Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Kynuté mufiny s drobenkou,tvarohem a švestkou

0.0
Kynuté mufiny s drobenkou,tvarohem a švestkou

Potřebné ingredience

Kynuté těsto-u mně v receptech (nebo jaké děláte vy,prostě klasické kynuté ), 1/4 kg tvarohu,cukr,rum ,rozinky, máslo,vajíčka, polohr. mouka,švestky, skořice

Postup přípravy

Vykynuté těsto rozdělíme na 1/2 , rozválíme na plát, pomažeme rozpuštěným máslem ,posypeme skořicovou drobenkou ,smotáme do rolády a krájíme asi 1,5 cm kolečka.
Dáváme do mufinkové formy (dávám papírový košíček,nemusí se vymazávat ),na to tvarohovou nádivku,švestku a posypeme zbytkem drobenky,upečeme.

Drobenka-skořice podle chuti ,2 díly polohr. mouky, 1 díl moučk. cukru, másla tolik ,aby se hmota začala drobit (dělám podle oka)

Tvaroh. nádivka -1/4 kg tvarohu,2 žloutky, 10 dkg másla, rozinky,cukr podle chuti

zamotané ,připravené na nádivku

před upečením

upečené ve formě

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

martinato 22. 1. 2012, 15:54
tak už mám kynuté zaděláno, tak jsem zvědavá, muffinky máme rádi, kynuté ještě víc :-) místo švestek budu dávat lžičku povidel ,-)
martinato 22. 1. 2012, 17:23
@martinato mňam to je extra dobrota ,-) ,-) ,-) ta skořice tomu těstu dává výbornou chuť. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) moc děkuji za vydařený receptík, určitě budu dělat (H) hrozně rychlé na přípravu ( dělalo se mi líp než Honzovy buchty, které jsme doteď dělávali - už asi nebudem)
Handulka0 23. 1. 2012, 17:13
@martinato Díky za hezká slova (L) ač se to nezdá, je to dobré a rychlé (hello) (hello)
Vladik.b 8. 9. 2011, 19:50
:-o :-o :-o teeedááá to vypadá honě žravě a přitom to nebude ani moc pracné. Kynuté mufiny jsem ještě nedělala. (zajic) (zajic) Určitě vyzkouším. Díky za recept.
chalupnicka 8. 9. 2011, 8:02
hm-to vypadá dobře |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie