občas promíchala během vaření. Jakmile bude mléko teplé tak, že do něj strčíte prst a nepálí, rozmixujte v něm šlehačem kelímek jogurtu. Bude to napěněné, na mojí fotce je vidět, že byla nahoře pěna. No a pak už přelejte do sklinek se šroubovacím víkem, pořádně utáhněte a schovejte do peřin, do dek, prostě někam, kde se teplota udrží ještě dalších aspoň 5 hodin. Já jsem to dávala do laris včera v šest hodin večer a teprve dnes ráno v osm jsem všechny sklinky vytahovala ven.

Doporučuji dát vychladit do lednice. Na snídani jsem si hned jednu dala s rybízovou marmoškou.

Vyšly mi čtyři šroubovací sklenice o obsahu asi 300-350 ml, nevím to přesně.
Smazat recept

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Petrlik 16. 1. 2014, 10:19
Vypadá to zajímavě, mléko asi používáte čerstvé, ne krabicové ??? (clamp)
carodejkaivka 5. 7. 2013, 19:16
dělám ho už asi půl roku a je mňamózní. Minule jsem si zapomněla sváču doma a tak jsem si jogurt koupila. A můžu říct, že už mi vůbec nechutnal. Holt jsem si zvykla na svůj (clamp)
deniska1978 5. 7. 2013, 17:59
moc diky za super navod jak na jogurt, zrovna jsem si ho udelala, a teda chutna mi, jen nevim jestli ma spravnou konsistenci, mam ho takovy tahly, jako ze lzicky se to tahne, to se u normalniho kupovaneho nestava, ale asi to tak ma byt, byla jsem mile prekvapena ze opravdu zhoustl.moc diky (Y)
jeremy 21. 8. 2011, 10:47
(clamp) (clamp)z (clamp)k (clamp)ouším, také se m,i sešlo plnotučné sušené mléko, tak jej upotřebím (F) (Y)
Zrušený účet 27. 8. 2011, 8:30
@jeremy Já dělám dnes. Zachutnal mi tak, že musím udělat dvojitou dávku. Kupované jsem teď nejedla, nešly mi přes hubu ,-) (zip)
žabada 19. 8. 2011, 21:44
(Y) (Y) také udělám, díky za recept (hello)
zuzka89 19. 8. 2011, 13:37
To vypadá moc dobře, vyzkouším (Y)
lidare 19. 8. 2011, 11:45
(Y)Určitě je výborný a bez ÉČEK...dík za dobrý tip (Y) :-)
Zrušený účet 19. 8. 2011, 12:06
@lidare Domácí je domácí. Sice nevím skoro nic o éčkách narozdíl od mé sestry, která se tím zabývá stále, ale já ho dělala proto, že ty kupované jsou řídké, tím pádem dražší a tahle jedna sklinka mě vyšla na asi 5-6 Kč, víc asi ne. A je fakt hustý. Sestra mi říkala, abych se ho naučila dělat a konečně pořádně jedla - vyčítá mi moji váhu, že jsem ve svých skoro 36. letech jak lunt ,-) Je opravdu výživnější, zachutnal i mým dětem. Mám ještě celou krabici sušeného mléka a 10 litrů kupovaného mléka - obojí plnotučné, tak můžu vařit o stošest :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie