(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Lehká buchta s ovocem
Potřebné ingredience
Těsto: 250 g cukru, 4 vejce, 1 dcl vody, 1 dcl oleje, 250 g polohrubé mouky, prdopeč Na želatinu: 1 l vody, 3 pudinky (nejlépe vanilkové), 5 lžic cukru, příp. trochu ovocné šťávy Ovoce, marmeláda
Postup přípravy
Nejdříve smícháme cukr a vajíčka, potom přidáme olej, vodu a nakonec mouku s prdopečem. Necháme péct při 180 C. Upečený korpus necháme vychladnout a pomažeme marmeládou. Poté poklademe čerstvým ovocem - výběr je na vás - výborné je hroznové víno, borůvky, maliny, nektarinky. Já dělám z toho, co je momentálně doma.
Poté dáme vařit vodu s cukrem a rozmíchaným pudinkem do zhoustnutí. Polijeme ovoce a necháme vychladnout. Nejlepší jsou z lednice, takže je dobré udělat to dopoledne a odpoledne ke kafíčku už si můžeme pochutnávat.
Poté dáme vařit vodu s cukrem a rozmíchaným pudinkem do zhoustnutí. Polijeme ovoce a necháme vychladnout. Nejlepší jsou z lednice, takže je dobré udělat to dopoledne a odpoledne ke kafíčku už si můžeme pochutnávat.
poklademe ovocem - dle fantazie
Polijeme horkým pudinkem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé