(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Švestková šťáva - nektar
Potřebné ingredience
libovolné množství švestek cukr voda kyselina citrónová
Postup přípravy
vypeckované švestky rozvaříme s malým množstvím vody, záleží na vás jak hustou šťávu chcete.
Přidáme asi lžičku až dvě kyseliny citrónové a vaříme, rozmixujeme ponorným mixérem a přidáme cukr, můžete i skořici a hřebíček.
Štávu slijeme do lahví, my si jí ředíme vodou, je hustá a sladká. POkud přecedíte dužninu,můžete mít jen sťávu a pak ředit vodou.Nám vydržíjen pár dní.
Můžete jí i zamrazit a máte výbornou švestkovou dřeň.
Přidáme asi lžičku až dvě kyseliny citrónové a vaříme, rozmixujeme ponorným mixérem a přidáme cukr, můžete i skořici a hřebíček.
Štávu slijeme do lahví, my si jí ředíme vodou, je hustá a sladká. POkud přecedíte dužninu,můžete mít jen sťávu a pak ředit vodou.Nám vydržíjen pár dní.
Můžete jí i zamrazit a máte výbornou švestkovou dřeň.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé